Мия си колата сам с четка 6-7 пъти в годината. Веднъж на пролет , веднъж преди зимата и няколко пъти през зимата. Последния път даже не помня кога съм я мил , ма тъй като я гледам още не е за миене.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Миете ли си колите на ръчни автомивки !
Collapse
X
-
dobrujanetza написа:Да, и понеже е малък автобус я мия за 4лв . Даже ще я измия преди да тръгна за морето за да се вижда стикера на задното стъкло :D .
Коментар
-
Безконтактното яко прецаква пластмасите, които не са боядисани. Фиат-а го миех само на безконтактно и резултата беше- разкапани дръжки на вратите и пластмасата между страничните стъкла стана на точки. Да не говорим, че на един съсед с Ланчия му свалиха лака от покрива. Да избягват се драскотините, които на контакнто (ако не се прави като хората) биха се появили, ама ппък се прецакват пластмасите....Въобще от трън та на глог дет се казва.
Коментар
-
Humppa
Пълно щастие няма! Но не съм толква сигурен, че препаратите за беконтактно миене са чак толкова агресивни, че да разкапят пластмасите...
Коментар
-
krasio_79bs написа:dobrujanetza написа:Да, и понеже е малък автобус я мия за 4лв . Даже ще я измия преди да тръгна за морето за да се вижда стикера на задното стъкло :D .A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
Наскоро четох материали за пастиране. Там се коментираше че препаратите за безконтактно на автомивките за много агресивни.На мен май започва да ми се лющи лакът по боята.И въобще никой не ти казва какви препарати слагат, колко са агресивни и дали не са вредни за боята.Освен това никога не я водя на автомивка като е напечена от слънцето. Само след залез слънце и като се охлади.Лично аз май ще се отказвам от тия мивки на самообслужване. Получава се по-добре като закарам колата на автомивка - измиват я по-добре и даже мажат гумите с някаква вакса.И въобще, търся си автомивка където мога да си мия колата със обикновен маркуч а не с пръскалки.Ако някой знае такава автомивка в югоизточната част на София нека да сподели.Bravo 1.6 / 16
Коментар
-
на такава самообслужваща мивка не съм ходил до сега, ама и не мисля да пробвам.рядко ходя на автомивка да я мият.веднъж в седмицата пред гаража с маркуча и течен сапун си я мия.хем ми е мерак , хем по-добре става.вътре си я търкам пак.прахосмукачка също..... свети после все едно съм дал 5-6 лв за автомивка.... къде ми е изгодата ?! поздрави :DCitroen Xsara 1.9 TD 90 hp
ex - Fiat Tempra 1.6 i.e. 75 hp
Коментар
-
Единствено от MA*FRA продуктите не съм забелязъл да се прецаква нещо. Подариха ми на TurtleWax препарат за безконтактно с пръскало та на него пише да се използва на коли не по- стари от 2003та и да стой не повече от 1 до 2 минути. Мен също ме кефи да си мия колата сам, ама при мивката до нас са сложили една напращела кака да събира парите и просто не мога да оставя момичето гладно, пък и когато се почне диалога "-Контактно или безконтактно?"; "-Вътре, вънка" и тн работи става доста топло Yellow_Flash_Colorz_PDT_05
Коментар
-
Marea Bipower написа:Единствено от MA*FRA продуктите не съм забелязъл да се прецаква нещо. Подариха ми на TurtleWax препарат за безконтактно с пръскало та на него пише да се използва на коли не по- стари от 2003та и да стой не повече от 1 до 2 минути. Мен също ме кефи да си мия колата сам, ама при мивката до нас са сложили една напращела кака да събира парите и просто не мога да оставя момичето гладно, пък и когато се почне диалога "-Контактно или безконтактно?"; "-Вътре, вънка" и тн работи става доста топло Yellow_Flash_Colorz_PDT_05Fiat Multipla 1.6 16v BiPower 03:Lancia Delta3 1.6 16v 120 multijet
Коментар
-
Има една автомивка за самостоятелно измиване, която се намира на бул. Сливница след Орион, малко след ЕКО, но от другата страна. Там изпозлват незнаен препрат, за който обаче потвърждавам, че е много агресивен. Като почна да я пръскам с него и попадне на нагорещилите се дискове и съответно почва да се изпарява. Е, такава задушлива миризма има, че последния път кашлях един час след това. Но пък за сметка на това "дере" мърсотията като чук и секач. За лака нямам забележки, но наистина вреди на гумите и пластмасите. Но пък след това използвам "мазило" за пластмаса и нещата си идват на място. За разлика от ОМВ там за левче получавате 2 минути и то доста силна струя, чак ми обръща оплътнението на предното стъкло по ръбовете. И така за 2 лв и забърсване с гюдерия после, получавам ’екстра’ качество.www.CarProfi-BG.com
Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
Зареждане и ремонт на автоклиматици.
Най-атрактивните цени в София!
Коментар
-
Рядко ходя по автомивки.Предпочитам сам да си мия колите и за това на две седмици я свършвам тая работа лично Даже като си спомня измиването по автомивките и моите измивания , като че ли моето миене и подсушаване е по -добро от тяхното!now. BMW E39 523i '98 170hp
ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар