Здравейте!Сега съм в Чикаго и като гледам цените на горивата ми става лошо момчета!В Чикаго един галон бензин струва 2,3$(един галон е закраълено 4 литра) а ние в България за 4литра плащаме 4$!Позаитересувах се малко и научих че максималната надценка кадето бензиностанциите могат да слагат е 3-4%!А при нас 20-30 не съм сигурен.Как се гушат тия Бензинджии не е истина просто и ни цакат както си искат!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Сравнение!
Collapse
X
-
Re: Сравнение!
tzetzo_slavista написа:Здравейте!Сега съм в Чикаго и като гледам цените на горивата ми става лошо момчета!В Чикаго един галон бензин струва 2,3$(един галон е закраълено 4 литра) а ние в България за 4литра плащаме 4$!Позаитересувах се малко и научих че максималната надценка кадето бензиностанциите могат да слагат е 3-4%!А при нас 20-30 не съм сигурен.Как се гушат тия Бензинджии не е истина просто и ни цакат както си искат!
-
Humppa
-
tzetzo_slavista написа:Здравейте!Сега съм в Чикаго и като гледам цените на горивата ми става лошо момчета!В Чикаго един галон бензин струва 2,3$(един галон е закраълено 4 литра) а ние в България за 4литра плащаме 4$!Позаитересувах се малко и научих че максималната надценка кадето бензиностанциите могат да слагат е 3-4%!А при нас 20-30 не съм сигурен.Как се гушат тия Бензинджии не е истина просто и ни цакат както си искат!Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
blondy_driver
Реално акциз се налага на луксозни,скъпи и/или стоки,които са вредни както за човека, така и за опазването на околната среда.
Коментар
-
blondy_driver написа:Реално акциз се налага на луксозни,скъпи и/или стоки,които са вредни както за човека, така и за опазването на околната среда.SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
За пропан - бутана има още от миналата година. Тия кретени от лукойл набутаха маса пари на политиците да го въведат, защото колкото повече коли на газ-толкова по малка консумация на бензин.Колкото до метана - засега няма, ама ако мине номера на руснаците за това увеличение което искат - на метан ще струва колкото на LPG.Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
Колеги, акциз на пропан-бутана има от лонг, лонг тайм агоу! Идеята на акцизите описана от blondy_driver също лонг, лонг тайм агоу е побългарена от ненагледните ни политици (ох батювите), защото това е най, ама най-лесният начен да се пълни хазната, защото този т. н. коствен данък се събира предварително и събирането му е сигурно. Откъде иначе бели парички за чернички лимузини? А пък за надценките на бензиностанцииите, толкова ли е трудно да се свалят мислите? Колко му е да са направи - лесно е но и там интересите са големи. Не се правя на гений, но аз се сещам за два начина 1. Законодателно да се закрепи надценката (печалбата). 2. Някой т.н. държавен мъж събира представителите на големите вериги бензиностанции и им предлага еди каква си надценка - съответно малките единичните бензиностанции сами ще намалят цените. Но пък кой е луд да изпусне кьоравото?VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
hit-ko написа:tzetzo_slavista написа:Здравейте!Сега съм в Чикаго и като гледам цените на горивата ми става лошо момчета!В Чикаго един галон бензин струва 2,3$(един галон е закраълено 4 литра) а ние в България за 4литра плащаме 4$!Позаитересувах се малко и научих че максималната надценка кадето бензиностанциите могат да слагат е 3-4%!А при нас 20-30 не съм сигурен.Как се гушат тия Бензинджии не е истина просто и ни цакат както си искат!Fiat Punto 1.7 TD
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар