Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мои снимки без позволение - въпрос?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Мои снимки без позволение - въпрос?

Един сериозен въпрос!Та...Ученик съм последна година и имам достатъчно свободно време и съм си намерил прилична работа като хигиенист за по-накратко чистач.Работата ми се състои от това да чистя известен магазин (няма да споменавам името, защото не заслужава да му правя реклама) с машина Lavor!Т.е. занимавката ми е само вечер за около час, а по договор трябва да е 2 часа.Та въпросния магазин пратил снимки на фирмата, която е наела за почистване на магазина.Оплаквали са се, че не съм си вършил работата, че не съм оплатнявал работното си време дъра-бъра сто чадъра.До колкото знам, без мое съгласие не е позволено да ме снимат и тези снимки да бъдат ползвани.Ако греша ме поправете!А ако съм прав ми кажете как и на кого да надуя шушоните, защото съм избеснял!Надявам се да ми помогнете, вярвам, че тук ще ме открехнете как да действам!

Както ти сам каза, наели са те за 2-часова работа, а ти си я свършваш за 1 час. Ми прави се, че работиш ве мой.Не спомена на какъв договор си - трудов или граждански. А, имат право да те уволнят без подопреждение. Ти си се захванал за снимките - толкова ли си скалъпваш работата?
    karolev>> Георги Каролев; Brava 100 16V SX 103hp 10.'98 - R.I.P. 04.04.2018
    https://www.facebook.com/groups/FiatFIBulgaria/ - ФИАТ ФЕНОВЕ в БЪЛГАРИЯ във Facebook

Коментар

karolev написа:
      Както ти сам каза, наели са те за 2-часова работа, а ти си я свършваш за 1 час. Ми прави се, че работиш ве мой.Не спомена на какъв договор си - трудов или граждански. А, имат право да те уволнят без подопреждение. Ти си се захванал за снимките - толкова ли си скалъпваш работата?
      Какво има да работя за 2 часа, трябва да измия магазина 2 пъти! Аз имам задължение за веднъж!Нямам никакъв договор.

Коментар

Охранителят има право да докладва ако има нарушение - и криминално, и нарушение на вътрешния ред. А имат право да те снимат, защото това не е публично място, а собственост на някой си. Според мен, вместо да се хващаш за изгубената кауза дали е разрешено или не да те снимат, по-добре се защити като ги поканиш да направят ревизия на работата ти. Все пак, в България много хора не работят, а се туткат, и им отнема много време да свършат нещо, ако един човек е организиран, може да свърши същата работа много по-бързо и по-добре, отколкото да отчита дейност, за да запълни времето.
        Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
          Охранителят има право да докладва ако има нарушение - и криминално, и нарушение на вътрешния ред. А имат право да те снимат, защото това не е публично място, а собственост на някой си. Според мен, вместо да се хващаш за изгубената кауза дали е разрешено или не да те снимат, по-добре се защити като ги поканиш да направят ревизия на работата ти. Все пак, в България много хора не работят, а се туткат, и им отнема много време да свършат нещо, ако един човек е организиран, може да свърши същата работа много по-бързо и по-добре, отколкото да отчита дейност, за да запълни времето.
          Я, кой се появи пак ele, слънце, всеки има право да снима всеки, когато се намира на публично място. За другото си права - колега поискай ревизия и общо взето идеята е да покажеш, че макар и бързо си вършиш работата качествено.
          The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Те тези камери за какво са, я?!Между другото, имах един познат, работещ като барман в едно мижаво заведение, на самообслужване. Собственикът беше монтирал камера точно над касовия апарат Бръкни, ако можеш А иначе, чувал съм от достоверен източник (човек, занимаващ се с инсталиране на аларми и подобни неща), че в страшно много офиси в страната собствениците монтират не само камери (те са явни), но и скрити микрофони по стаите на подчинените си. Така че не се учудвайте, ако злословите срещу шефа, и после неочаквано решат да се лишат от вашите умения Колега, моята работа в бившата ми служба също не беше свързана по време - понякога си свършвах работата за 2-3 часа, и през останалото време просто играех на компютъра (или висях във форума). Но си имах работно време и си го спазвах.

Коментар

coolboby написа:
              Какво има да работя за 2 часа, трябва да измия магазина 2 пъти! Аз имам задължение за веднъж!Нямам никакъв договор.
              Това е най-интересното в целия случай Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 А как ти плащат!? И как те осигуряват!? И как по дяволите ученик ходи на работа!?

Коментар

PASSARELLA написа:
                coolboby написа:
                Това е най-интересното в целия случай Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 А как ти плащат!? И как те осигуряват!? И как по дяволите ученик ходи на работа!?
                колега, в кой свят живееш!?! момчето работи както и ОГРОМНА част от учениците в днешно време!?!
                Manowar forever!

Коментар

Какъв колега мога да съм ти, не ми е ясно!? Yellow_Flash_Colorz_PDT_35

Коментар

PASSARELLA написа:
                    ХАХА няма да се заяждам по такъв глупав начин, няма и да спамя на момчето темата...и да, слава Богу, не си ми колега
                    Manowar forever!

Коментар

Не може да не пише някъде, че обекта се наблюдава!От друга страна ти като нямаш договор не могат и да те уволнят! Но ако магазина вдигне тупурдия ще изгори и твоя "работодател" или ще се дистанцират от теб и ще излезне че си промъкнал се крадец едва ли не!
                      F31 BMW 320d

Коментар

PASSARELLA написа:
                        Ей много си зле обаче.
                        The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Мисля ,че колегата е прав никои няма право да те снима без твое съгласие ,затова в такива големи обекти където има монтирани камери задължително има надпис на входа ,които предупреждава за наличието на същите и при наличието на такъв надпис с твоето влизане в обекта ти даваш съгласието си.
                          fiat coupe 2.0 16V

Коментар

lilimnwr написа:
                            колега, в кой свят живееш!?! момчето работи както и ОГРОМНА част от учениците в днешно време!?!
                            Тази огромна част ощетява всички наши болни приятели и роднини, като укрива пари от здравно осигуряване, ощетява всички наши баби и дядовци, като укрива пари от пенсионно осигуряване, ощетява цялото население, като укрива пари, които биха могли да отидат за учебници и закуски на децата в училище. Ощетява и всички нас, които работим "на светло", плащаме си осигуровките в пълен размер, плащаме данъците си в пълен размер. Както е в развитите държави.

Коментар

ogi28b написа:
                              lilimnwr написа:
                              Тази огромна част ощетява всички наши болни приятели и роднини, като укрива пари от здравно осигуряване, ощетява всички наши баби и дядовци, като укрива пари от пенсионно осигуряване, ощетява цялото население, като укрива пари, които биха могли да отидат за учебници и закуски на децата в училище. Ощетява и всички нас, които работим "на светло", плащаме си осигуровките в пълен размер, плащаме данъците си в пълен размер. Както е в развитите държави.
                              Забрави да споменеш и роднините до десето коляно на нашите мили родни депутати
                              fiat coupe 2.0 16V

Коментар

Working...
                              X