Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко от вас се чувстват расисти, Б. Борисов е....

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

lilimnwr написа:
    niko09 написа:
    А пък вие дано да разберете,че Апостола не е име или средство,което може да се споменава на всякаде с повод или без повод.Особено когато всички други доводи са били безмислени и безсилни.
    точно така е, освен това от двете ми изречения, от които вероятно не познава някои думи като :таг:, колегата не знам как разбра колко точно мога да пиша...нека си премерим правописа и граматиката, аз съм съгласна! Въпреки че уча компютърни системи и българският не ми е основен предмет в училище п.с и да, знам, че тагЪТ трябваше да е членуван!
    Не виждам защо се пениш, всеки сам определя на какво ниво ще ползва езиковата си грамотност в авто форум.А дали ’тага’ е членуван или не ... не ти е основен проблем, при положение, че имаш достатъчно грешки относно правопис, граматика и най-вече обща семантика...niko09 Апостола може и би трябвало да се ползва именно за пример. Ако имаш проблем с разбирането на неща, които са необорими за нормалните хора, то проблема е в теб.

Коментар

nikki_sixx написа:
      Идиоти, наближават избори...Просто отидете да гласувате!
      Ти за ДПС ли ще гласуваш?Явно не ти е направило впечатление във Варна колко ясно са изразени всички тези проблеми - как турците и циганите от Шумен,Разград и олконите села работят на вашите места,как в университети ви се лее турска реч и т.н.
      Fiat Brava 1.8 16V GT

Коментар

LiGuru написа:
        lilimnwr написа:
        niko09 написа:
        А пък вие дано да разберете,че Апостола не е име или средство,което може да се споменава на всякаде с повод или без повод.Особено когато всички други доводи са били безмислени и безсилни.
        точно така е, освен това от двете ми изречения, от които вероятно не познава някои думи като :таг:, колегата не знам как разбра колко точно мога да пиша...нека си премерим правописа и граматиката, аз съм съгласна! Въпреки че уча компютърни системи и българският не ми е основен предмет в училище п.с и да, знам, че тагЪТ трябваше да е членуван!
        Не виждам защо се пениш, всеки сам определя на какво ниво ще ползва езиковата си грамотност в авто форум.А дали ’тага’ е членуван или не ... не ти е основен проблем, при положение, че имаш достатъчно грешки относно правопис, граматика и най-вече обща семантика...niko09 Апостола може и би трябвало да се ползва именно за пример. Ако имаш проблем с разбирането на неща, които са необорими за нормалните хора, то проблема е в теб.
        Само че в случая го ползвате,за да не се удавите,ако на теб не ти е ясно мога да ти напраря куклен театър,да ти разиграя дума по дума всеки пост.И този пример не е за всеки,а само за достойните.
        Fiat Brava 1.8 16V GT

Коментар

niko09 написа:
          Само че в случая го ползвате,за да не се удавите,ако на теб не ти е ясно мога да ти напраря куклен театър,да ти разиграя дума по дума всеки пост.И този пример не е за всеки,а само за достойните.
          Т’ва требва да се види.А това пък за достойните, ич не го разбрах.

Коментар

Immortal написа:
            Де да беше само члена, да бяхме го поставили на мястото му. Но уви, колежке, не е само члена. Тези изречения за нищо ги нямаш. Точки, главни букви, запетайки, и-кратко (Й) (в думата троИки - пише се троЙки). Съгласен съм да си премерим граматиката, въпреки че аз съм инженер и български език не съм учил от 1988 година. Струва ми се обаче, че това съревнование си го загубила още на старта.Но това е извън темата, така че моля те, не ми отговаряй.
            ХАХ не мога да се сдържа доколко е възможно да издребнеят хората понякога!! Направо не ми се вярва! Да се смееш ли, да плачеш ли... !?!
            Manowar forever!

Коментар

niko09 написа:
              Ти за ДПС ли ще гласуваш?Явно не ти е направило впечатление във Варна колко ясно са изразени всички тези проблеми - как турците и циганите от Шумен,Разград и олконите села работят на вашите места,как в университети ви се лее турска реч и т.н.
              Това за кого ще гласувам е конфиденциална информация.., и не смятам да я споделям с когото и да е. Във век на тотална глобализация... и премахване на границите - ти ми говориш за нещо "твое"? Момко, опомни се... или се върни в 14-ти век. Знаеш ли коя година сме сега? Що не скочиш на Евро Съюза, че да им обЯсниш ’що не искаш еврото като валута, ами си ти е добре и с левчето, а?! Съзнаваш ли колко насрана е държавата ни пред света? Колко крадливи псета (мутри) си наказал? Изобщо, поставял ли си една в/у друга две тухли през живота си? Какво си изградил ти? Ще застанеш ли на мястото на онези които метат улиците (или ти си по-висша раса и това трябва да се върши от други?). Ако въпросите до тук са ти сложни... да те питам поне... колко често си миеш колата? Извади ми поне една причина, която да ме накара да се замисля дали пък евентуално аз не съм в грешка. Не можеш... А и на въпросите ми недей ми отговаря - отговори на себе си.., защото на мен си ми ясен.
              Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!

Коментар

LiGuru написа:
                niko09 написа:
                Т’ва требва да се види.А това пък за достойните, ич не го разбрах.
                Означава,че не може първото което е да се срамувате да се наречете българи,да продължавате да си живеете с робското мислене и мисленето,че всичко е манипулация и световна конспирация и да споменатавате и давате Апостола за пример.А и със сигурност Апостола не имал идеал за правителство и управление от турци.Така намесването на името на Васил Левски в тъпата дискусия беше абсолтно ненужно,особено за хора изпитващи някаква почит.
                Fiat Brava 1.8 16V GT

Коментар

Ееееех, ако Ботев беше с каска.., а Левски с ботуши...
                  Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!

Коментар

nikki_sixx написа:
                    niko09 написа:
                    Това за кого ще гласувам е конфиденциална информация.., и не смятам да я споделям с когото и да е. Във век на тотална глобализация... и премахване на границите - ти ми говориш за нещо "твое"? Момко, опомни се... или се върни в 14-ти век. Знаеш ли коя година сме сега? Що не скочиш на Евро Съюза, че да им обЯсниш ’що не искаш еврото като валута, ами си ти е добре и с левчето, а?! Съзнаваш ли колко насрана е държавата ни пред света? Колко крадливи псета (мутри) си наказал? Изобщо, поставял ли си една в/у друга две тухли през живота си? Какво си изградил ти? Ще застанеш ли на мястото на онези които метат улиците (или ти си по-висша раса и това трябва да се върши от други?). Ако въпросите до тук са ти сложни... да те питам поне... колко често си миеш колата? Извади ми поне една причина, която да ме накара да се замисля дали пък евентуално аз не съм в грешка. Не можеш... А и на въпросите ми недей ми отговаря - отговори на себе си.., защото на мен си ми ясен.
                    Колата си я мия на чешмата малко преди Аладжа манастир по стара традиция.само на този въпрос ще ти отговоря и със съгурност ще си помислиш.И явно имате проблем с интерпретирането и асимилирането на думите.Причини няма да ти вадя аз съм си защитил тезата в постовете,никой не те кара да я приемаш.И др което подхождай с малко уважение "момко" ,защото ако ти изпитваш перманентна неебателност и непоносимост към обкръжаващияте свят аз вина нямам.
                    Fiat Brava 1.8 16V GT

Коментар

nikki_sixx написа:
                      Ееееех, ако Ботев беше с каска.., а Левски с ботуши...
                      Е да не би да няма българи с каска и боруши?Александър Белев,ген.Луков...Но известни са само тези които казионната история показва...

Коментар

niko09 написа:
                        LiGuru написа:
                        niko09 написа:
                        ---CUT---
                        ---CUT---
                        Означава,че не може първото което е да се срамувате да се наречете българи,да продължавате да си живеете с робското мислене и мисленето,че всичко е манипулация и световна конспирация и да споменатавате и давате Апостола за пример.А и със сигурност Апостола не имал идеал за правителство и управление от турци.Така намесването на името на Васил Левски в тъпата дискусия беше абсолтно ненужно,особено за хора изпитващи някаква почит.
                        Идея нямам за какво говориш. Нещо май ти тежи? Що па да ме е срам, че съм българин и к’во общо има отношението ми към други етноси !?!

Коментар

niko09 написа:
                          .................. правителство и управление от турци..........
                          Колеги,четя с интерес темата вече 12 страници и не можах да се стърпя да не изкажа недоумението си от този толкова изявен расизъм и агресия.Разберете няма турци,цигани,евреи и т.н. Всички са български граждани и имат еднакви права.А тези които ги наричате турци могат да бъдат само туристи, временно пребиваваши в BG.Кой ви наля в главите такава ужасяваща расистка идеология.В правителството може да има всякави бълг.граждани,още повече че бълг.народ ги е избрал.Като не ви харесват отидете и гласувайте за тези които харесвате.@ImmortalСледя всички твои постове от както съм в този форум, в които се изказваш по исторически събития и изцяло съм съгласен с тях.Аз също чета много история.Възхищавам ти се на знанията и интереса който имаш към нашата история.Жалко,че българина в мнозинството си не си познава историята и за това греши непрекъснато в своя избор и своите действия. Съгласен съм напълно със статистическите данни,които е изказал ББ за материяла.Тези които протестират ,също са съгласни,но трябва да се прави пропаганда за демонизиране на ББ,както демонизираха Костов.Преписват му ,че бил казал"лош" материял.Три пъти прослушах оргиналния запис,и няма подобно нещо.Но по принципа на Гьобелс,една лъжа като се повтори 100 пъти става истина.На това се разчита разбира се и на лошия материял,което протестиращите много добре го знаят и даже си го купуват.

Коментар

Immortal написа:
                            Когато почнете и вие да плащате по 6000 лв на семестър (в ТУ), по колкото плащат турските студенти, може би ще минавате и вие по-лесно.Тези проблеми са ми известни отблизо, но това са проблеми на образователната система, а не на малцинствата.Уверявам ви, че в по-малките ВУЗове лесното вземане на изпити се отнася и за Българи. В момента те страдат от липса на студенти (съответно от липса на средства от държавата), и за тях всеки студент е ценен. Записват се в по-горен курс студенти с по 5 невзети изпита, оценките на изпитите започват масово от 3 нагоре. На упражнения присъстват не повече от 30% от студентите. Студентите това го знаят и се възползват максимално.Нали се сещате, че турските студенти са източник на доходи за Вашия ВУЗ. С таксите от един турски студент се покриват още поне 2 български студенти, за да може вие да учите срещу 200-300 лв семестриална такса.Тук става въпрос за студенти от Р.Турция, учещи у нас по междудържавна спогодба. За студентите български турци от България мога да кажа съсвем други неща. Имал съм такива колеги, имал съм и такива студенти - в по-голямата си част са дори по-прилежни от българските. Естествено, че има и мързеливи, каквито има и от всички етноси.
                            Абе колега аз искам само едно да се отнасят на изпитите като с хора който имат равни права пак казвам всеки който е учил висше образование знае че на повечето изпити като напишеш нещо после накрая трябва да го защитиш и точно там е разковничето когато изпитват някой чужденец(имам предвид човек от турски произход) да защити това което е написъл на него му се задават доста по лесни въпроси по това което е писъл или направо го пропускат да го изпитат а при мен лично доста се задълбучава и как няма аз да имам по ниска оценка като него почти не го кара да си защитава това което написъл (преписъл) а мен ме гърчи до край.И да кажа на колегите който ми се нахвърлиха отгоре че аз съм бил едва ли не глупак,малоумник и др. такива нещица който немекнаха че не аз съм виновен а просто нас Българите ни гърчат повече.Повече нема да пиша в тази тема айде търсете правописни и др. грешки пак ме наредетя здраво.
                            Fiat Bravo 1.4 12v Turbo Makaron

Коментар

Бях започнал да пиша един дълъг пост, относно доколко можем да се доверим на историята от учебниците. Кой я е писал, защо точно така я е написал и т.н. Изтрих го, сега съжалявам, но вече няма да мога да го напиша същото... Само ще ви дам един пример: "Историята на Р.Македония" - тази която се учи там, тази, която учим ние тук, тази, която учат сърбите в Сърбия и съответно Гърците в Гърция.Къде е истината> Коя е най-вярната история? За мен като Българин е вярна нашата версия (за щастие и независимите източници го потвърждават). Но дали е така и за нашата история?Който има време и интерес, нека прочете книгата "Опит за история на град Сливен - I том" от д-р Симеон Табаков. За щастие тази книга е писана през 30-те години на 20-ти век и не е обработена от комунистическата идеология. Там ще разберете какви са били отношенията между Българи и Турци в средновековния Сливен. Кой е тормозел населението, и защо турската власт е заградила града със стени, за да го пази от кърджалийските разбойници. Ще разберете много неща, за това как са живели съвместно в Османската империя Българи, Турци, Гърци... Ще разберете, защо турците в Сливен са говорили Български, а българите не са говорили турски (тогава тук е било Османска империя, не България). Ще разберете много неща, които в учебниците по история ги няма. Ако искате да ги разберете. И ако можете. Не е само тази книга, описваща живота на Българите под турско. Потърсете и други и ще намерите.Да! Помним Батак! Помним Копривщица! Помним Стара Загора! И точно защото помним това, то не трябва да се повтаря! Никога повече!Защото и в Гърция помнят зверствата на българските войници в Кавала и околностите. И в Македония някои помнят "бугарските фашистички окупатори, кои што го убиле дедоми" (цитирам един мой познат от Скопие). Предполагам и арабите помнят Кан Тервел, изклал 22 000 от тях покрай стените на Константинопол. В дългата човешка история сигурно няма народ, който да няма за какво да отмъщава на съседа си. Нали все някога това трябва да спре? Или не искате?Вие, "расистите", осъзнавате ли до какво може да се стигне с такова мислене? ОК. Ще изгоним турците към Турция, ще избием циганите. И после? После какво? Или като Сталин - ще почнем да търсим вътрешните врагове, докато се избием взаимно всички ли? Това ли искате за България? С това ще дойдат ли повече инвестиции в страната ни? Ще ни се вдигнат ли заплатите? Ще заживеем ли нормално?Знаете ли колко е крехък етническия мир? Толкова ли отдавна бяха войните във Югославия, че ги забравихте? Да сега сърбите живеят в почти едно-национална държава (ако не броим Българите в Западните покрайнини и унгарците във Воеводина). За сметка на какво? Дори кръвните им братя, черногорците, не искаха повече да живеят заедно с тях. Само че различните народи си отидоха от Сърбия, но заедно с части от територията й. Довчерашни приятели не могат да се погледнат в очите, само защото единият се казва Горан, а другият Самир.Но вие това не го осъзнавате. Вината за състоянието на България, драги мои, не е във бай ви Мюмюн, който от както се помни става сутрин рано да издои кравата, и после с цялото си домочадие превива гръб над тютюневите ниви. А знаете ли си родословните дървета? Колко от вас могат да кажат със сигурност, че са Българи? И какво е да си Българин? Последните генетични изследвания на митохондриалната ДНК на Българите показва, че славянският ген в кръвта ни е само 14.7%. А останалото?

Коментар

6ma7ka7a написа:
                                Абе колега аз искам само едно да се отнасят на изпитите като с хора който имат равни права пак казвам всеки който е учил висше образование знае че на повечето изпити като напишеш нещо после накрая трябва да го защитиш и точно там е разковничето когато изпитват някой чужденец(имам предвид човек от турски произход) да защити това което е написъл на него му се задават доста по лесни въпроси по това което е писъл или направо го пропускат да го изпита а при мен лично доста се задълбучава и как няма аз да имам по ниска оценка като него почти не го кара да си защитава това което написъл (преписъл) а мен ме гърчи до край.И да кажа на колегите който ми се нахвърлиха отгоре че аз съм бил едва ли не глупак,малоумник и др. такива нещица който немекнаха че не аз съм виновен а просто нас Българите ни гърчат повече.Повече нема да пиша в тази тема айде търсете равописни и др. грешки пак ме наредетя здраво.
                                Съгласно Закона за висшето образование, изпитите във ВУЗ са писмени!!! Изрично се забранява устното изпитване. Това че не си знаете правата, никой не ви е виновен.Не разбрах само, какво са виновни колегите ти турци, за това, че преподавателят (вероятно Българин) е по-снизходителен към тях?Аз се чудя само КАК с такъв правопис си стигнал до ВУЗ?!?!Не ти не си нито глупак, нито малоумник. Не те познавам, за да твърдя такова нещо. НО това, което се вижда от писанията ти е, че ТИ не знаеш РОДНИЯ си език и граматика. Е как тогава претендираш за някой, чиито майчин език не е български, да го знае? И как разбра че не го знае, при условие, че ти не го знаеш?Абе тая с тая тема почнах много да се нервирам. Спирам компютъра и отивам да ударя една ракия.

Коментар

Working...
                                X