Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бланка за двустранен протокол при ПТП

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Бланка за двустранен протокол при ПТП

Колеги това е бланката която се попълва при леко птп без викане на кат.Застрахователите са длъжни да я дават при сключване на застраховка о не го правят.При такъв протокол на виновния не се налага акт и не му се отнемат точки.Ако застрахователите ви кажат че не приемат такъв протокол, не им се връзвайте, длъжни са да го приемат в противен случай ги грози солена санкция, ако ви откажат им го напомнете.
    http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
    Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
    FIAT БРАВО 1.2 16v
    ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
    FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Само да попитам ако някой знае винавния водач в жълтата или в синята колонка се пишеше?
    FIAT БРАВО 1.2 16v

Коментар

От къде да го изтегля с по прилично качество за да мога да си го принтирам сам??? И два броя ли трябва да принтирам? и всъщност мога ли аз да си го принтирам и ако не от къде(освен от застрахователите) мога да се сдобия с такъв протокол? Благодаря предварително :D

Alfa Romeo 155 1.8 8v MY Sport 95'
      Alfa Romeo 155 T.SPARK 2.0 8V 92' & Браво 1.6 98'
      Добло 02' 1.9 D- ех
      Добло 06' 1.3 Mjet -ех

Коментар

Сигурно ли е че не глобяват виновния, и не му взимат точки !? Защото ако е така, определено задължително ще викам КАТ, и няма да се занимавам с протоколи, все пак виновния си е виновен и трябва да си понесе последствията под формата на глоба и отнемане на точки. Той така може да си мине на червено, да ми отнеме предимство, не знам какво още, и с такъв протокол да се измъкне. Питам, защото видях на сайта на един застрахователен брокер, че протоколът трябва да се регистрира в КАТ, за да е валиден. А ако се рег. в КАТ, те сигурно ще призоват виновния за налагане на глоба. Ей тука пише нещо за разпечатване, ама иска регистрация май. http://dao.bg/node/34709

Коментар

На този сертификат пише нещо странно:"не служи за признаване на отговорността".Ако наистина е така, то тогава той не служи за нищо, освен за "каско".Ако няма доказана или призната вина, то тогава чия "гражданска отговорност" ще се ползва?!?Ето защо не е указано кой от двамата водачи е виновен.

Коментар

VFTI написа:
            От къде да го изтегля с по прилично качество за да мога да си го принтирам сам??? И два броя ли трябва да принтирам? и всъщност мога ли аз да си го принтирам и ако не от къде(освен от застрахователите) мога да се сдобия с такъв протокол? Благодаря предварително :D
            Когато сключваш застраховка,,Гражданска отговорност",застрахователят е длъжен да ти даде двустранният протокол.
            Фиат Брава 1.4 12V 1998г

Коментар

ogi28b написа:
              Сигурно ли е че не глобяват виновния, и не му взимат точки !? Защото ако е така, определено задължително ще викам КАТ, и няма да се занимавам с протоколи, все пак виновния си е виновен и трябва да си понесе последствията под формата на глоба и отнемане на точки. Той така може да си мине на червено, да ми отнеме предимство, не знам какво още, и с такъв протокол да се измъкне. Питам, защото видях на сайта на един застрахователен брокер, че протоколът трябва да се регистрира в КАТ, за да е валиден. А ако се рег. в КАТ, те сигурно ще призоват виновния за налагане на глоба. Ей тука пише нещо за разпечатване, ама иска регистрация май. http://dao.bg/node/34709
              Не ще регистрация, но това са полицейските бланки, които полицаите ползват. Не са същите.

Коментар

Само едно не успях да разбера. В случай, че не са ми дали такъв протокол от застрахователния ми брокер, как да си го набавя в случай на ПТП? Колко брошури дават, защото ако с гражданската ти дават само една бланка, а ти си участник в повече от едно ПТП за година... леко не стигат.
                Fiat Tempra 1.6 Carburator 1991 - 63kW / 86 hp -=> Дамата в Червено

Коментар

Mandor написа:
                  Само едно не успях да разбера. В случай, че не са ми дали такъв протокол от застрахователния ми брокер, как да си го набавя в случай на ПТП? Колко брошури дават, защото ако с гражданската ти дават само една бланка, а ти си участник в повече от едно ПТП за година... леко не стигат.
                  Колега отвори снимката от първия ми пост в пълен размер и си я принтирай в две копия.Не се надявай на застрахователите.
                  FIAT БРАВО 1.2 16v

Коментар

На мен такава бланка ми дадоха при сключване на Гражданска отговорност още през август миналата година. Застрахователят е Алианц.В коя част на бланката (лява или дясна) се пише виновния не зная, но съм превеждал такива бланки на български, попълнени в Холандия и Белгия и във всички май холандският/белгийският гражданин е писал в лявата част, а българинът в дясната. Което ще рече, че щом е дошла бланката в България и трябва да се превежда на български, значи виновният е българинът и от неговата застрахователна компания ще се търси обезщетение.
                    Alfa 147 JTD 115 hp
                    ex Punto SX 1,2 (73 hp), 1994 +LPG

Коментар

Тези бланки ги бяха въвели преди години, обаче никой не ги ползваше, точно поради причината, че трябва да се заверят в КАТ за да ваажат.
                      Alfa 159 SW 2.4 Ti
                      Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
                      "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Абе само глупости измислят, сега застрахователните компании ще обжалват въвеждането на този протокол, защото няма как да бъдат сигурни, че няма някоя умна глава да ги изпързаля. Пази боже да не се случва да ползваш застрахователи, полиции и прочие сган . http://www.segabg.com/online/new/art...d=5&id=0001301
                        --Старата ръжда любов не хваща!--
                        156 sportwagon 1,9 jtd 115
                        ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Working...
                        X