ivalena написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
"Свидетели на Йехова" в Габрово!!!
Collapse
X
-
ivalena написа:Какви свободи?! Какъв Одрин?! В Истанбул колко църкви има, колега? И ако решим да си направим там, дали ще ни оставят? И друго- това, че нас не могат да ни прилъжат в сектите си, не означава, че не може да се случи с децата, или бабите ни... примерно.
Коментар
-
Не не... никакъв спектакъл не е.. Мисля, че беше пълнолуние и събираха енергия... пишеха им имената с тази червена гнусотия, а по тях бяха написани някакви послания, от рода, че откакто са си променили житейската философия, не се разболяват, имат душевна хармония, а преди били нещастни... около 60 човека, все млади хора се бяха наредили през 2 метра. Като намажат единия, свирваха със свирка и лягаше следващия... в един момент беше доста зловещо...ето още една снимкаFiat Bravo 1.6 16V '97г.
Коментар
-
Immortal, в духа на последните ти мнения. Кои са тези, които казват, че ККК са престъпници, те хората си правят една организация и си развиват дейност, на който не му харесва не членува в нея. Кои са тези които определят че в 6 сутринта може да гърми високоговорителя с молитви, които аз не искам да слушам, а вечер в 12 не може да гърми музика от някое заведение, понеже пречи на живеещите наоколо. Какъв избор ми оставят тези с ранните сутрешни молитви, че да не ги слушам след като не искам, ааа да, мога да се изселя от там, никой не ми пречи да го направя. А какви са тези които са решили, че свидетели на йехова са опасни и са ги забранили в някои държави ( предполагам европейски държави ), отвратителни режими явно управляват там и хората живеят зле, с потъпкани свободи и в страх. То бива свободи, ама когато всичко премине в слободия и всеки започне да си прави каквото си иска, вече става прекалено. Мноооого сме толерантни и много индивиди без особенни скрупули, използват това за да си правят каквото си искат с определени техни си цели.А и в темата става дума за свидетели на йехова и за това дали ги искаме в Габрово или не. Ако на някой му харесват,да си ги призове да построят храм при него. Ivanela, благодаря за темата, че иначе можеше и да не разбера за тази подписка. Дали е още действаща, да мина утре да се подпиша и аз?
Коментар
-
В интерес на истината, и аз съм против подобни "църкви" като "Свидетелите на Йехова". Аз се изказах по принцип, защото в БГ всичко, различно от Ортодоксалната църква се обявява за "секта", а всъщност не е така. Има различни християнски и други (будистки, хиндуистки) религии, които са безопасни и с традиции в България. Например евангелските църкви са в България още от 19-ти век.Ако тези "църкви" (имам предвид Св.на Йехова) са наистина опасни - нека ги забранят. Но докато не са забранени, не виждам нищо лошо в тях (всъщност не съм запознат с тяхното учение). Това че някой, било то и мнозинство го дразни определено нещо, не е причина да се забранява или унищожава. Нали в това е смисъла на демокрацията. Че и тя има "странични ефекти" е ясно. Няма нищо съвършено на този свят.Но като един известен принцип в правото - предпочитам 10 бандита на свобода, отколкото 1 невинен в затвора.Хората са различни не само на външен вид, етнос и религия. Различни са и по желания, стремежи, мечти. Поставянето на тези неща в някаква рамка граничи с нещата, от които се отървахме - фашизъм, комунизъм... (колкото и привлекателни да изглеждат отстрани, всъщност това са анти-човешки системи).До момента, в който действията на "другите" не пречат на вас и не затрашават обществото като цяло, то аз ще ги защитавам до последно. Под пречене нямам предвид да ви "дразнят". Щото аз може да се дразня от това, че имате по-хубава кола, но това не значи да ви я надраскам с ключ през нощта или да я залея с бензин и да я запаля. Говоря за нарушаване на вашите права... Бе много обширна тема... по добре да не я захващаме, да я оставим за някоя среща - ще я обсъдим на масата, че и под масата ако трябва
Коментар
-
Всъщност, тази секта е забранена в България- обявена е за опасна. Цялата им дейност в момента е противозаконна. В габрово категорично им е отказано разрешение за строеж на "молитвен дом", но сега общината не е имало начин да откаже разрешение, защото са искали разрешително за обществена сграда. Обявяват се против кръводаряването, даряването на органи, общуването със съседи... Също и не гласуват /то това май е по-добре/ и още кой знае какви неща... Не съм толкова запозната с тази материя :DFiat Bravo 1.6 16V '97г.
Коментар
-
Всъщност, аз прочетох малко тук-там, тази секта (така да я наричаме), НЕ Е забранена никъде по света.БИЛА е забранена в Хитлеристка Германия и в Бившите Соц.страни по времето на социализма.И то заради това, че членовете на тази секта не признават върховенството на държавата, не стават държавни служители, не искат да служат в армията.Единственото нещо, за което ги "обвиняват’ е отказът от кръвопреливане. Срещу техни членове има заведени дела за предумишлено убийство, за това, че не са позволявали живото-спасяващи кръвопреливания на техни близки, с което на практика са попречили на спасяването на живота им. Но само до там. Като цяло сектата не е забранена.Всъщност се сещам, че в Пловдив съм виждал тяхна църква (в една пресечка м/у "6-ти септември" и "Марица").За актуална забрана в България незнам и не намерих писано никъде. Ако колежката знае - нека посочи източника си.
Коментар
-
На различни места го пишат по различен начин, но дори и да не е забранена в България, при всички случаи е незаконна. А че не е забранена никаде по света- посочи източник http://news.ibox.bg/news/id_90146116.../art.php?id=51Fiat Bravo 1.6 16V '97г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар