На Гармин и при мен не тръгват.Ама нещо Sygic повече ми допада.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софтуер за Нокиа Н95
Collapse
X
-
Някой правил ли е ъпдейт на софтуера на Nokia N95 8GB ? Напоследък ми се появиха дребни бъгове и сега си мисля да актуализирам версията. Направих пълен бекъп с Content Copier. Какво се случва с инсталираните приложения като Garmin след софтуерен ъпдейт ? Текущата версия на фирмуера на моя телефон е 20.0.016, предлага ми 30.0.018.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Направих ъпдейт. Загубиха се всички налични файлове (музика, снимки и др.) в телефона, контактите в указателя, задачите в календара, бележките. Възстанових ги успешно от направения преди това бекъп. Безвъзвратно се загубиха няколко теми, които бях инсталирал. Всички други приложения работят безпроблемно.Лошото е, че ми изчезна българското меню, а това ми пречи на Garmin, която е с карта на кирилица. Консултирах се със знаещи хора и попрочетох по форумите и стигнах до извода, че продуктовият код на телефона ми Nokia N95 8GB RM-320 е такъв, че при ъпдейт не качва кирилица. Намерих си в нета код, който съдържа Български, Английски, Немски, Украински, Руски, Румънски и Унгарски - 0550375. Утре (тъй като ми падна батерията) ще заменя оригиналния код с този, посредством Nemezis Service Suite. След това пак ще стартирам ъпдейта и би трябвало вече да имам българско меню.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
За да не пускам нова тема, ще използвам тази. Става дума за следното: имам зарядно в колата, което се захранва през куплунга за запалката, на което пише "For 6101, N70". Когато го купих, ми казаха, че става и за Nokia N95 (всъщност точно такова търсех) и аз успешно и безпроблемно си зареждам нокията N95 с него. Днес си купих и една Nokia C5-03. В нея има инсталирана съвсем безплатна навигация Nokia Ovi Maps. Картите за цял свят се теглят безплатно и легално от сайта. Искам утре да я пробвам и имам два въпроса:- Това зарядно в колата става ли и за новата ми нокия C5-03? Ще ви кажа и какво пише на оригиналните зарядни на двете нокии: N95 - Output 5V 800 mA; C5-03 - Output 5V 890mA- Някой ползвал ли е навигация Ovi Maps и евентуално да сподели впечатленията си?Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Явно никой не е пробвал въпросната навигация Nokia Ovi Maps. Аз я пробвах днес - 100-ина км. в област Пазарджик. Впечатленията ми като цяло са положителни: изключително точни карти, ясни и ненатрапчиви гласови напътствия, лесна за работа. Много добро впечатление ми направи и това, че успешно намира имена, написани на латиница, независимо, че картата е на български: например написвам дестинация "Pazar" и навигацията ми предлага Пазарджик и Нови пазар. На кръговите малко ме обърква, защото терминологията за изходите от кръговите движения е различна от тази на Гармин. Засега нещо не мога да задам точен адрес на дестинацията, а само населено място или някаква забележителност в населеното място. Всъщност мога да задам и дестинация до точен адрес, но преди това трябва да съм го локализирал с GPS-а и да съм го въвел във фаворити, например домашния адрес. Но не съм се ровил много, вероятно има и повече възможности за задаване на точен адрес. Дори и да няма, за напълно безплатна навигация с безплатни, актуални карти, мисля, че не е зле.А на другия въпрос, за съвместимостта между зарядните на Nokia N95 и C5-03 - никой ли не знае дали мога да ползвам зарядното в колата и за двете?Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Не виждам проблем да го пробваш зарядното. Ако конекторът за зареждане е същия трябва да става. Ако не - смени си само конектора. Погледни на самото зарядно какво пише - колко mA ток подава зарядното в колата.Защото при навигация и като си включиш музиката телефонът започва да тегли голям ток. Освен това и дозарежда батерията в телефона. Освен това като пътуваш постоянно прескача по GSM клетките - отписва се от старата клетка и се записва в новата което си е комуникация и тегли ток. Подозирам че зарядното ти на колата е 500 mA. При мен се оказва че токът е недостатъчен и си монтирах стабилизатор 12->5 волта в радиото на 1000mA да си зареждам телефона.Нещо друго - оригиналният жак за зареждане на Нокия не е съвсем същия като китайското му менте. Вътрешният отвор на жака е с по-малък диаметър. Като сложиш китайски жак да ти зарежда телефона понеже отворът е по-широк и телчето което влиза в него не контактува добре. Сядаш си в колата и си включваш телефона на зареждане, пътуваш, пристигаш, знаеш че телефонът ти е зареден. Да обаче понеже глупавият конектор не контактува се оказва че през цялото време си карал на батерия и след малко телефонът ти ще изключи. Това - от личен опит. Сменил съм няколко жака докато установя каква е причината.Bravo 1.6 / 16
Коментар
-
На китайското зарядно в колата не пише нищо друго, освен "For 6101, N70". Ползвам го от 2 години с нокия N95 заради навигацията и също съм установил, че връзката зарядно-телефон често се губи. Няма каква да го мисля, скоро ще го пробвам и с новата нокия - C5-03. Като гледам зарядните на двете нокии зареждат с 5V и предполагам, че би трябвало да са съвместими. Следователно зарядното в колата, което става за N95, ще става и за C5-03. Между другото батерията на C5-03 днес ме изненада много приятно - след цял час навигация падна само с една чертичка. Не знам батерията ли е по-добра от тази на N95 8GB или тази навигация "консумира" по-малко, но батерията на N95 за един час навигация ще е на 0, ако не зареждам през това време телефона.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Чисто и просто на новия ти телефон батерията си е оригинална и капацитетът и е точно колкото си пише на нея. А на N95 който имаш сигурно капацитетът и е около 500-600 mAh. За две години литиевите батерии остаряват и си намаляват капацитета. И да си купиш нова капацитетът им пак е толкова. Купувал съм си нова батерия Нокия, меря я и излиза 650 mAh. Направо си няма смисъл упражнението.Bravo 1.6 / 16
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар