Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Производителите-измамници затриха всичко Българско.

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Производителите-измамници затриха всичко Българско.

    Сирене - ментак/от разни палмови масла/.Краве кисело мляко - нищо общо с истината.Ненаялите се вече производители са на път да затрият всичко на което се носи славата навсякъде по света.Имаше предложения в други теми за закриване на държавата.Скоро може и това да стане.
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

    #2
    Така е няма нищо истинско вече по магазините,имам малко дете и се налага да ходя до селата за да си вземам качествено мляко.Вземам домашно кисело мляко и когато си взема за мен сутрин да пия от магазина ами то няма нищо общо.

    Коментар


      #3
      ...четох някъде из пресата, в момента дори японското кисело мляко е по-истинско от Българското....за жалост
      Ползвайте мигачи!
      Sometimes I feel like screaming

      Коментар


        #4
        Всичко скапаха, доскоро купувах предимно кисело мляко Бор-Чвор, но напоследък все от преварено мляко парцали вътре. И в това м/у 2% и 3.6% имаше голяма разлика, сега почти никаква. Взеха да го купуват хората и го развалиха. Сменям марката. Да фалират всички такива дано!
        Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

        Коментар


          #5
          Всичко, кото произвеждат е отвратително, но интересното е, че всички производители работят с големи надценки, затова ядем боклуци на високи цени. В момента цената на сиренето е нормално да бъде около 5 лв. и да се произвежда с нормални съставки, но печалбата няма да е 70-80%, а 15-20%. Като се сметне колко евтино изкупуват млякото, около 20-30ст. на литър и се сметне горе-долу технологичния процес на сиренето цената е доста ниска. В домашни условия съм правил сирене излиза по 7лв. кг., а аз купувам млякото по 80ст. л.
          --Старата ръжда любов не хваща!--
          156 sportwagon 1,9 jtd 115
          ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

          Коментар


            #6
            Имам щастието от около 10 години да употребявам сирене на една малка мандра в гр.Съединение.Не правя реклама ,но собственика си разбира от работата.Последната пратка ми дойде на около 7 лв. за килограм.Такова сирене не съм срещал през тези 10 години изобщо.Основно за къде са доставките няма да споменавам защото отново ще излезе реклама.Сиренето е сирене когато е спазена технологията за производство.Зреенето на сиренето става в тенекии , а не пластмасови кофи ,тенекиите трбва да са с определена дебелина на материала защотот.......няма да издавам тайните на хубавото сирене.
            Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
            Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

            Коментар


              #7
              Сиренето винаги е било основна храна за българина и е вярно ,че от доста време качеството му е много лошо. Все по-малко краве мляко има в него и все повече заместители се ползват при производството му. Лично аз съм склонен да платя 2-3 лв. повече за килограм истинско краве сирене. Нямам нищо против да се произвеждат и по-евтини сирена за хора с по-ниска покупателна възможност.
              SEAT Leon Cupra 300
              Triumph Street Triple 765 R

              Коментар


                #8
                То пък да беше само сиренето. Ами колбасите, там пък какви боклуци тъпчат.....

                Коментар


                  #9
                  Всички производители се изтарикатиха и станаха бизнесмени. Лошото е ,че се възползват от хората ,които дали от невъзможност или пък от незнание купуват тези стоки.Много ми е "смешно"...направо побеснявам ,когато търся на пазара български чесън и няма. Само китайски...бах мааму!
                  Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
                  Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
                  http://www.keepfighting.ms

                  Коментар


                    #10
                    VooDoo написа:
                    Лично аз съм склонен да платя 2-3 лв. повече за килограм истинско краве сирене.
                    И аз също, но се оказва, че и тогава нямаш гаранция, че в сиренето примерно има само мляко.

