pakumba написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Съвет от хора носещи очила
Collapse
X
-
Явор Митев
Мериха ли ти очното налягане...Иди някой ден сутрин рано и го премери. После иди с резултатите при тях. И помисли за защитна рамка на монитора.
Коментар
-
Явор Митев написа:Мериха ли ти очното налягане...Иди някой ден сутрин рано и го премери. После иди с резултатите при тях. И помисли за защитна рамка на монитора.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Колега аз ама същите симптоми като теб.Колегато ходих преди 3 месеца на очен лекер ми каза че има астигматизъм и ми каза че трябва да нося очила.Аз още не съм си купил и гледам по малко да си натоварвам очите. ето прочети тука за астигматизма http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%...B7%D1%8A%D0%BCFiat Bravo 1.4 12v Turbo Makaron
Коментар
-
6ma7ka7a написа:Колега аз ама същите симптоми като теб.Колегато ходих преди 3 месеца на очен лекер ми каза че има астигматизъм и ми каза че трябва да нося очила.Аз още не съм си купил и гледам по малко да си натоварвам очите. ето прочети тука за астигматизма http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%...B7%D1%8A%D0%BCLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Колега напълно нормално виждъм просто като си преторя очите започва силно главоболие(все едно те боли зъб) и все едно ми се размазва образа,ставами едно такова и аз немога точно да обясня като все едно да не съм си измил сутринта очите но това става ако примерно стоя 6,7часа, а главоболието ако всеки ден ги претоварвам тогава се проявява.И много ми пречи силната светлина примерно през лятото постоянно ходя с присвити очи дори примерно да съм с шапка който да ме пази от слънцето пак си присвивам очите само тъмни очила е спасението.Дано да съм помогнал.Fiat Bravo 1.4 12v Turbo Makaron
Коментар
-
6ma7ka7a написа:Колега напълно нормално виждъм просто като си преторя очите започва силно главоболие(все едно те боли зъб) и все едно ми се размазва образа,ставами едно такова и аз немога точно да обясня като все едно да не съм си измил сутринта очите но това става ако примерно стоя 6,7часа на компютър.И много ми пречи силната светлина примерно през лятото постоянно ходя с присвити очи дори примерно да съм с шапка който да ме пази от слънцето пак си присвивам очите само тъмни очила е спасението.Дано да съм помогнал.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
така, не ми се пуска нова тема и ще си разваля моята си във връзка с проблема ми на тъмно вкъщи, добра идея ли е да купя маркови енергоспестяващи крушки, разбира се заради спектъра им на светлина, не заради пестене на енергия, дали окото ми ще се чуства по добре?Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
От всичко описано не успях да разбера дали си сядал пред устройството за автоматично определяне на зрението.Ако не си във почти всяка верига оптики предлагат тази услуга безплатно или на символична сума.При откриване на нередност със зрението задължително ще ти сложат капки за очи. Има различни видове - на мен последните няколко годим ми слагат едно бързодействащи - на 3 пъти през 10 мин.С описаните симптоми не е съвсем сигурно, че си с астигматизъм.Аз лично нося очила от 5-годишен с променливо проявление на астигматизъм.За всичките 22 години с "цайси" съм имал оплаквания подобни на твоите, които винаги са водели до корекция на диоптрите и ъгълът на астигматизъм.Лично аз ти препоръчвам да отидеш на още едно място, но се съмнявам офтамолозите да са пропуснали да те проверят за астигматизъм.За успокояване на окото от много работа на компютър напоследък се препоръчва по 0,25 диоптъра (+ или - зависи от всеки човек), като стъклата да са хелиоматик, като в добавка - защитно покритие от лъчения предизвикани от монитори и телевизори.Ако те интересуват други подробности - питай.УспехAктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
Stefanaki написа:От всичко описано не успях да разбера дали си сядал пред устройството за автоматично определяне на зрението.Ако не си във почти всяка верига оптики предлагат тази услуга безплатно или на символична сума.При откриване на нередност със зрението задължително ще ти сложат капки за очи. Има различни видове - на мен последните няколко годим ми слагат едно бързодействащи - на 3 пъти през 10 мин.С описаните симптоми не е съвсем сигурно, че си с астигматизъм.Аз лично нося очила от 5-годишен с променливо проявление на астигматизъм.За всичките 22 години с "цайси" съм имал оплаквания подобни на твоите, които винаги са водели до корекция на диоптрите и ъгълът на астигматизъм.Лично аз ти препоръчвам да отидеш на още едно място, но се съмнявам офтамолозите да са пропуснали да те проверят за астигматизъм.За успокояване на окото от много работа на компютър напоследък се препоръчва по 0,25 диоптъра (+ или - зависи от всеки човек), като стъклата да са хелиоматик, като в добавка - защитно покритие от лъчения предизвикани от монитори и телевизори.Ако те интересуват други подробности - питай.УспехLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
От добавените пояснения става ясно че нямаш астигматизъм на 99,99%.Остава да пробваш:За успокояване на окото от много работа на компютър напоследък се препоръчва по 0,25 диоптъра (+ или - зависи от всеки човек), като стъклата да са хелиоматик, като в добавка - защитно покритие от лъчения предизвикани от монитори и телевизори.Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
До преди 7-8 години работех монтаж на автоаларми и понеже се работи на лампа и полу тъмно след 10 години работа започна главоболие текат ми очите и се едно ми се спи такова ми е на очите. Смених си работата но ми остана този проблем с сънливоста има дни в който ако нямам слънчеви очила направо невиждам затова имам по 2 чифта в колите. Взел съм си очила 0,75 и с тях на компа като ги сложа усещам че ми е по леко на очите макар че четя и без тях но се чуствам по добре с тях за близко .Обичам си работата.
Коментар
-
6ma7ka7a написа:Колега напълно нормално виждъм просто като си преторя очите започва силно главоболие(все едно те боли зъб) и все едно ми се размазва образа,ставами едно такова и аз немога точно да обясня като все едно да не съм си измил сутринта очите но това става ако примерно стоя 6,7часа, а главоболието ако всеки ден ги претоварвам тогава се проявява.И много ми пречи силната светлина примерно през лятото постоянно ходя с присвити очи дори примерно да съм с шапка който да ме пази от слънцето пак си присвивам очите само тъмни очила е спасението.Дано да съм помогнал.Manowar forever!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар