Качих прословутия Garmin с подробна карта на България, не защото много ми е притрябвала, а защото, имам ли някаква джаджа, не спирам, докато не й разуча всичко. В общи линии виждам някакво приложение на навигацията да намеря примерно интересуваща ме улица в даден град. Иначе да разчиташ на тази навигация да те води по време на движение с кола - забрави. Няма как и да бъде всъщност, при положение, че си има специализирани устройства за тази цел, а навигацията е само една от многото екстри на този телефон.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софтуер за Нокиа Н95
Collapse
X
-
Да ти кажа че не си прав за навигацията с телефона. Лично аз със навигацията на том том на нокия 6300 си доидох от Берлин без никакви проблеми. Гармина е с много подробна карта но проблема е че е бавен самия софтоет при преизчисляване на мершрута когато збъркаш и подминеш кръстовище. Такава ми е работата че ходя по адреси и доста често си ползвам навигацията а с тази програма която предлоожих при промяна на марщрута се коригира доста бързо а и дори не е нужно да гледаш дисплея то си говори програмката. Пробвай и тази и ще разбереш за какво говоря.Обичам си работата.
Коментар
-
Аз мисля, че причина не е бавният софтуер, а не особено добрия вграден GPS приемник, който бавно и само на открито определя местоположението, с изключение на случаите, когато го подпомогнеш с A-GPS през GPRS, за който обаче се плаща. Може и аз нещо да бъркам, но това констатирах засега. А и батерията свършва за отрицателно време при стартирана навигация.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Значи аз ползвам външен ГПС защото на моята нокия не работи вградения та не е от това бавенето.Да карата търси по улици и номера от големите градове има покритие. Дори снощи когато гледах бягство към победата се спомена едно село Кости и пробвах на гармина понеже имам на него две карти на България от различни производители и не немерих това село. Обаче с Н драив го намерих веднага картата за Ндраив е от 0.2.2009 в Плевен намира всички улици и номера докато гармина картата е по шарена но неточна. Ще ви дам директен линк за сваляне със карта и гласове всичко вътре.Обичам си работата.
Коментар
-
Valentin_V написа:Значи аз ползвам външен ГПС защото на моята нокия не работи вградения та не е от това бавенето...Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
А-GPS -a във видът в който се ползва масово може да подпомогне само първоначалното време за позициониране. Параметърът се нарича TTFF (Time To First Fix).След включване на приемника, само ако не е включван наскоро той изтегля данни за текущото положение и статуса на спътниците на системата. Те се наричат ephemeris и се предават с ниска скорост - 50Bd. Приемането им е възможно само ако има пряка видимост към един от спътниците за цялото време на трансфер. Ако по време на трансфера приемника се покрие той не може да продължи приемането и изчаква до следващото му предаване.Именно тези данни се теглят през интернет което спестява приемането им от спътник. Обикновено данните са валидни няколко дена и ако приемникът е включван през това време той най вероятно няма нужда да ги тегли отново. След като веднъж се позиционира как ще се държи зависи вече само от условията за приемане на сигнала от спътниците и качествата на приемника.Верояно приемникът на Нокия е част от бейзбанда и реализациата му е куца. Най добрият вариант е да се монтира дискретен бейзбанд само за GPS (примерно на Сърф) но това не се прави заради цената, ограниченото място и енергоспестяването в телефона.
Коментар
-
Директен линк за теглене с карта българско меню и гласове. http://rapidshare.com/files/232069552/NDrive.rar разархивирате и копирате на картат памет на телефона после от тази папка стсртирате NDrive_full_Cracket_unsigneted.sis и се инсталира програмата после пак влизате в папката и стартирате фаила pips_nokia_1.3_ss.sis и вече имате работеща програмаЩе ви дам и линк с програмата и карти на съседни държави и камери за скорост сложени в програмата само да ги кача.Обичам си работата.
Коментар
-
Както казах, все още експериментирам и то набързо и може би не съм прав за навигацията в автомобил. Ще посветя едно излизане с колата (след като ми я оправят... Пак е в бокса вероятно ще се сменя съединител комплект, вчера останах без скорости на кръговото на моста на Марица в Пазарджик в 17:30 в най-натовареното движение, безпомощен като последния левак. ) специално на навигацията. Ще си избера маршрут и ще видим дали навигацията успешно ще ме заведе до крайната точка. Ще се радвам, ако се получи.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Това е програмата с карти България/Македония/Румъния/Сърбия/Гърция/Черна Гора/и poi sped kameri http://rapidshare.com/files/233658349/NDrive.rar.html Ако ви поиска код за активиране става със произволни букви или числа.Обичам си работата.
Коментар
-
Току що пробвах навигацията и видях ползата от нея в цялата й прелест. Вярно, че експериментът се провреде не в кола, а на колело, но все пак. Зададох си точка в града и тръгнах по виолетовата линия. Водеше ме много точно, даваше ми точните имена на улиците и пресечките, вярно показваше скоростта ми. Нарочно "сбърках" на едно-две места и маршрута веднага се промени, така че пак ме доведе до целта. Супер, но нека се убедя, че действа така добре и на закрито в колата.Ето какво още ми направи впечатление: за 30-ина минути включена навигация, батерията ми намаля с една чертичка, а са общо 4. Очаквах да ме напътства и с глас, но явно още нещо трябва да се инсталира.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
u_bo
Valentin_V написа:Това е програмата с карти България/Македония/Румъния/Сърбия/Гърция/Черна Гора/и poi sped kameri http://rapidshare.com/files/233658349/NDrive.rar.html Ако ви поиска код за активиране става със произволни букви или числа.
Коментар
-
Valentin_V написа:Това е програмата с карти България/Македония/Румъния/Сърбия/Гърция/Черна Гора/и poi sped kameri http://rapidshare.com/files/233658349/NDrive.rar.html Ако ви поиска код за активиране става със произволни букви или числа.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар