Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нова кола vs. Употребявана (2-3г.)

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #31
    Е, не баш - колата ми е Октомври 2007 и от тогава до днес си я обичам еднакво силно

    Коментар


      #32
      Аз минах тази дилема преди известно време. Бях твърдо убеден, че трябва да си купя Touran. Бях наясно с всичко, което искам и трябваше да похарча около 42 000. Да ама - имах само 30. И точно когато бях решил, че тази година ЕВЕНТУАЛНО ще се справя със задачата видях Алфата. И си направих избора. Не съжалявам и смятам, че наистина е по-добър избор.

      Коментар


        #33
        Значи баща ми си продаде Авенсиса и реши да си купува нова. Като ми каза до колко пари да преверя и да му дам оферти. Ходих аз ама до тази сума имаше само Ситроени, Пежа, Фордове.... и то нисък клас. Той си беше намерил новият Авенсис на всички екстри. Аз от начало му викам нова кола е по добре дай ще видиме какво има. Ама като минах през дилърите се разубедих и му викам. Вземи си Авенсиса. По добре кола от най висок клас отколкото нова от нисък.Това ти препоръчвам и аз, по добре някоя на 2-3 години висок клас отколкото нова Нисък

        --------------------

        Коментар


          #34
          Тая работа е много относителна! Минал съм през скромни коли на като Корса 1.2 на 10г., до нова Q7 и смятам че ако можете да си позволите нова кола и то от престижна марка и по-висок клас то по-добре е да си я купите! Един път се живее!Като се гледа с кое ще направите по-добра сделка чисто финансово пак не е 100% сигурно!Например с последните си пари купувате 3 год. кола с токущо свършила гаранция и се скапва съединител. Понеже модела е много нов и много вероятно да няма евтина алтернатива освен от официания вносител. Та както си седите вадите още едни 2-3000 лв. за да продължите да си ползвате новата продобивка!Другия вариант с по възрастна кола от по-висок клас (наприме А6 или джип), ремонт след ремонт, един от друг по некачествен и много време по измислени сервизи! Новото си е ново! Губиш пари ама то от коя кола печелиш (освен ако не си такси :D ).
          F31 BMW 320d

          Коментар


            #35
            Това стана като " По-добре богат, здрав и красив, отколкото беден болен и грозен"Новото!!!
            FIAT Bravo Multijet 1.9 150 k.c / 11.2008 г.
            FIAT Punto 1.2 75 к.с. / 12.1993 г.

            Коментар


              #36
              И аз съм за по-старото карал съм чисто нови коли (служебни) и предпочитам моята .
              fiat coupe 2.0 16V

              Коментар


                #37
                Ами то това изцяло зависи от човека - всеки си гледа от неговата камбанария. Естествено, ако си си надмогнал над масрафа достатъчно, ще си вземеш нова кола, въпреки, че определено е по-неизгодно. Ама имам предвид наистина да си си надмогнал над масрафа, щото аз ако се понапъна малко мога да си взема някаква нова кола, но изобщо не обичам да се напъвам А, че новата е по-неизгодна, това е безспорно, според мен. Именно първите 3 години колите губят 40-50-60% от цената си. Това като се сметне в пари, излиза, че губиш 15000 от 30000. Хич не е малко.Затова и съм гласувал за втора ръка. Лошото е, че ми остава още доста време докато Lancia Delta 2008 или Fiat Croma II падне до моята цена.
                She was only a whisky maker but he loved her still.

                Коментар


                  #38
                  аз бих избрал колата на 3-4 год. сериозната обезценк е минала в първия собственик, а и новото също се чупи. разбира се ако се говори за безкрайно много пари в джоба ми хич няма д амисля, но практичния вариант, с който всеки с по-малки финанси се съобразява определено е кола на 2-3 год. а и тези гаранции яко лющят, адски ме дразнят
                  Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                  Fiat Bravo'97 1,6 16v
                  Fiat Tempra'91 1,6 mono

                  Коментар


                    #39
                    Въпрос на приоритети. Така и така съм се подкарал с коли втора употреба - няма да се разглезвам я. Лошото е обаче, че повечето от нас не могат да си позволят и 2-3 годишни коли и затова караме 5-6 годишни таратайки и си мислим, че сме преоткрили "чудото"... А иначе защо не нов и надежден автомобил ?
                    A17DTС/S
                    Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

                    Коментар


                      #40
                      ntodorov написа:
                      Въпрос на приоритети. Така и така съм се подкарал с коли втора употреба - няма да се разглезвам я. Лошото е обаче, че повечето от нас не могат да си позволят и 2-3 годишни коли и затова караме 5-6 годишни таратайки и си мислим, че сме преоткрили "чудото"... А иначе защо не нов и надежден автомобил ?
                      ако са 5-6 е добре ,но маи повечето са на 10++
                      fiat coupe 2.0 16V

                      Коментар


                        #41
                        Алтернативата беше: нова нисък клас или 2-3 годишна от висок клас. При варианти нова висок клас и 2-3 годишна висок клас, и при условие че парите не са проблем, не мисля че има човек, който не би избрал новото.

                        Коментар


                          #42
                          Предпочитам 2 до 4 годишна кола по-висок клас отколкото нова но с хиляда компромиса и накрая пак липсва удоволствието от шофирането защото на новата всяка екстра е цифракато пример наскоро избирах един нисан навара е просто ме сразиха с цени за екстрите2 годишен с вички екстри бей бак беше на много изгодна цена а и километрите бяха около 48000 според мен са нищоизобщо няма смисъл от чисто нова кола според мен
                          BRAVA 1,4 12V
                          Nissan Navara

                          Коментар

                          Working...
                          X