Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

"Свидетели на Йехова" в Габрово!!!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ivalena написа:
    Immortal написа:
    А по въпроса със "Свидетелите" - и при нас ги има. Плъпнали са навсякъде И на мен не ми харесват. Но нали искаме да живеем в свободна страна? Хем искаме свободи за себе си, хем да ограничим свободите на различните от нас?! Нека си "ловят души". Като има балъци да им се хващат на въдицата. Мен що не ме зарибят?!?
    Какви свободи?! Какъв Одрин?! В Истанбул колко църкви има, колега? И ако решим да си направим там, дали ще ни оставят? И друго- това, че нас не могат да ни прилъжат в сектите си, не означава, че не може да се случи с децата, или бабите ни... примерно.
    Fiat Bravo 1.4 12v Turbo Makaron

Коментар

ivalena написа:
      Какви свободи?! Какъв Одрин?! В Истанбул колко църкви има, колега? И ако решим да си направим там, дали ще ни оставят? И друго- това, че нас не могат да ни прилъжат в сектите си, не означава, че не може да се случи с децата, или бабите ни... примерно.
      Незнам колко църкви има като цяло в Истанбул. Аз лично знам 2 Български (Св.Стефан и Св. Димитър). Ходил съм и в двете. Гръцки и арменски има десетки, има и католически доста. Действащи.Не знам дали някой ще ви направи проблем да си построите църква в Истанбул (стига да имате неободимите средства). Но втората църква в Одрин я откриха миналата година през септември месец. Вярно че това е стара църква, на която направиха възстановяване, но съм виждал снимки от това, което е било преди да започне възстановяването - на практика е построена отново. За децата отговорност носят родителите - те са длъжни да ги предпазват от такива неща. А за бабите - достатъчно са изживели, за да решат сами в каква религия да вярват. И кои сте вие, че да определяте коя религия е секта, и коя не е. Съгласно православните канони, и католическата религия е секта, но нищо не казвате против нея?!?А дали в Меден рудник има нужда от джамия аз не знам. Факт е, че мюсюлманите получават огромни финансови дарения от Саудитски фондове, с които строят тези храмове. Работа на държавата ни и съответната община е да реши дали може да се построи подобна сграда на съответното място. Щом са решили че може и че трябва - на теб лично какъв ти е проблема. Като не ти харесва - не влизай там На мен не ми харесват някои от дупките - "дискотеки", които са свърталища на наркоманчета и не влизам там. Който има нужда - да ходи.

Коментар

Няя да строят нищо. Няма да са притеснявате
        Целта е една,скороста е различна - HGT !

Коментар

В центъра на Трявна е това, в 7 вечерта, навън деца и млади хора се разхождаха... някаква смахната секта си правеше ритуали на 30 метра от общината. Ами не е нормално!
          Прикачени файлове
          Fiat Bravo 1.6 16V '97г.

Коментар

В този свят кое е нормално ?!?!?Може да е било някакъв спектакъл това?!? Бах мааму... приличат на заклани

Коментар

Не не... никакъв спектакъл не е.. Мисля, че беше пълнолуние и събираха енергия... пишеха им имената с тази червена гнусотия, а по тях бяха написани някакви послания, от рода, че откакто са си променили житейската философия, не се разболяват, имат душевна хармония, а преди били нещастни... около 60 човека, все млади хора се бяха наредили през 2 метра. Като намажат единия, свирваха със свирка и лягаше следващия... в един момент беше доста зловещо...ето още една снимка
              Прикачени файлове
              Fiat Bravo 1.6 16V '97г.

Коментар

Immortal, в духа на последните ти мнения. Кои са тези, които казват, че ККК са престъпници, те хората си правят една организация и си развиват дейност, на който не му харесва не членува в нея. Кои са тези които определят че в 6 сутринта може да гърми високоговорителя с молитви, които аз не искам да слушам, а вечер в 12 не може да гърми музика от някое заведение, понеже пречи на живеещите наоколо. Какъв избор ми оставят тези с ранните сутрешни молитви, че да не ги слушам след като не искам, ааа да, мога да се изселя от там, никой не ми пречи да го направя. А какви са тези които са решили, че свидетели на йехова са опасни и са ги забранили в някои държави ( предполагам европейски държави ), отвратителни режими явно управляват там и хората живеят зле, с потъпкани свободи и в страх. То бива свободи, ама когато всичко премине в слободия и всеки започне да си прави каквото си иска, вече става прекалено. Мноооого сме толерантни и много индивиди без особенни скрупули, използват това за да си правят каквото си искат с определени техни си цели.А и в темата става дума за свидетели на йехова и за това дали ги искаме в Габрово или не. Ако на някой му харесват,да си ги призове да построят храм при него. Ivanela, благодаря за темата, че иначе можеше и да не разбера за тази подписка. Дали е още действаща, да мина утре да се подпиша и аз?

