pakumba написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Съвет от хора носещи очила
Collapse
X
-
доста са разнородни мненията дотук относно проблема с очите. ама гледам и доста други хора имат подобни симптоми. започвам да подозирам, че просто проблема ми все още е малък и затова е неотркиваем, ще ме изчакат да се задълбоча и тогаваLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Re: Съвет от хора носещи очила
pakumba написа:Здрейте, проблема ми не е за авто форум, ама форума за очила не го намерихИмам нужда от съвети от хора носещи достатъчно отдавна диоптрични очила- ходих вече на 4 офталмолога, все препоръчвани и включително професори и то познати- всеки от тях ми казва, че виждам добре и нямам нужда от очила, само един склони и каза" абе може д асложиш нещо с малък диоптър" след като 20 мин му обяснявах, че мен ме боли кифирицата след натоварване на очите. Ситуацията е следната:- работя на компир, както повечето хора и общо взето доста седя. - в 90% от времето виждам ясно и добре, включително и надалече, понякога, обикновенно след цяла седмица рабопта на комп събота и неделя виждам леко мъгляво- вече винаги след каране нощно ме заболява главата, от дневното по-малко. - основните ми два проблема са, че ме заболява главата и под очите- всички ме пращаха да се снимам за синузит и го направих- въпреки че като цяло мненията бяха, че съм добре със синузите имаше малък спор и все пак минах едно леко курсче на лечение и мога да кажа, че ефект нямаше- пак си ме боли под очите- адски ме дразни седенето на тъмно, както и силната слънчева светлина. преди не съм имал такива проблемиТа докторите отказват да ми предпишат очила, почвам да си мисля, че проблема е в тях/много нежно казано/. Сега съм пред дилемата дали да си взема само очила с антирефлекс или по единственото предписание, на онзи дето реши, че мога д асложа малък доиптър да взема неговата рецепта и да си сложа каквито той ми каза с малък диоптър. Мисля си, че след като ме цепи глава няма начин да не съм за диоптър, очевидно виждам добре, но благодарение на това, че си напрягам очите и съответно оттам ме заболява глава. Ако някой е минал през подобни неще моля да сподели.Мерси
Коментар
-
Мерси пичове, днес разбрах проблема си докато бях в кат и гледах филмчета с катастрофи ме заболя главата... очевидно се напрягам надалече. Ще си сложа 0.25 или 0.5 максимално според поредния преглед. а от комп не ме боли глава и не се изморявам толкова, щото все пка от близо го гледам. Благодаря на всички изказали мнение, много ми помогнахте със съветите.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар