Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво ви дразни в другите шофьори

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Какво ви дразни в другите шофьори

    Интересно ми е какво ви дразни в начина на шофиране на другите Мен лично започва да ми писва от номера от средна лента да се прави ляв завой/вече видях и десен/ и прекалено бавното потегляне на светофарите-имам чувството че чакат да стане тъмно зелено
    Renault Laguna 1,9 dci 2002

    #2
    Дразни ме тарикатлъка. От лента с по-малко коли да се премине в посока, в чиято лента има традиционно много коли. Най-критичното изпитание за нервите ми е кръстовището на лъвов мост (София) посока към Сточна гара. Там никога не съм давал на никой да ми отнеме предимство и да се набута пред мен. Дразни ме демонстративното говорене по телефон, придружено с минаване на жълто, тъмно жълто, леко към оранжево. Дразни ме неаргументираното продължително бибиткане. И ме дразни когато някой иска да покаже че е нещо повече от другите, без да осъзнава че по пътя към гробищата, всички са равни.

    Коментар


      #3
      Най ме дразни минаването от крайна лента в централна на свтофара. Особенно често се случва на Димитър Несторов където свтофара пуска първо завиващите надясно и доста шофьори решават че могат да се наредят за направо. Дразни ме неспазването на предимство на кръстовища без светофар. Също и неспзването на правилото за дясностоящия...Абе много са. Ама след определено време почваш неусетно да ги правиш същите неща.

      Коментар


        #4
        Мен ме дразни това, че на българина винаги някои му е виновен а никога в другите.Колеги не казвам, че не можете да карате и неизскам да ви обиждам ама и в нас си трябва да търсим вина.
        Subaru B9 tribeca 3.0
        Peugeot 307 04
        Ex:Alfa Romeo 1,4 T.Spark 103hp 98''
        Fiat Brava 1.6 16V 103

        Коментар


          #5
          Дразнят ме шофьорчета които карат много близо зад мен и задържително колата се показала половината на дясното ми огледало , фактически кара с левите гуми по осевата линия. Един път даже шамаросах един такъв екземпляр че щеше да ме блъсне Карлово е малък град и често се срещаме на пътя с този калпазанин но , като ме види и изостава на много почетна :D дистанция. Сега имам предпазна тактика , като ги видя да карат така след мен , аз заемам същата позиция [левите гуми на осевата] и тези мишмороци се изнервят страшно Шарят веднага от дясно и карат отзад на зиг заг много нервни хора има по пътищата
          Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

          Коментар


            #6
            Дразни ме това, че има прекалено много коли и седим по светофарите. И чакайки аз обръщам глава настрани да говоря с детето седнало на задната седалка. При което следващото нещо е някой "младеж" да почне да сваля джама и да ме пита какво искам и после да говори глупости. Просто детето е седнало с колан и не е толкова високо, че да се види. След което някой почва да ми се хили и мисли, че говоря на него.А относно самото движение все повече пъти гледам километража и се съобразявам да не настъпвам педала. Но идва голямото НО. След мен черна джипка светка къси-дълги, къси-дълги и ме псува. Да го пусна, че човечеца бърза. Навярно жена му ражда Обаче след тея къси дълги се случва друго, ако иска да ме удря, аз си карам с точно 50. Нямам нерви с такива господа.
            SOUND Perceptions House Party [Plovdiv] - 16 may, Total Sport 1st floor

            Коментар


              #7
              На пътя нищо не ме дразни. Когато се прибера мога да псувам цял ден, но когато карам оставам спокойна. Никой няма нужда от свиркания, подвиквания, излишни нерви и агресивност по пътя. Ако всеки е спокоен и търпелив, няма да има толкова инциденти и нерви. Един инцидент ще те забави повече, отколкото да изчакаш следващия зелен сигнал или ако спреш да минат пешеходците.
              Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

              Коментар


                #8
                ogi28b написа:
                Дразни ме тарикатлъка.
                Или перефразирайте поговорката "Не мразя да ме лъжат, а мразя да си мислят, че им вярвам."
                Alfa 159 SW 2.4 Ti
                Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
                "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

                Коментар


                  #9
                  SHB написа:
                  Най ме дразни минаването от крайна лента в централна на свтофара. Особенно често се случва на Димитър Несторов където свтофара пуска първо завиващите надясно и доста шофьори решават че могат да се наредят за направо. Дразни ме неспазването на предимство на кръстовища без светофар. Също и неспзването на правилото за дясностоящия...Абе много са. Ама след определено време почваш неусетно да ги правиш същите неща.
                  Да и мен ме дразни, въпреки че и аз го правя понякога.. Но поне минавам напред, а не се бутам после да минавам под моста. Защото като застана в средната и от дясно почват да ме избутват и засичат за да минат отдолу!! И аз всеки път трябва да се изправям на спирачките, затова е и причината да го правя отвреме навреме, защото просто е нетърпимо!!!
                  ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
                  // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

                  Коментар


                    #10
                    Мен ме дразни минаването на жълто и спирнаето в средата на кръстовището.Следва чакане да тръгне колоната,препречване на другите коли,за които вече свети зелено,клаксони и става мазало.Това е тарикатлък.Мразя да ми свирят,за да направя път на някой тарикат,дето си мисли,че като кара еди каква си кола и е господар на пътя.Мразя селски тарикати,който изпреварват чакащите на светофар.Мразя липсата на толерантност.Толкова ли е сложно да спреш и да пуснеш някой,който излиза на заден,да мине пред теб?Истината е,че движението по пътищата е отражение на културата на нацията ни.Иначе казано такава липсва!
                    Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                    Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

                    Коментар


                      #11
                      Тия дни имах щастието да покарам из Берлин. Да, има движение доста, има и задръствания.Ама немеца е човек, например пуснеш мигач да се престроиш, отзад ще се изпотрепят кой първида ти даде предимство. На магистрала - разни Кайени и прочее, дето тука хвърчат с 200+, там си карат спокойно със 130 и си карат в средната лента.За клаксони, присветкване и т.н. е излишно май да казвам.
                      Ex Fiat 126P
                      Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
                      Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
                      Alfa Romeo 147 1.6 TS
                      Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

                      Коментар


                        #12
                        Дразни ме когато тир ме изпреварва или някой кара между две ленти и не се усеща.
                        Ex'Fiat Uno, Ex'Fiat Bravo GT, Ex'Fiat Punto HGT, Now-Fiat Bravo GT

                        Коментар


                          #13
                          И аз по принцип не съм раздразнителен на пътя.Обаче едно от нещата които ме дразнят е това някой да "захапе" осовата линия и да кара в лявата лента като цяло.Нямам нищо против хората, спазващи ЗДП, ограниченията и забраните.Обаче приоритетното ползване на лявата лента при свободна дясна е нещо, което не оправдавам.Е, има и по-безумно поведение - на средата, между двете платна.Почти никога не изпреварвам от дясно, обаче това ме лишава и от този хипотетичен избор А факта, че някои дори го правят тенденциозно за да наложат собствената си дисциплина върху останалите участници изобщо не го коментирам.
                          I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

                          Коментар


                            #14
                            мен ме дразни някой като тръгва на светофара едвам едвам и вместо 15 коли минават 5 и също тия които карат бавно
                            TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
                            UNO 1.0 FIRE

                            Коментар


                              #15
                              Ако трябва да изброявам, няма да ми стигне цяла нощ, за това ще обобщя - мен лично ме дразни най-много т.нар. "тарикатлЪк на дребно"

                              Коментар

                              Working...
                              X