Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Гледахте ли финала на Australian Open 2009 ?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Гледахте ли финала на Australian Open 2009 ?

    Отдавна не бях се наслаждавал така на мач, в който нямам изявен любимец и в спорт, който по принцип не е от тези, които ме вълнуват особено. Невероятен тенис, страхотно зрелище от един друг свят. Пълни обрати. На няколко пъти изглеждаше, че Федерер контролира мача и после нещата се обръщаха на 180 градуса... И накрая сълзите в очите му, чак и мен ме стегна нещо за гърлото.
    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

    #2
    Нямах възможност, а исках. Баща ми каза, че е било невероятно. Преди години тренирах тенис. Някой може ли да ми каже откъде мога да го изтегля и да го гледам?
    The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

    Коментар


      #3
      Аз следя тениса с огромен интерес и даже на жена ми съм казал, че докато са мачовете на Федерер, не приемам и не предавам. Даже вчера, по погрешка, тя ми се обади в петия сет, точно когато Надал проби и после си навлече гнева ми. За мача - страшно съм разочарован от резултата, все пак съм ревностен привърженик на Федерер. Като знам мен колко ме е яд, мога да си представя на него какво му е. Иначе той не игра на познатата висота, а в петия сет мога спокойно да кажа, че като че ли отсъстваше. Но така е, като е пренаситен може би от успехи, още от миналата година се чувства колебание във формата му. Да не забравяме обаче, че втора година вече играе и без треньор - друг е въпросът кой треньор би могъл да го научи на нещо. Според мен загубите му от Надал, а вече и от Мъри, са на психическа основа и много трудно, макар и да притежава по-големи от тях технически умения, оттук-насетне ще може да победи някого от двамата. Вижда се, че като играе пределно мобилизиран, няма кой да му противостои, но веднага следва момент на отсъсвие от корта, както на един мач миналото лято, в който дори отиде да пита съдията колко е резултатът, макар насреща на таблото да го пише. Мога още много на тази тема да говоря, но съм твърде ядосан още от вчера и не искам...
      Fiat Marea Weekend 1,6 16V

      Коментар


        #4
        Имах чувството, че този мач мога да го гледам цял ден. Аз също съжалявам за загубата на Федерер. Симпатизирам му заради интелигентното излъчване най-вече. За съжаление времето работи в полза на по-младите му съперници, макар че поне още 2-3 години може да бъде в топ форма. Стига да не загуби мотивация.
        Tonight's the night and it's going to happen again and again...

        Коментар


          #5
          Да, и аз му симпатизирам, защото освен гениален играч, е и изключителен джентълмен. Той, например, никога не прибягва до хитростите да вика лекар в губещ за него момент, за да го разтрива - виждал съм го само веднъж да ползва лекарска помощ - миналата година на един мач с Мъри, но тогава се виждаше, че изпитва силни болки в кръста, и заради хората доигра мача, въпреки и да загуби. Още от началото е казвал, че е против "ястребовото око" и в дадени моменти го използва дори и напук, дори да е съвсем наясно, че греши. На мнение съм, че операторите на това ястребово око си правят, каквото си поискат, защото дори топката да е спорна дали е вън или вътре, но все пак има и много други линии наблизо, спрямо които може да се съпостави, че графиката, която дават, няма нищо общо с действителността. Мисля също, с цялото уважение към по-старите и легендарни играчи, че тенисът, който се играе в момента, е на далеч по-високо равнище от този, който са играли те. Все пак сме съвременници и на Сампрас, Агаси, преди това на Бекер, още по-преди - Макенроу и Борг, но титлите сега, поне според мен, имат много по-висока стойност от преди. Колкото и да ми е неприятно, обективността го изисква да се признае, че Надал е направил страхотно израстване на другите настилки освен сгурията, на която е "крал".
          Fiat Marea Weekend 1,6 16V

          Коментар


            #6
            Наистина невероятен тенис, световна класа.Определено и Федерер и Надал показаха защо са номер 1 и 2 в света
            Ползвайте мигачи!
            Sometimes I feel like screaming

            Коментар


              #7
              style34 написа:
              Нямах възможност, а исках. Баща ми каза, че е било невероятно. Преди години тренирах тенис. Някой може ли да ми каже откъде мога да го изтегля и да го гледам?
              виж програмата на Евроспорт - няма начин да не го повтарят...п.п. Федерер днес го видях на опашката в пенсионното - подаваше си документите... много го харесвам, ама нещо ЕГН-то не му е в ред...
              Fiat Punto 1.1-Синята птица
              Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
              Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

              Коментар


                #8
                Е, на 27 е още, рано му е за пенсия, а и ако опре на едната пенсия, ко шъ праи, направо ми са къса сърцето... Напоследък са ми голяма грижа с Шумахер, че едвам ще свързват двата края :D
                Fiat Marea Weekend 1,6 16V

                Коментар


                  #9
                  май смо аз съм викал за матадорчето бях малко скептичен имаики предвид предишния му тежък мач но Рафа показа не само здрава психика а и физика.представям си колко психо и физио терапевти стоят зад него което в никакъв случай не умаловажава това което той направи
                  Renault Laguna 1,9 dci 2002

                  Коментар


                    #10
                    vaskobravo написа:
                    май смо аз съм викал за матадорчето ...
                    Със сигурност не си само ти . Големият син му е голям фен, радваше се на всяка негова точка и направо се натъжаваше, когато във втория и четвъртия сет изглеждаше, че Федерер ще вземе мача.
                    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

                    Коментар

                    Working...
                    X