Коментар

ДА, от седмица е пусната подписката, в трите храма на центъра... има събрани само 800 подписа просто хората явно незнаят.
                  Fiat Bravo 1.6 16V '97г.

Коментар

В интерес на истината, и аз съм против подобни "църкви" като "Свидетелите на Йехова". Аз се изказах по принцип, защото в БГ всичко, различно от Ортодоксалната църква се обявява за "секта", а всъщност не е така. Има различни християнски и други (будистки, хиндуистки) религии, които са безопасни и с традиции в България. Например евангелските църкви са в България още от 19-ти век.Ако тези "църкви" (имам предвид Св.на Йехова) са наистина опасни - нека ги забранят. Но докато не са забранени, не виждам нищо лошо в тях (всъщност не съм запознат с тяхното учение). Това че някой, било то и мнозинство го дразни определено нещо, не е причина да се забранява или унищожава. Нали в това е смисъла на демокрацията. Че и тя има "странични ефекти" е ясно. Няма нищо съвършено на този свят.Но като един известен принцип в правото - предпочитам 10 бандита на свобода, отколкото 1 невинен в затвора.Хората са различни не само на външен вид, етнос и религия. Различни са и по желания, стремежи, мечти. Поставянето на тези неща в някаква рамка граничи с нещата, от които се отървахме - фашизъм, комунизъм... (колкото и привлекателни да изглеждат отстрани, всъщност това са анти-човешки системи).До момента, в който действията на "другите" не пречат на вас и не затрашават обществото като цяло, то аз ще ги защитавам до последно. Под пречене нямам предвид да ви "дразнят". Щото аз може да се дразня от това, че имате по-хубава кола, но това не значи да ви я надраскам с ключ през нощта или да я залея с бензин и да я запаля. Говоря за нарушаване на вашите права... Бе много обширна тема... по добре да не я захващаме, да я оставим за някоя среща - ще я обсъдим на масата, че и под масата ако трябва

Коментар

Абе не бяха ли свидетелите на йехова дето пуснаха газ в Токийското метро преди 15 години.Май баш те бяха.

Коментар

SHB написа:
                        Абе не бяха ли свидетелите на йехова дето пуснаха газ в Токийското метро преди 15 години.Май баш те бяха.
                        Не, не бяха.Онези са японска организация, Аум Шинрикьо се казва.

Коментар

SHB написа:
                          Те бяха други

Коментар

Всъщност, тази секта е забранена в България- обявена е за опасна. Цялата им дейност в момента е противозаконна. В габрово категорично им е отказано разрешение за строеж на "молитвен дом", но сега общината не е имало начин да откаже разрешение, защото са искали разрешително за обществена сграда. Обявяват се против кръводаряването, даряването на органи, общуването със съседи... Също и не гласуват /то това май е по-добре/ и още кой знае какви неща... Не съм толкова запозната с тази материя :D
                            Fiat Bravo 1.6 16V '97г.

Коментар

Всъщност, аз прочетох малко тук-там, тази секта (така да я наричаме), НЕ Е забранена никъде по света.БИЛА е забранена в Хитлеристка Германия и в Бившите Соц.страни по времето на социализма.И то заради това, че членовете на тази секта не признават върховенството на държавата, не стават държавни служители, не искат да служат в армията.Единственото нещо, за което ги "обвиняват’ е отказът от кръвопреливане. Срещу техни членове има заведени дела за предумишлено убийство, за това, че не са позволявали живото-спасяващи кръвопреливания на техни близки, с което на практика са попречили на спасяването на живота им. Но само до там. Като цяло сектата не е забранена.Всъщност се сещам, че в Пловдив съм виждал тяхна църква (в една пресечка м/у "6-ти септември" и "Марица").За актуална забрана в България незнам и не намерих писано никъде. Ако колежката знае - нека посочи източника си.

Коментар

На различни места го пишат по различен начин, но дори и да не е забранена в България, при всички случаи е незаконна. А че не е забранена никаде по света- посочи източник http://news.ibox.bg/news/id_90146116.../art.php?id=51
                                Fiat Bravo 1.6 16V '97г.

Коментар

Working...
                                X