                    Коментар


                      #11
                      За създаването на 1кг. сирене са необходими 6л. мляко. Като сметнем разходи за персонал, ток, мая, печалба, наеми и т.н. Става доста висока цената на истинското сирене. След това идват посредниците-доставчици, после магазините-продавачи. За всички трябва да има печалба. Цената на такова сирене, би била доста висока за средностатистическия българин. В момента сирене "Жоси" е 3.70лв./кг. от производителя, продава се на магазините на 4.30лв./кг., където ни го предлагат за над 5лв./кг.
                      Ex'Fiat Uno, Ex'Fiat Bravo GT, Ex'Fiat Punto HGT, Now-Fiat Bravo GT

                      Коментар


                        #12
                        SokOtPraskova написа:
                        За създаването на 1кг. сирене са необходими 6л. мляко. Като сметнем разходи за персонал, ток, мая, печалба, наеми и т.н. Става доста висока цената на истинското сирене. След това идват посредниците-доставчици, после магазините-продавачи. За всички трябва да има печалба. Цената на такова сирене, би била доста висока за средностатистическия българин. В момента сирене "Жоси" е 3.70лв./кг. от производителя, продава се на магазините на 4.30лв./кг., където ни го предлагат за над 5лв./кг.
                        Какво работиш, ако не е тайна? Защото и аз съм в тези среди специално за всичко, което се прави от мляко и месо, може да си бъдем полезни.Мога да ви кажа примерно че от 150кг. месо произвеждат 700кг. кремвирши всичко останало е прат. Има няколко "млекопреработватели" в южна България, който правят мляко, сирене и т.н. от химикали, за който е доказано че ако една дете яде такива продукти 3 години ще развия язва и още куп глупсти.
                        FIAT - TIPO 2.0i.е

                        Коментар


                          #13
                          Истинските продукти останаха само на село - собствено производство. Останалото е менте и химия. Но явно човечеството мутира и свиква с тях .
                          Tonight's the night and it's going to happen again and again...

                          Коментар


                            #14
                            soulkeeper написа:
                            SokOtPraskova написа:
                            За създаването на 1кг. сирене са необходими 6л. мляко. Като сметнем разходи за персонал, ток, мая, печалба, наеми и т.н. Става доста висока цената на истинското сирене. След това идват посредниците-доставчици, после магазините-продавачи. За всички трябва да има печалба. Цената на такова сирене, би била доста висока за средностатистическия българин. В момента сирене "Жоси" е 3.70лв./кг. от производителя, продава се на магазините на 4.30лв./кг., където ни го предлагат за над 5лв./кг.
                            Какво работиш, ако не е тайна? Защото и аз съм в тези среди специално за всичко, което се прави от мляко и месо, може да си бъдем полезни.Мога да ви кажа примерно че от 150кг. месо произвеждат 700кг. кремвирши всичко останало е прат. Има няколко "млекопреработватели" в южна България, който правят мляко, сирене и т.н. от химикали, за който е доказано че ако една дете яде такива продукти 3 години ще развия язва и още куп глупсти.
                            Аз измислям и продавам сглобяеми къщи, многофункционални модулни конструкции и гаражи. Брат ми работи към транспортна фирма, представител на "Жоси" и сме обсъждали пазара на млечните продукти.
                            Ex'Fiat Uno, Ex'Fiat Bravo GT, Ex'Fiat Punto HGT, Now-Fiat Bravo GT

                            Коментар


                              #15
                              SokOtPraskova написа:
                              soulkeeper написа:
                              SokOtPraskova написа:
                              За създаването на 1кг. сирене са необходими 6л. мляко. Като сметнем разходи за персонал, ток, мая, печалба, наеми и т.н. Става доста висока цената на истинското сирене. След това идват посредниците-доставчици, после магазините-продавачи. За всички трябва да има печалба. Цената на такова сирене, би била доста висока за средностатистическия българин. В момента сирене "Жоси" е 3.70лв./кг. от производителя, продава се на магазините на 4.30лв./кг., където ни го предлагат за над 5лв./кг.
                              Какво работиш, ако не е тайна? Защото и аз съм в тези среди специално за всичко, което се прави от мляко и месо, може да си бъдем полезни.Мога да ви кажа примерно че от 150кг. месо произвеждат 700кг. кремвирши всичко останало е прат. Има няколко "млекопреработватели" в южна България, който правят мляко, сирене и т.н. от химикали, за който е доказано че ако една дете яде такива продукти 3 години ще развия язва и още куп глупсти.
                              Аз измислям и продавам сглобяеми къщи, многофункционални модулни конструкции и гаражи. Брат ми работи към транспортна фирма, представител на "Жоси" и сме обсъждали пазара на млечните продукти.
                              аз продавам жоси по принципдай ми някакъв сайт да разгледам къщичките ако е възможно
                              FIAT - TIPO 2.0i.е

                              Коментар

                              Working...
                              X