Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нова кола vs. Употребявана (2-3г.)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ами аз бях казал че колата е като жената и винаги изневерява тогава когато най-малко очакваш.Ако имаш кинтите за нова кола вземаи си новата, да знаеш че никои преди теб не е минавал през дупките, да видиш как на километража пише 00000 и тн. Всеки си има вкус.
    Subaru B9 tribeca 3.0
    Peugeot 307 04
    Ex:Alfa Romeo 1,4 T.Spark 103hp 98''
    Fiat Brava 1.6 16V 103

Коментар

Като вземеш нова кола, след 1 година вече няма да е нова. И ще е много по-разбрицана, отколкото една 4 годишна по-качествена кола.С този същия мой приятел с Матиза сме си говорили за това, че мадамите забелязват много повече "отворкото" с 10 годишно БМВ или Мерцедес, отколкото такива като него с чисто нови "матизи" На мен не ми е необходимо вниманието на мадамите, но го казвам по принцип

Коментар

Immortal написа:
        Като вземеш нова кола, след 1 година вече няма да е нова. И ще е много по-разбрицана, отколкото една 4 годишна по-качествена кола.С този същия мой приятел с Матиза сме си говорили за това, че мадамите забелязват много повече "отворкото" с 10 годишно БМВ или Мерцедес, отколкото такива като него с чисто нови "матизи" На мен не ми е необходимо вниманието на мадамите, но го казвам по принцип
        Има компромисен вариант... Стило! Може да не е чистак ноФ.., ама нема мацка дето да ме е пропуснала.. особенно като минавам с 5 км/ч покрай спирките... и спирам на пешеходните пътеки. Иначе за бабки и некви други - никъФ компромис браткооооу.. .газим наред!
        Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!

Коментар

Immortal написа:
          На мен не ми е необходимо вниманието на мадамите, но го казвам по принцип
          така пишеш, щото твоята чете форума - нали?
          Fiat Punto 1.1-Синята птица
          Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
          Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Минусите в новата кола са повече от плюсовете!Не ми се изброява - мисля се сещате и сами....

Коментар

Kuku написа:
              Минусите в новата кола са повече от плюсовете!Не ми се изброява - мисля се сещате и сами....
              Направо не мога да се сетя за плюсове.

Коментар

Новите коли са изцяло маркетингови продукти.Май най-стойностното в тях е единствено дизайна.Всичко в тях е така проектирано и изпълнено с толкова евтини материали, че да имат зададените им качества около 5 години или 100 - тина хил. км.Просто идеята е като на една опаковка за еднокртна употреба - ползваш и хвърляш.Пример, даден от един човек замесен в проектирането на БМВ - купето се проектира така, че да си запази устойчивостта на смачкване, усукване и т.н. 200 000 км.След това вече характеристиките му са доста влошени заради умора на метала.Щом такива срокове се задават при скъпи производители като БМВ, смятайте какво е заложено в евтинийките като качество във времето.Просто ерата на истинските коли свършва някъде средата на 90-те, предпочитам някакъв модел от него време да се налеят пари за тотална реставрация и да знам, че имам нещо класически желязно
                sigpic
                Fiat Tipo HF Integrale powered by ICIDesign
                475HP 11,5/1,9/191
                YouTube

Коментар

Не бих си взел кола произведена 2000-та и по-нова. Съжалявам, обаче се наслушах на хора с нови коли да ги карат през ден в сервизите и да им дерат сто кожи.До ’99-та - да ми е мирна главата.

Коментар

Ако избора трябва да е между ново гранде или 3 годишно (добре поддържано) е46,избора мисля,че е ясен.1во-БМВ е много по-класен и "гъзарски" автомобил от Фиат 2ро- БМВ си губи стойността доста по-бавно,e46 за мен е най-красивия автомобил след 90-те може би до новата тройка купе (E92).Общо взето,БМВ е много по-добър вариант от фиат с изключение на скъпите части,обслужване и разбира се огромните разходи за гориво,задни гуми и тн
                    Punto 1.2 75hp '95

Коментар

loop написа:
                      Добре де примерно - чисто ново Гранде или някое БМВ Е46 ( 320d ) примерно горе-долу идват на около 20к лв..!? Поздрави.
                      Ще купуваш или само питаш? Ако е второто, чие време губиш? С най-добри чувства казано.

Коментар

Гласувах за втора употреба.Карал съм 2 чисто нови-кола и джип(служебни).E..ти приключенията Джипа блокира двигател на 67к км.,Сеата така и не показа що е то "климатроник"и т.н. дреболии.Скоро се изправих пред въпроса Мареа 2000-2001г. или нещо по старо и класно и заложих на врагаСпоред мен някъде около97-98г са спрели да правят колите за продължителна употреба.
                        Прикачени файлове
                        ===============================
                        // ..."Денят не си личи по сутринта"... //
                        ===============================

Коментар

имам приятел който се занимава с внос на коли.от него знам ,че е по-добре кола на 1-2 години с всички екстри за 30 000,от колкото нова без екстри за същите пари.говорим за коли от една и съща марка и модел.

Коментар

Ако трябваше днес да избирам каква кола да си купя, вмместо ново ГрандеПунто, веднага бих взел W140 (S300TD) - само W126 е повече кола от W140 и въпреки моралното остаряване на модела, просто за мен това е последната истинска и най-най-великата кола за всички времена!За по 30’000лв. има екземпляри W140, които изглеждат по-добре от коли 2005г., возят по-добре, в пъти по-здрави са, излъчват сигурност и надеждност и не на последно място са лимузини от най-висок клас, а обслужването НЕ е по-скъпо от 2.0-20v на FIAT :DСъщото важи и за "730d", примерно 2001г.!П.П.Иначе с ръка на сърцето мога да кажа, че съм Флюбен в колата си и много си я харесвам, обичам и обгрижвам, НО в сравнение с някои други коли просто любовта ми остава на заден план, зад разума!

Коментар

Допреди година имах едва ли не идея-фикс да си купя чисто нова кола, да усетя миризмата на новата кола. Но сядах в няколко чисто нови коли от нисък и среден клас и никак не ме впечатлиха. Рискът при кола на 2-3 години е да няма нещо тотално прецакано, иначе съм за тях. Още един минус на чисто новата кола е гаранционното обслужване, което може да ти скъси живота. Гласувам за старата кола от по-висок клас.
                              Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Kuku написа:
                                П.П.Иначе с ръка на сърцето мога да кажа, че съм Флюбен в колата си и много си я харесвам, обичам и обгрижвам, НО в сравнение с някои други коли просто любовта ми остава на заден план, зад разума!
                                Голям си любовчия ти, това сигурно от както ти се падна "любов" от питката с късметите по Коледа. :D
                                Ex'Fiat Uno, Ex'Fiat Bravo GT, Ex'Fiat Punto HGT, Now-Fiat Bravo GT

Коментар

Working...
                                X