А защо смятате че трябва да има знак 80. За мен е супер тъпотия да го слагат.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Южна дъга
Collapse
X
-
vsd написа:А защо смятате че трябва да има знак 80. За мен е супер тъпотия да го слагат.
Коментар
-
vsd написа:Пътя между София и Драгалевци е извънградско. И двете са в столична община и затова не трябва винетка.За околовръстното София почва от края на трилентовата част, просто няма табела. Затова Княжево е в София, а околовръстното не, но и двете са в Столична община. Не бъркайте край на града и край на столична община. Столичната община обхваща 38 населени места, от които 4 града: София, Банкя, Бухово и Нови Искър и 34 села. Пътищата между населените места се водят извънградски, според табелите за начало и край на населено място. Просто София доста се разрастна и няма много разлика между някои населени места.
Коментар
-
doofiat написа:Ще ти кажа - защото южната дъга е в София.Виж какво пише в Закона за движение по пътищата: 2. (изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) в населените места, на пътно платно с две и повече пътни ленти за движение в една посока, обозначени с пътна маркировка или пътен знак, по които е разрешено движението на пътни превозни средства със скорост не по-голяма от 80 км/ч;.Освен това, ако не сте забелязали пътния знак за край на София е в кв. Драгалевци след Околовръстното.Гледайте си знаците, колеги? От бул.България до Младост има поне 3 знака с ограничение 60 км/ч и два с ограничение 80 км/ч. В обратната посока също са толкова.
Коментар
-
Сега, ако ми дадеш и определение за кръстовище, грешка няма да имаш. Мислиш ли, че не знам докъде важи знака.От закона: 8. "Кръстовище" е място, където два или повече пътя се пресичат, разделят се или се събират на едно ниво.Изход на бензиностанция, ако е кръстовище Бензиностанцията не е ли на същия път и да се явява отбивка на пътя? Колега, искаш да ме убедиш, че на Околовръстното от бул.България до Младост трябва да се кара с 90 км/ч, така ли?http://www.econ.bg/news/article153555.htmlМедиите проглушиха света, че ограничението по новото околовръстно ще е 80 км/ч и пак не сте разбрали та и спориш.Със цитата от закона по-горе ти показвам, защо скоростта е 80км/ч, а не е 90 км/ч както искаш ти. Цитата доказва, че южната дъга е в града, а не извън него. Все пак, ако е извънградски път там трябваше да е 90 км/ч.
Коментар
-
doofiat написа:В жилищната зона действат следните специални правила: 1. пешеходците могат да използват за движение, а децата за игра пътя по цялата му широчина, без ненужно да пречат на движението на превозните средства; 2. водачите на пътни превозни средства са длъжни да се движат със скорост не по-голяма от 20 км/ч, като не поставят в опасност пешеходците и не създават препятствия за тяхното движение;
Коментар
-
doofiat написа:Медиите проглушиха света, че ограничението по новото околовръстно ще е 80 км/ч и пак не сте разбрали та и спориш.Със цитата от закона по-горе ти показвам, защо скоростта е 80км/ч, а не е 90 км/ч както искаш ти. Цитата доказва, че южната дъга е в града, а не извън него. Все пак, ако е извънградски път там трябваше да е 90 км/ч.
Коментар
-
tomazo написа:в инт.на истината какво става ако не спреш на катаджияVIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
kiro_of_the_day написа:tomazo написа:в инт.на истината какво става ако не спреш на катаджияфиатче Браво 2.0
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар