Колегта westdogg е прав, в случаите, когато лявата лента, незнайно защо е за направо и наляво. Има много такива места, вкл. в Ямбол и в Пловдив. А в Ямбол има едно уникално кръстовище, където дясната лента е само за надясно, а лявата - за направо и надясно. Няма отделна секция на светофара обаче за надясно - т.е. всички тръгват едновременно. Лошото е, че и тези отсреща тръгват едновременно с вас... Така че или минаваш направо от лентата за надясно, или чинно чакаш в "правилната" лента, и минаваш в най-добрия случай на жълто, след като се изтеглят отсрещните и тези пред теб, които завиват наляво...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво ви дразни в другите шофьори
Collapse
X
-
В случая кръстовището се състои от две ленти. Лявата е за ляв завой, а дясната е само за направо. Съответно над всяка лента има отделен светофар за съответната посока. Първо светва за направо, където минават доста коли, после светва за наляво, където обикновено минават всички коли и свети излишно.
Коментар
-
Lane Staley написа:hwarang написа:Тия дето карат с 50км/ч в лява лента , направо ме вбесяват
Коментар
-
hwarang написа:Абе ти да не искаш да ми кажеш , че караш точно с 50 навсякъде а ? Да карат с 50 в дясната лента. Мене има кой да ме глобява ако ме хванат , че карам с повече от 50.Аз си нося отговорност , ама не неква заспа да ми кара в лява лента и едвам да се крета.Когато е натоварен трафика съм съгласен - да , но като няма коли и някой кара така в лява лента , съм принуден да го изпреваря отдясно... абе несъобразителни са шофьорите.
Коментар
-
hwarang написа:Lane Staley написа:hwarang написа:Тия дето карат с 50км/ч в лява лента , направо ме вбесяватАнтверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...
Коментар
-
Atanas71 написа:Дразнят ме шофьорчета които карат много близо зад мен и задържително колата се показала половината на дясното ми огледало , фактически кара с левите гуми по осевата линия. Един път даже шамаросах един такъв екземпляр че щеше да ме блъсне Карлово е малък град и често се срещаме на пътя с този калпазанин но , като ме види и изостава на много почетна :D дистанция. Сега имам предпазна тактика , като ги видя да карат така след мен , аз заемам същата позиция [левите гуми на осевата] и тези мишмороци се изнервят страшно Шарят веднага от дясно и карат отзад на зиг заг много нервни хора има по пътищатаMULTIPLA 1.6 16V BIPOWER 2005-вече бивша
"Пари,пари,пари....какво са парите?.Тор, от която никнат КРАСИВИ ЦВЕТЯ !!!
R.I.P РОНИ: http://vbox7.com/play:79085d12
Коментар
-
И мен най-много ме дразни някой да се опита да пререди всички от неправилната лента. Вече два-три пъти такива тарикати ги лекувах като ги оставих да седят в насрещното докато някой зад мене от тяхната посока не се намери да им прости. Много обичам правилото за предимство на дясно стоящия - да има късмет да ми е от ляво, аз да съм дясно стоящия и да ме удари. Жална му е майка. Още повече и съм от дясно и съм пред него.
Коментар
-
Нищо не ме дразни, защото в противен случай трябва да ме прибират онези с белите дрешки на 4-ти км...Мудни дядовци зад волана, бусаджии, маршрутки, таксита, блондита, тарикатчета - нищо не ми прави впечетление вече...Дядовците няма да коментирам... трябва да има и горна граница за правоуправление на МПСБус, маршрутка, такси - те все бързат, а и на тях им е писнало много повече от трафика, отколкото на насБлондита/не всички, дамите в нашия форум са изключение / - толкова си могатТарикатчетата ако не пречат на движението и не създават опасни ситуации няма какво да им се дразня... който може по този начин - нека си тарикатееM-Benz E 250 TD 150hp
M-Benz 200d 75 hp
Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили
Коментар
-
Re: Какво ви дразни в другите шофьори
vaskobravo написа:Интересно ми е какво ви дразни в начина на шофиране на другитеAlfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
Коментар
-
///// написа:tomazo написа:http://vbox7.com/play:64d38995I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
Мен ме дразнят тези,които говорят по телефона и пушат едновременно и са в средата на къстовището;тези които карат само в лявата лента щото баща им ги е правил в нея и др което е трагично е някоя жена,понеже на нея всичко от управлението на автомобил и движението по пътищата и е ясно,като почне да се гримира,да пуши slim цигарка,да си оправя баретката и слънчевите очила и т.н.Да не говорим,че е мн трудно да останеш нормален на пътя по простата причина ,че просто останалите те принуждават да бъдеш идиот и ти.И шофирането в BG е като оная игра "Прееби другарче"Fiat Brava 1.8 16V GT
Коментар
-
hwarang написа:Lane Staley написа:hwarang написа:Тия дето карат с 50км/ч в лява лента , направо ме вбесяватlike a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар