Тъй като е много модерно от вчера да се говори за качеството на продуктите, нека и аз споделя как това "качество" за малко не ме уби. Преди да започна, обаче, искам да наблегна на факта, че никога не съм имала някакви заболявания, високо кръвно и подобни и единствените лекарства, които съм пила за последните 7 години са тетрациклин - преди 5 години последно, аналгин - на 2-3 месеца по 1-2 хапчета и миорекласанти - около 10-хапчета за последните 6 месеца.Та... преди около 3 седмици започнах да не се чувствам добре, пролетна умора, викам, ще ми мине. Да ама не. преди 2 седмици започнаха сърдечни проблеми. Сърцето ми биеше неравномерно, като минимума беше 90 удара/ в минута и стигаше до 125 удара в минута. Кръвното ми скочи до 200, на няколко пъти правех кризи. Защочнах да не мога да фокусирам и да не виждам. Междувременно ми правеха изследвания за какво точно става въпрос и ми лепнаха абсурдната диагноза - хронична (??) хипертония 3та степен (??), и се чудиха какво точно да ми лепнат за сърцето и очите. така - 2 седмици. Честно казано не завиждам на хората със сърдечни проблеми - усещането как ти бие сърцето и гадната тръпка, че може и да спре не могат да се сравнят с нищо. Междувременно обаче никак не ми се вярваше всичко това да е истина - първо защото никога не съм имала проблеми от каквото и а е естество и не е нормално да се задъхвам на всяко второ стъпало, нито пък кръвното, че чак хронично.... Направи ми обаче впечатление, че когато ям определени храни се чувствам по-зле. Консултирах се с алерголог (въпреки, че никога не съм имала проблеми и в тази насока) и съмнения от моя страна за хранителна алергия. Лекарят изказа съмнения, че е напълно възможно и изкара всички храни от менюто ми без плодове и зеленчуци. 4 дни след това всички описани по-горе признаци, диагнози и подобни изчезнаха.... незнам какво точно провокира алергията, но явно не е от качествените продукти, които се продават. Затова всякакви изказвания от рода на: Трябва да спрем да храним хората с боклуци (четох го някъде) ми се виждат като признание, че ни пробутват точно боклуци, а след това, което ми се случи, си е направо престъпление.Днес вече стана сигурно, че е алергия към някоя храна или добавка, но още незнам коя. Затова внимавайте какво ядете - като нищо да ви диагностицират като хронично болни и да умрете за нула време - което, между другото, никак не ми изглеждаше много трудно. Ще спомена и недоброто обучение на лекарите
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Внимавайте какво ядете
Collapse
X
-
И аз имам подобни проблеми с храните. От доста храни получавам много гадни киселини, понякога направо ме изяждат отвътре. Имам гастрит, казаха ми да не ям определени храни и гледам да го спазвам, но... Най-много киселини получавам от бирата и червеното вино, а тях няма как да ги спра. Иначе по-добре да лягам да умирам Използвам няколко прости правила, които да ограничат "боклуците" в храната:- кайма не купувам от магазина. Купуваме месо, което мелят пред очите ни.- колбаси не купувам, изключение - в много редки случаи, за гости - мляко - само директно от краварите (или овчарите) на село;- сирене и кашкавал майка ми прави, вземаме си от нея;Не че пак не ядем и пием боклуци, но поне са по-малко...
-
Ми да, наистина много неприятно. Дано да нямаш повече проблеми. Ама пак ще попитам - кое в тая държава е наред??? Колко хора умряха от менте алкохол, сега остава и от храна да се случи нещо подобно. А за лекарите..... като всичко в България. Няма нужда да коментираме.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
Абсолютно съм съгласен за каймата - купувам месо и ми го мелят пред мен.Също купихме машина за хляб. Хора, нямате идея какво значи да мирише на прясно изпечен хляб вкъщи. Да не говорим за качеството, просто перфектно. Вода си сипвам от близка тайна горска проверена чешмичка .За колегата с киселините. Започни сутрин и следобед да пиеш по една чаша гореща вода (не чай), след това гледай половин час нищо да не пиеш и ядеш. Също максимално намали тестяното, кафето и безалкохолното, поне в дните на криза. След храна дъвчи възможно най-лютата уинтърфреш дъвка (аз дражета), в нея има малко содичка, точно колкото да ти стабилизира стомаха. Защото другия вариант с лъжицата сода за хляб е доста вреден. Може също Кинли сода. След храна минимум час нелегнал да седиш. Всички тези неща аз съм пробвал, преди имах не просто киселини, а направо рефлукс. Сега много рядко имам киселини, в рамките на нормалното, обикновено след преяждане или неколкодневно пиза-баница-палачинки-тестяно меню.
Коментар
-
Благодаря за съветите.Повечето неща ги знам, но ми е много трудно да ги прилагам... това с топлата вода сутрин съм го пробвал, но аз не съм постоянен... обаче ограничаването на кафето ми е много трудно. Безалкохолно газирано не пия. Сега съм на сокове от моркови "Теди". Сода за хляб не пия, схрусквам по някой хап "Талцид". Помага, но не за дълго. Мисля, че и той е основно сода... Иначе, интересно как се получи, но в тази тема само Ямболлии пишем (явни и скрити )
Коментар
-
Е то по тази логика хайде да не ядеме нищо?! Ми то и плод./зеленчуците пълни с нитрати и всякаки химии поели от торорве и от препарати с/у вредители... Ще оцелеят само генетично най-силните и устойчиви! Сега плюеме че няма контрол от страна на държавата, ама след 500-1000г ще цъкат и ще благодарят на съвременните управници, защото света ще е тотално замърсен, а чрез генетичния подбор в днешни дни, ние българите (и най-вече ромите) ще сме оцеляли, пък другите дето са се пазили - финито ля комедия! Т’ва последното в кръга на майтапа...Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
--- в сърцето завинаги... ---
Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp
Коментар
-
Това с цената на разни неща е така - понякога се изумявам от ниски цени. От друга страна, производителите на колбаси пък не купуват месото от магазина, а в повечето случаи си имат собствени животновъдни ферми, така че цената на сланината и месото там е съвсем друга, много по-ниска. Ще се изумите, ако знаете колко процента е надценката на стоките по магазините. В повечето случаи надхвърля 100%.От друга страна съм си мислил, ако едни кремвирши да речем, не струват 3.60, а 6,60, каква е гаранцията, че пак няма да са същите като тези от 3.60?!?
Коментар
-
имам един приятел, който е живял години наред на Запад, но се върна в България. та той е стигнал до много точния извод, че всичко, направено от българи и предназначено за българи е абсолютен боклук. напълно споделям неговото виждане за съжаление. По чужбина и аз съм живял и съм виждал качествени продукти. например шампоани, дезодоранти, пасти за зъби. не зная, дали сте забелязвали, но такива продукти от една и съща марка се различават доста като качество тук и да кажем в Германия. просто тези, които се пласират тук се правят я в Полша, я в Унгария, я в Румъния. и ние си ги ползваме, кво да правим.а за тези сирена, кашкавали и кренвирши просто не ми се мисли какво има вътре.Alfa 147 JTD 115 hp
ex Punto SX 1,2 (73 hp), 1994 +LPG
Коментар
-
Абсолютно прав си, колега.Аз също почти всеки ден се виждам с един приятел, живял 13 години в Англия. От начало мислех "капризите" му за капризи, но малко-по-малко разбрах че е прав. Например не пие от чаша (защото не са добре измити), старателно си избърсва вилицата, преди да я ползва, задава "неудобни" въпроси на сервитьорките, например "дали са си измили ръцете", "дали е прясно месото", "къде го държат преди да го изпекат" и др.такива...На мен са ми носили шампоан Head and Shoulders от САЩ, и няма абсолютно нищо общо с тези, които продават тук. От тях на жена ми я засърбява главата, а от американския - не.Да не говорим за нещата, които си купуваме от съседна Гърция. много често по-евтини от същите в България, и със сигурност по-качествени.Пробвайте например FANTA в кутийка (произвежда се в Гърция засега), и FANTA от бутилка (произведена у нас). Разликата е от земята до небето. Колегата Явор Митев "Фантата" питайте
Коментар
-
Като споменахте каймата ми е направили впечатление че дори в хипермаркетите на запад почти не можеш да намериш готова пакетирана кайма. Или ако има, те я пакетират и мелят пред тебе. А за кока колата какво да кажа балкан разлика на всичко отгоре че и на половин цена ми се случи да видя в един магазин на пъпа на Рим. То, че беше промоция плащаш една получаваш две за 40 цента. Ама каквато и да е промоцията пак е по евтина и по качествена сравнявайки я с тая в българия дето цената и на едро е 78 ст за бройка.
Коментар
-
lov написа:Като споменахте каймата ми е направили впечатление че дори в хипермаркетите на запад почти не можеш да намериш готова пакетирана кайма. Или ако има, те я пакетират и мелят пред тебе. А за кока колата какво да кажа балкан разлика на всичко отгоре че и на половин цена ми се случи да видя в един магазин на пъпа на Рим. То, че беше промоция плащаш една получаваш две за 40 цента. Ама каквато и да е промоцията пак е по евтина и по качествена сравнявайки я с тая в българия дето цената и на едро е 78 ст за бройка.Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
и внимавайте с аспартама - откакто научих за него и го избягвам, ми спря главоболието иначе го има навсякъде - всичко, което е без захар, е с аспартам - Е951 диетична кола, дъвки без захар, разтворими витамини - веднъж в една аптека се опитаха да ми пробутат нови разтворими мултивитамини - питам съдържат ли аспартам - ааъъъъ, да, ама много малко - е не, благодаря!в евтините безалкохолни напитки го има в изобилие, разтворимите - танг, степ - също ! (а тези неща ги дават на децата, за бога!!!)нутрасуит и прочее изкуствени подсладители = аспартам!!! това е от мен съвет за добро здраве! :D
Коментар
-
Immortal написа:И аз имам проблеми с храните. ...Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар