Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Южна дъга

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #16
    А защо смятате че трябва да има знак 80. За мен е супер тъпотия да го слагат.
    FIAT Bravo JTD GT '99

    Коментар


      #17
      vsd написа:
      А защо смятате че трябва да има знак 80. За мен е супер тъпотия да го слагат.
      Ще ти кажа - защото южната дъга е в София.Виж какво пише в Закона за движение по пътищата: 2. (изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) в населените места, на пътно платно с две и повече пътни ленти за движение в една посока, обозначени с пътна маркировка или пътен знак, по които е разрешено движението на пътни превозни средства със скорост не по-голяма от 80 км/ч;.Освен това, ако не сте забелязали пътния знак за край на София е в кв. Драгалевци след Околовръстното.Гледайте си знаците, колеги? От бул.България до Младост има поне 3 знака с ограничение 60 км/ч и два с ограничение 80 км/ч. В обратната посока също са толкова.Обръщам внимание и на още едно важно нещо, което може би на някой е обягнало:В жилищната зона действат следните специални правила: 1. пешеходците могат да използват за движение, а децата за игра пътя по цялата му широчина, без ненужно да пречат на движението на превозните средства; 2. водачите на пътни превозни средства са длъжни да се движат със скорост не по-голяма от 20 км/ч, като не поставят в опасност пешеходците и не създават препятствия за тяхното движение;

      Коментар


        #18
        vsd написа:
        Пътя между София и Драгалевци е извънградско. И двете са в столична община и затова не трябва винетка.За околовръстното София почва от края на трилентовата част, просто няма табела. Затова Княжево е в София, а околовръстното не, но и двете са в Столична община. Не бъркайте край на града и край на столична община. Столичната община обхваща 38 населени места, от които 4 града: София, Банкя, Бухово и Нови Искър и 34 села. Пътищата между населените места се водят извънградски, според табелите за начало и край на населено място. Просто София доста се разрастна и няма много разлика между някои населени места.
        Не е баш так. Княжево,Драгалеци,Симеоново са квартали. А примерно Владая ,мърчаево,Подгумер са села от столична община(или област). Телефоните в Княжево са Софийски,а във Владя кода е 999.Края на София е след килиите,края на общината е след Мърчаево преди Рударци.

        Коментар


          #19
          doofiat написа:
          Ще ти кажа - защото южната дъга е в София.Виж какво пише в Закона за движение по пътищата: 2. (изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) в населените места, на пътно платно с две и повече пътни ленти за движение в една посока, обозначени с пътна маркировка или пътен знак, по които е разрешено движението на пътни превозни средства със скорост не по-голяма от 80 км/ч;.Освен това, ако не сте забелязали пътния знак за край на София е в кв. Драгалевци след Околовръстното.Гледайте си знаците, колеги? От бул.България до Младост има поне 3 знака с ограничение 60 км/ч и два с ограничение 80 км/ч. В обратната посока също са толкова.
          Знаците важат до кръстовище, а не по цялата дължина на пътя.Колега, южната дъга не е в София и това е така от поне 25 години насам. Извадката от закона, която си дал, какво общо има с ограничението. Тя се отнася за това къде да се движиш на пътното платно, а не с колко да се движиш. Като отиваш от центъра към околовръстното, на кръстовищата преди околовръстното, на всички има табела за край на София. Сложиха ги преди 1 година някъде. Като минеш кръстовището, има табела за начало на Драгалевци примерно, което съответно е начало на Драгалевци, което е в София ако не се лъжа. Затова околовръстното не е в населено място. Същото е и с Челопечене ако не се лъжа, като излизате от Ботевградско София свършва и после пак почва с кв. Челопечене, съответно след него има пак табела за край на София.
          FIAT Bravo JTD GT '99

          Коментар


            #20
            Сега, ако ми дадеш и определение за кръстовище, грешка няма да имаш. Мислиш ли, че не знам докъде важи знака.От закона: 8. "Кръстовище" е място, където два или повече пътя се пресичат, разделят се или се събират на едно ниво.Изход на бензиностанция, ако е кръстовище Бензиностанцията не е ли на същия път и да се явява отбивка на пътя? Колега, искаш да ме убедиш, че на Околовръстното от бул.България до Младост трябва да се кара с 90 км/ч, така ли?http://www.econ.bg/news/article153555.htmlМедиите проглушиха света, че ограничението по новото околовръстно ще е 80 км/ч и пак не сте разбрали та и спориш.Със цитата от закона по-горе ти показвам, защо скоростта е 80км/ч, а не е 90 км/ч както искаш ти. Цитата доказва, че южната дъга е в града, а не извън него. Все пак, ако е извънградски път там трябваше да е 90 км/ч.

