Колега инвестирай в добра видео карта всичко останало можеш да подмениш или добавиш.Не взимай асус като марка за видео карта имат проблем с драйвърите , а дали нвидия или ати аз лично бих ти препоръчал нвидия.За днешните игри една нвидия 9800гт е добър избор. Успех и приятни игри :D
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Компютърна конфигурация !!!
Collapse
X
-
Orcinus
injekciona написа:Дънни платки за INTEL GIGABYTE EP45-UD3Процесори INTEL CORE 2 DUO 3.00GHz CONROE E8400, 6M, 1333, BOX, Dual Core Памети RAM ADATA 2 x 2GB DDR II 800+ Твърди дискове & Флопи WD 640GB 7200 32MB SATA II Видео карти PALIT 1024M HD4850 DDR III PCI-E Кутии и Захранвания CHIEFTEC Захранване 600W1312лв с ддс в sky, с останалото си харесваш кутия и записвачка и си готовjenshen73 написа:Всичко хубаво, но над 3гигабайта ти трябва 64битова операционна система, а да не забравяме, че 90% от игрите са все още 32 битови и работят във виртуален режим във Windows XP 64. За Vista изобщо не говоря, щото за там ще ти трябва 10 ядрен процесор за да усетиш нещо. И какъв според колегата injekciona е смисълът да се сложи 800Mhz памет при FSB667 (1333Mhz процесор). И понеже не сме hardwarebg форум - cveteca можеш да ми драснеш едно лично и ще ти дам координати на мои колеги в София, които ще ти направят истинска оферта и качествена система (качествени и съвместими компоненти). А няма и много смисъл да си купуваш кутия CHIEFTEC, а можеш само едно истинско захранване, било от тази марка или FORTRON, Enermax...jenshen73 написа:@injekciona: Ок, не съм догледал, но както виждаш имам капачки на очите. Изтъкнах изрично защо му е по-малко памет от 4GB - защото за да може да я адресира му трябва 64битова операционна система. А да си инсталираш 64битова операционна система има смисъл, ако ще можеш да ползваш и 64битов софтуер. Ако нямаш опит ще ти кажа - примерно кодеците за филмните - ако нещо омажеш - почваш сначале. Освен това - 90% от игрите са 32битови (ползват не повече от 3.2GB RAM). Та въпроса ми е - какъв е смисъла да купиш нещо и да не го ползваш? Кола пред блока за събота и неделя? Четириядрен процесор като на СокОтПраскова при двуядрен кернел на стандартно краденият Windows XP? Много хора си купуват нещата зарди цифрите в тях, а не защото има смисъл от тези цифри или ги разбират. Примерно компютър за 1400лв... това както и да го погледнеш са много пари - $903 при курс 1.55, това са една хубава дънна платка, двуядрен Е7400 примерно, 4GB (приемаме компромисът за използваемите 3.2 в 32битова ОС), захранване FORTRON 600-650W, 500GB (1TB HDD), и предвид, че не се търсят други неща - ще останат пари и за една хубава видеокарта...ilkoD написа:Много добре го е предложил, АМД може да се пържи до безкрайност, а натовариш ли Интел и си аут
Коментар
-
injekciona написа:Конфигурацията отгоре, където ти предложих сменяш захранването с Point Of View Black Diamond 500W и видеото с Palit 4850 512MB, която е доста по-добра от 9800ГТ (9800ГТ<4850~9800GTX<4870). Тогава ти стъпва на 1200лв с ддс и ти остават 100лв да си избереш кутия и записвачка.Та за процесора , трудно се дава еднозначен отговор интел или амд , погледни в горния линк там са описани доста добре. По добре гледай дъното и видеото да са читави. За дъно гледай да е и SLI - подържа 2 видео карти. Както са ти казали и другите колеги обърни внимание и на захранването.
HONDA I-VTEC
Коментар
-
Todor_Gagovski написа:injekciona написа:Конфигурацията отгоре, където ти предложих сменяш захранването с Point Of View Black Diamond 500W и видеото с Palit 4850 512MB, която е доста по-добра от 9800ГТ (9800ГТ<4850~9800GTX<4870). Тогава ти стъпва на 1200лв с ддс и ти остават 100лв да си избереш кутия и записвачка.@to4niq конфигурацията е добра, но идва над 1500лв. (ама мераци с пари се гасят
) , а и дъното е леко дефицитно вече
Колега, cveteca най-добре си купи компонентите отделно и си намери човек да ти ги сглоби, въпреки че според мен и сам ще се справиш, защото ако ти сглобят конфигурацията във фирма гаранцията ще ти бъде 2 години за всичко, а ако ги вземеш по отделно на повечето неща гаранцията ще ти е между 2 и 5 години.
Коментар
-
Paparac написа:ИМА СМИСЪЛ от 4 ГБ и 64-битова операционна система! Не си в 2005 година! Има дооооста игри, които определено се нуждаят от 4 ГБ точно под Виста, за която НЕ ТИ Е НУЖЕНto4niq написа:3. препоръчвам ти да се насочиш към Интел
Коментар
-
LiGuru написа:to4niq написа:3. препоръчвам ти да се насочиш към ИнтелBrava 1.6 ELX
Коментар
-
@Paparac: Верно бе, аз съм грешен, признавам. Windows 3.1, Windows 95, Windows NT, Windows 98, Windows ME, Windows 2000, Windows XP, Windows Vista, Winsows 7 < MacOS X or LinuxSteliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Колеги,ето на какво се спрях след дълги дискусии и конултации(с познати и непознати хора :D ):Asus P5K SECore 2 Quad Q6600 или Core 2 Duo E8400(само тук все още се колебая-как мислите?)2x2GB DDR2 800MHz CorsairGF 9800GT, 512MB XFX "xXx Edition"640GB SeagateATX захранване 500W Fortron Blue StormТа така,кажете според вас,на това чудо ще ми тръгнат ли всичко де що го има излязло досега или не е толкова добро колкото ми се искаНе карайте колата си по-бързо, отколкото лети вашия ангел-спасител!!!
Фиат Браво:1,6V 103hp 1996
Коментар
-
Orcinus
LiGuru написа:Paparac написа:ИМА СМИСЪЛ от 4 ГБ и 64-битова операционна система! Не си в 2005 година! Има дооооста игри, които определено се нуждаят от 4 ГБ точно под Виста, за която НЕ ТИ Е НУЖЕНjenshen73 написа:А ти като си толкова навътре прочети какво съм писал за ядрата - текущо има 4 ядрени процесори на пазара, но опитай да ги подкараш с МАСОВО КРАДЕНО Win XP/Vista. Но няма да спорим - всички в интернет са мега експерти щом се касае до търсене с гугъл...Това пък какво общо има с това дали бозата е платена или не?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар