Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Съвет от хора носещи очила

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

pakumba написа:
    snake написа:
    pakumba написа:
    добре, при астигматизма/четох малко за него/ не трябва ли да имам поне някакво изкривяване на образ?
    Когато е в лека форма, може и да не го усещаш, въпреки което пак може да води до главоболие. Освен компютърно, се диагностицира и с табла, които гледаш от разстояние, но не от тези стандатните с 1 4 7 0, а със символи, които трябва да опишеш и са много подобни една на друга. Ако имаш астигматизъм, не можеш да схванеш разликите в тях.И все пак помисли дали нямаш и признаци на далекогледство. Това е заболяване, което е физиологично обусловено и почти всички хора над 35-40 г. развиват някаква форма на далекогледство. Но пък дразненето от силна слънчева светлина не се връзва с далекогледството. И в какъв смисъл те дразни седенето на тъмно ? Да не би да става дума за "кокоша слепота", която се предизвиква от липса на някои витамини ?
    ами дразненето от тъмнота, че примерно в стая, където на другите хора не им прави впечатление, че е тъмно/по скоро по-малко светло от нормалното/ то на мен ми прави впечатление. при седене цял ден на тъмно- например на работа ако съм в тъмен ъгъл ме заболява областта под очите. а прекалената осветенеост ме дразни в смисъл, че ме кара да си присвивам очите/нормално/, но като гледам другите хора не ги кара да слагат слънчеви очила или да мижат, докато мен ме кара да ги присвия и след 20 мин седене на такава слевтлина се сещам и усещам- абе аз съм си присвил очите и ги отпускам, обаче то като ти идва отвътре не след дълго пак се усешам, че сиъм ги присвил. държа да кажа, че сравнявам сегашното си положение с моето зрение отпреди 2 год и ситуациите- прекалено светло/тъмно не са ми правили никакви проблеми, да не си помисли някой, че искам да лгедам към слънцето без да си присвия очитеиначе карането вечер аз лесно ще го оправя, ама се пак не карам постоянно, друг ми е проблема
    този проблем с очите и светлината го имам и аз, ужасно е неприятно, поне за мен.според мен (и аз още не съм разбрала точно) но е от преумора на очите (мускули, нерв, ала бала) щото като са ми отпочинали нямам чак такива проблеми, дори отшумяват при по-дълга почивка!
    Manowar forever!

Коментар

Мериха ли ти очното налягане...Иди някой ден сутрин рано и го премери. После иди с резултатите при тях. И помисли за защитна рамка на монитора.

Коментар

Явор Митев написа:
        Мериха ли ти очното налягане...Иди някой ден сутрин рано и го премери. После иди с резултатите при тях. И помисли за защитна рамка на монитора.
        не са ми разширявали досега зениците- нужно ли е това,з а да се измери налягането?
        Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
        Fiat Bravo'97 1,6 16v
        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Колега аз ама същите симптоми като теб.Колегато ходих преди 3 месеца на очен лекер ми каза че има астигматизъм и ми каза че трябва да нося очила.Аз още не съм си купил и гледам по малко да си натоварвам очите. ето прочети тука за астигматизма http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%...B7%D1%8A%D0%BC
          Fiat Bravo 1.4 12v Turbo Makaron

Коментар

6ma7ka7a написа:
            Колега аз ама същите симптоми като теб.Колегато ходих преди 3 месеца на очен лекер ми каза че има астигматизъм и ми каза че трябва да нося очила.Аз още не съм си купил и гледам по малко да си натоварвам очите. ето прочети тука за астигматизма http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%...B7%D1%8A%D0%BC
            нормално ли виждаш
            Fiat Bravo'97 1,6 16v
            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Колега напълно нормално виждъм просто като си преторя очите започва силно главоболие(все едно те боли зъб) и все едно ми се размазва образа,ставами едно такова и аз немога точно да обясня като все едно да не съм си измил сутринта очите но това става ако примерно стоя 6,7часа, а главоболието ако всеки ден ги претоварвам тогава се проявява.И много ми пречи силната светлина примерно през лятото постоянно ходя с присвити очи дори примерно да съм с шапка който да ме пази от слънцето пак си присвивам очите само тъмни очила е спасението.Дано да съм помогнал.

Коментар

6ma7ka7a написа:
                Колега напълно нормално виждъм просто като си преторя очите започва силно главоболие(все едно те боли зъб) и все едно ми се размазва образа,ставами едно такова и аз немога точно да обясня като все едно да не съм си измил сутринта очите но това става ако примерно стоя 6,7часа на компютър.И много ми пречи силната светлина примерно през лятото постоянно ходя с присвити очи дори примерно да съм с шапка който да ме пази от слънцето пак си присвивам очите само тъмни очила е спасението.Дано да съм помогнал.
                да, мисля, че това са ми симптомите. въпреки че аз май съм по-добре от теб, защото всеки ден съм по 8 часа поне на комп и силно главоболие имам рядко, но петък вечер забия ли някъде след работа извънградско ...умирам. а на тъмно как се чустваш?аз на светло също ми е трудно да обясня какво ми е, но все едно съм сънен ей така се чуствам
                Fiat Bravo'97 1,6 16v
                Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Да колега и при мен е така все едно цял ден съм сънене и пропуснах да каже че бялото на очитеми става не бяло а едно като жълтеникаво и в крайщата имам като изпъкнали кравоносни съдчета но това само като ги натоваря забележи да ли и при теб нее така.

Коментар

така, не ми се пуска нова тема и ще си разваля моята си във връзка с проблема ми на тъмно вкъщи, добра идея ли е да купя маркови енергоспестяващи крушки, разбира се заради спектъра им на светлина, не заради пестене на енергия, дали окото ми ще се чуства по добре?
                    Fiat Bravo'97 1,6 16v
                    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Моите очи се чувстват най-добре на 100 W крушка с нажежаема жичка.В къщи съм пълен с енерго-спестяващи, но най-ми е добре да си цъкна стандартната

Коментар

От всичко описано не успях да разбера дали си сядал пред устройството за автоматично определяне на зрението.Ако не си във почти всяка верига оптики предлагат тази услуга безплатно или на символична сума.При откриване на нередност със зрението задължително ще ти сложат капки за очи. Има различни видове - на мен последните няколко годим ми слагат едно бързодействащи - на 3 пъти през 10 мин.С описаните симптоми не е съвсем сигурно, че си с астигматизъм.Аз лично нося очила от 5-годишен с променливо проявление на астигматизъм.За всичките 22 години с "цайси" съм имал оплаквания подобни на твоите, които винаги са водели до корекция на диоптрите и ъгълът на астигматизъм.Лично аз ти препоръчвам да отидеш на още едно място, но се съмнявам офтамолозите да са пропуснали да те проверят за астигматизъм.За успокояване на окото от много работа на компютър напоследък се препоръчва по 0,25 диоптъра (+ или - зависи от всеки човек), като стъклата да са хелиоматик, като в добавка - защитно покритие от лъчения предизвикани от монитори и телевизори.Ако те интересуват други подробности - питай.Успех
                        Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Stefanaki написа:
                          От всичко описано не успях да разбера дали си сядал пред устройството за автоматично определяне на зрението.Ако не си във почти всяка верига оптики предлагат тази услуга безплатно или на символична сума.При откриване на нередност със зрението задължително ще ти сложат капки за очи. Има различни видове - на мен последните няколко годим ми слагат едно бързодействащи - на 3 пъти през 10 мин.С описаните симптоми не е съвсем сигурно, че си с астигматизъм.Аз лично нося очила от 5-годишен с променливо проявление на астигматизъм.За всичките 22 години с "цайси" съм имал оплаквания подобни на твоите, които винаги са водели до корекция на диоптрите и ъгълът на астигматизъм.Лично аз ти препоръчвам да отидеш на още едно място, но се съмнявам офтамолозите да са пропуснали да те проверят за астигматизъм.За успокояване на окото от много работа на компютър напоследък се препоръчва по 0,25 диоптъра (+ или - зависи от всеки човек), като стъклата да са хелиоматик, като в добавка - защитно покритие от лъчения предизвикани от монитори и телевизори.Ако те интересуват други подробности - питай.Успех
                          да, сядал съм пред този уред 2 пъти. нека поясня:- преглед в реномирана частна клиника в софия, минах през този апарат с фокусирането дето вади бележки и после минах на преглед на самата ретина през микроскоп- преглед в окръжна болница софия, само табло, микроскоп и проба с различните стъкълца дали се чустваам по-добре- преглед в поликлиника, табло, микроскоп и също очилата с различни стъкла- последно преглед в токуда, микроскоп, уред за фокусиране, табло. сега вече трябва да се разбира защо съм отчаян от "специалистите" и питам хора с опит. не знам как се проверява астигматизъм, описах прегледите точно, без да пропускам манипулации. дори никой не ме е питал от какво съм наследствено обременен.
                          Fiat Bravo'97 1,6 16v
                          Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

От добавените пояснения става ясно че нямаш астигматизъм на 99,99%.Остава да пробваш:
                            За успокояване на окото от много работа на компютър напоследък се препоръчва по 0,25 диоптъра (+ или - зависи от всеки човек), като стъклата да са хелиоматик, като в добавка - защитно покритие от лъчения предизвикани от монитори и телевизори.
                            Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

До преди 7-8 години работех монтаж на автоаларми и понеже се работи на лампа и полу тъмно след 10 години работа започна главоболие текат ми очите и се едно ми се спи такова ми е на очите. Смених си работата но ми остана този проблем с сънливоста има дни в който ако нямам слънчеви очила направо невиждам затова имам по 2 чифта в колите. Взел съм си очила 0,75 и с тях на компа като ги сложа усещам че ми е по леко на очите макар че четя и без тях но се чуствам по добре с тях за близко .
                              Обичам си работата.

Коментар

6ma7ka7a написа:
                                Колега напълно нормално виждъм просто като си преторя очите започва силно главоболие(все едно те боли зъб) и все едно ми се размазва образа,ставами едно такова и аз немога точно да обясня като все едно да не съм си измил сутринта очите но това става ако примерно стоя 6,7часа, а главоболието ако всеки ден ги претоварвам тогава се проявява.И много ми пречи силната светлина примерно през лятото постоянно ходя с присвити очи дори примерно да съм с шапка който да ме пази от слънцето пак си присвивам очите само тъмни очила е спасението.Дано да съм помогнал.
                                абсолютно същите симптоми имам и аз! а за тва с шапката всички ми се смеят щот когато на тях не им прави впечетление,мен светлината пак ме дразни!
                                Manowar forever!

Коментар

Working...
                                X