            Коментар


              #21
              doofiat написа:
              В жилищната зона действат следните специални правила: 1. пешеходците могат да използват за движение, а децата за игра пътя по цялата му широчина, без ненужно да пречат на движението на превозните средства; 2. водачите на пътни превозни средства са длъжни да се движат със скорост не по-голяма от 20 км/ч, като не поставят в опасност пешеходците и не създават препятствия за тяхното движение;
              Е това е една от най-големите глупости, които могат да бъдат записани в закона. Както и несъобразената скорост. Който даде точна дефиниция на жилищна зона и несъобразена скорост - ще го черпя к’вото иска! Все си мисля че един град е жилищна зона ? В интерес на истината - на едно единствено място досега съм виждал знак, който обозначава жилищна зона - в гр. Варна, в една пряка при военноморското училище.

              Коментар


                #22
                еми това е същото като новият път при тец-а в надежда където го направиха .Там само бивши заводи и предприятия и Катаджии партизани ,дето даже не им и спираме в инт.на истината какво става ако не спреш на катаджия
                фиатче Браво 2.0

                Коментар


                  #23
                  doofiat написа:
                  Медиите проглушиха света, че ограничението по новото околовръстно ще е 80 км/ч и пак не сте разбрали та и спориш.Със цитата от закона по-горе ти показвам, защо скоростта е 80км/ч, а не е 90 км/ч както искаш ти. Цитата доказва, че южната дъга е в града, а не извън него. Все пак, ако е извънградски път там трябваше да е 90 км/ч.
                  Ако искаш пробвай да тръгнеш от бензиностанцията без да окажеш предимство и ще видиш дали е кръстовище. Пътя на бензиностанцията си е отделен и затова на някой има ограничение 5 км/ч и затова като излизаш имаш знак стоп или че си без предимство. Ако не е кръстовище, тоя стоп за какво ти е.Медиите хич и не ме интересува глупостите които ги пишат. Има ли знаци, няма.Твоя цитат няма абсолютно нищо общо с това дали е в града или не е или колко е ограничението.Чл. 15. (1) На пътя водачът на пътно превозно средство се движи възможно най-вдясно по платното за движение, а когато пътните ленти са очертани с пътна маркировка,използва най-дясната свободна лента.(2) Разпоредбите на ал. 1 не се прилагат и водачът на моторно превозно средствоможе да използва за движение най-удобната за него пътна лента в следните случаи:1. (отм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.)2. (изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) в населените места, на пътно платно с две и повечепътни ленти за движение в една посока, обозначени с пътна маркировка или пътен знак,по които е разрешено движението на пътни превозни средства със скорост не по-голяма от80 км/ч;.Къде видя нещо за ограничение. Какво общо има това къде можеш да се движиш по платното с това какво е ограничението. Това, което си дал означава че на цариградско можеш да се движиш в която лента ти е удобно. Няма нищо общо с околовръстния път.
                  FIAT Bravo JTD GT '99

                  Коментар


                    #24
                    ogi28b написа:
                    Който даде точна дефиниция на жилищна зона и несъобразена скорост - ще го черпя к’вото иска!
                    Несъобразена скорост е като няма кой да изкарат виновен, значи ти си виновен че си карал с несъобразена скорост.
                    FIAT Bravo JTD GT '99

                    Коментар


                      #25
                      tomazo написа:
                      в инт.на истината какво става ако не спреш на катаджия
                      Ако те догони - секс, като ти си пасивния! Ако не те догони ... ще кара на заплата...
                      VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                      VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                      VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                      VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                      Нека Силата на бъде с Нас...

                      Коментар


                        #26
                        kiro_of_the_day написа:
                        tomazo написа:
                        в инт.на истината какво става ако не спреш на катаджия
                        Ако те догони - секс, като ти си пасивния! Ако не те догони ... ще кара на заплата...
                        еми ти винаги можеш да не си го видял ,да си си гледал в краката ,декултето на мацката до теб или да си кихал става неговата дума срещу твоята ,а и хич не си правят труда да те гонят .И си мисля ,че е защото си работят частно или партизанскатаи като стане екшън след това ще трябват обяснения пишене и т.н. и си ги спестяват тия неща
                        фиатче Браво 2.0

                        Коментар


                          #27
                          Пак гледах като се прибирах, няма нито един знак 80.
                          FIAT Bravo JTD GT '99

                          Коментар

                          Working...
                          X