Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Съвет от хора носещи очила

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

pakumba написа:
    така, не ми се пуска нова тема и ще си разваля моята си във връзка с проблема ми на тъмно вкъщи, добра идея ли е да купя маркови енергоспестяващи крушки, разбира се заради спектъра им на светлина, не заради пестене на енергия, дали окото ми ще се чуства по добре?
    Гадни са. Струва ти се, че ти трябва още малко светлина и се дразниш, поне такова беше моето усещане.
    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

доста са разнородни мненията дотук относно проблема с очите. ама гледам и доста други хора имат подобни симптоми. започвам да подозирам, че просто проблема ми все още е малък и затова е неотркиваем, ще ме изчакат да се задълбоча и тогава
      Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
      Fiat Bravo'97 1,6 16v
      Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Re: Съвет от хора носещи очила

pakumba написа:
        Здрейте, проблема ми не е за авто форум, ама форума за очила не го намерихИмам нужда от съвети от хора носещи достатъчно отдавна диоптрични очила- ходих вече на 4 офталмолога, все препоръчвани и включително професори и то познати- всеки от тях ми казва, че виждам добре и нямам нужда от очила, само един склони и каза" абе може д асложиш нещо с малък диоптър" след като 20 мин му обяснявах, че мен ме боли кифирицата след натоварване на очите. Ситуацията е следната:- работя на компир, както повечето хора и общо взето доста седя. - в 90% от времето виждам ясно и добре, включително и надалече, понякога, обикновенно след цяла седмица рабопта на комп събота и неделя виждам леко мъгляво- вече винаги след каране нощно ме заболява главата, от дневното по-малко. - основните ми два проблема са, че ме заболява главата и под очите- всички ме пращаха да се снимам за синузит и го направих- въпреки че като цяло мненията бяха, че съм добре със синузите имаше малък спор и все пак минах едно леко курсче на лечение и мога да кажа, че ефект нямаше- пак си ме боли под очите- адски ме дразни седенето на тъмно, както и силната слънчева светлина. преди не съм имал такива проблемиТа докторите отказват да ми предпишат очила, почвам да си мисля, че проблема е в тях/много нежно казано/. Сега съм пред дилемата дали да си взема само очила с антирефлекс или по единственото предписание, на онзи дето реши, че мога д асложа малък доиптър да взема неговата рецепта и да си сложа каквито той ми каза с малък диоптър. Мисля си, че след като ме цепи глава няма начин да не съм за диоптър, очевидно виждам добре, но благодарение на това, че си напрягам очите и съответно оттам ме заболява глава. Ако някой е минал през подобни неще моля да сподели.Мерси
        Здравей, не си за очила, след като са ти казали.Ако е трябвало да си с очила, си щял да виждаш или двоен образ, или пък, е нямало да можеш да фокусираш дребни неща надалеко/надбизо.Ако виждаш стрелките на светофарие отдалече, и отпечатъци от пръсти, гледайки ги отблизо, не ти трябват очила.Ако ти трябваха очила пък, нямаше да е задължително да те боли глава.Ако са ти правили тест с компютър, още по сигурен може да си.Аз карам с очила, но пък през останалото време гледам да не ги нося, особено пък докато работя на компютъра.Сменяй често близки и далечни картини, почивай, като работиш на компютър цял ден. Нощем карането не само теб дразни, но денят се удължава, идва лятото.Иначе от много каране мен кракът на газта ме заболява, особено по А1 и А2, а главата - не знам.В такъв случай почивам от карането в автобуса ден два

Коментар

Най-добре е да си почиваш,но и ако това не ти помогне посъветвай се с очен специалист,аз имах подобни проблеми,но очилцата ми помогнаха
          "Умният човек не вярва на всичко което чуе,
          не казва всичко, което знае и не харчи всичко което има."

Коментар

Мерси пичове, днес разбрах проблема си докато бях в кат и гледах филмчета с катастрофи ме заболя главата... очевидно се напрягам надалече. Ще си сложа 0.25 или 0.5 максимално според поредния преглед. а от комп не ме боли глава и не се изморявам толкова, щото все пка от близо го гледам. Благодаря на всички изказали мнение, много ми помогнахте със съветите.
            Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
            Fiat Bravo'97 1,6 16v
            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Working...
            X