lilimnwr написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колко от вас се чувстват расисти, Б. Борисов е....
Collapse
Заключена тема
X
X
-
-
nikki_sixx написа:Идиоти, наближават избори...Просто отидете да гласувате!Fiat Brava 1.8 16V GT
Коментар
-
LiGuru написа:lilimnwr написа:niko09 написа:А пък вие дано да разберете,че Апостола не е име или средство,което може да се споменава на всякаде с повод или без повод.Особено когато всички други доводи са били безмислени и безсилни.Fiat Brava 1.8 16V GT
Коментар
-
Immortal написа:Де да беше само члена, да бяхме го поставили на мястото му. Но уви, колежке, не е само члена. Тези изречения за нищо ги нямаш. Точки, главни букви, запетайки, и-кратко (Й) (в думата троИки - пише се троЙки). Съгласен съм да си премерим граматиката, въпреки че аз съм инженер и български език не съм учил от 1988 година. Струва ми се обаче, че това съревнование си го загубила още на старта.Но това е извън темата, така че моля те, не ми отговаряй.Manowar forever!
Коментар
-
niko09 написа:Ти за ДПС ли ще гласуваш?Явно не ти е направило впечатление във Варна колко ясно са изразени всички тези проблеми - как турците и циганите от Шумен,Разград и олконите села работят на вашите места,как в университети ви се лее турска реч и т.н.Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!
Коментар
-
LiGuru написа:niko09 написа:Само че в случая го ползвате,за да не се удавите,ако на теб не ти е ясно мога да ти напраря куклен театър,да ти разиграя дума по дума всеки пост.И този пример не е за всеки,а само за достойните.Fiat Brava 1.8 16V GT
Коментар
-
nikki_sixx написа:niko09 написа:Ти за ДПС ли ще гласуваш?Явно не ти е направило впечатление във Варна колко ясно са изразени всички тези проблеми - как турците и циганите от Шумен,Разград и олконите села работят на вашите места,как в университети ви се лее турска реч и т.н.Fiat Brava 1.8 16V GT
Коментар
-
niko09 написа:LiGuru написа:niko09 написа:---CUT---
Коментар
-
niko09 написа:.................. правителство и управление от турци..........
Коментар
-
Immortal написа:Когато почнете и вие да плащате по 6000 лв на семестър (в ТУ), по колкото плащат турските студенти, може би ще минавате и вие по-лесно.Тези проблеми са ми известни отблизо, но това са проблеми на образователната система, а не на малцинствата.Уверявам ви, че в по-малките ВУЗове лесното вземане на изпити се отнася и за Българи. В момента те страдат от липса на студенти (съответно от липса на средства от държавата), и за тях всеки студент е ценен. Записват се в по-горен курс студенти с по 5 невзети изпита, оценките на изпитите започват масово от 3 нагоре. На упражнения присъстват не повече от 30% от студентите. Студентите това го знаят и се възползват максимално.Нали се сещате, че турските студенти са източник на доходи за Вашия ВУЗ. С таксите от един турски студент се покриват още поне 2 български студенти, за да може вие да учите срещу 200-300 лв семестриална такса.Тук става въпрос за студенти от Р.Турция, учещи у нас по междудържавна спогодба. За студентите български турци от България мога да кажа съсвем други неща. Имал съм такива колеги, имал съм и такива студенти - в по-голямата си част са дори по-прилежни от българските. Естествено, че има и мързеливи, каквито има и от всички етноси.Fiat Bravo 1.4 12v Turbo Makaron
Коментар
-
Бях започнал да пиша един дълъг пост, относно доколко можем да се доверим на историята от учебниците. Кой я е писал, защо точно така я е написал и т.н. Изтрих го, сега съжалявам, но вече няма да мога да го напиша същото... Само ще ви дам един пример: "Историята на Р.Македония" - тази която се учи там, тази, която учим ние тук, тази, която учат сърбите в Сърбия и съответно Гърците в Гърция.Къде е истината> Коя е най-вярната история? За мен като Българин е вярна нашата версия (за щастие и независимите източници го потвърждават). Но дали е така и за нашата история?Който има време и интерес, нека прочете книгата "Опит за история на град Сливен - I том" от д-р Симеон Табаков. За щастие тази книга е писана през 30-те години на 20-ти век и не е обработена от комунистическата идеология. Там ще разберете какви са били отношенията между Българи и Турци в средновековния Сливен. Кой е тормозел населението, и защо турската власт е заградила града със стени, за да го пази от кърджалийските разбойници. Ще разберете много неща, за това как са живели съвместно в Османската империя Българи, Турци, Гърци... Ще разберете, защо турците в Сливен са говорили Български, а българите не са говорили турски (тогава тук е било Османска империя, не България). Ще разберете много неща, които в учебниците по история ги няма. Ако искате да ги разберете. И ако можете. Не е само тази книга, описваща живота на Българите под турско. Потърсете и други и ще намерите.Да! Помним Батак! Помним Копривщица! Помним Стара Загора! И точно защото помним това, то не трябва да се повтаря! Никога повече!Защото и в Гърция помнят зверствата на българските войници в Кавала и околностите. И в Македония някои помнят "бугарските фашистички окупатори, кои што го убиле дедоми" (цитирам един мой познат от Скопие). Предполагам и арабите помнят Кан Тервел, изклал 22 000 от тях покрай стените на Константинопол. В дългата човешка история сигурно няма народ, който да няма за какво да отмъщава на съседа си. Нали все някога това трябва да спре? Или не искате?Вие, "расистите", осъзнавате ли до какво може да се стигне с такова мислене? ОК. Ще изгоним турците към Турция, ще избием циганите. И после? После какво? Или като Сталин - ще почнем да търсим вътрешните врагове, докато се избием взаимно всички ли? Това ли искате за България? С това ще дойдат ли повече инвестиции в страната ни? Ще ни се вдигнат ли заплатите? Ще заживеем ли нормално?Знаете ли колко е крехък етническия мир? Толкова ли отдавна бяха войните във Югославия, че ги забравихте? Да сега сърбите живеят в почти едно-национална държава (ако не броим Българите в Западните покрайнини и унгарците във Воеводина). За сметка на какво? Дори кръвните им братя, черногорците, не искаха повече да живеят заедно с тях. Само че различните народи си отидоха от Сърбия, но заедно с части от територията й. Довчерашни приятели не могат да се погледнат в очите, само защото единият се казва Горан, а другият Самир.Но вие това не го осъзнавате. Вината за състоянието на България, драги мои, не е във бай ви Мюмюн, който от както се помни става сутрин рано да издои кравата, и после с цялото си домочадие превива гръб над тютюневите ниви. А знаете ли си родословните дървета? Колко от вас могат да кажат със сигурност, че са Българи? И какво е да си Българин? Последните генетични изследвания на митохондриалната ДНК на Българите показва, че славянският ген в кръвта ни е само 14.7%. А останалото?
Коментар
-
6ma7ka7a написа:Абе колега аз искам само едно да се отнасят на изпитите като с хора който имат равни права пак казвам всеки който е учил висше образование знае че на повечето изпити като напишеш нещо после накрая трябва да го защитиш и точно там е разковничето когато изпитват някой чужденец(имам предвид човек от турски произход) да защити това което е написъл на него му се задават доста по лесни въпроси по това което е писъл или направо го пропускат да го изпита а при мен лично доста се задълбучава и как няма аз да имам по ниска оценка като него почти не го кара да си защитава това което написъл (преписъл) а мен ме гърчи до край.И да кажа на колегите който ми се нахвърлиха отгоре че аз съм бил едва ли не глупак,малоумник и др. такива нещица който немекнаха че не аз съм виновен а просто нас Българите ни гърчат повече.Повече нема да пиша в тази тема айде търсете равописни и др. грешки пак ме наредетя здраво.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар