Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво ви дразни в другите шофьори

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колегта westdogg е прав, в случаите, когато лявата лента, незнайно защо е за направо и наляво. Има много такива места, вкл. в Ямбол и в Пловдив. А в Ямбол има едно уникално кръстовище, където дясната лента е само за надясно, а лявата - за направо и надясно. Няма отделна секция на светофара обаче за надясно - т.е. всички тръгват едновременно. Лошото е, че и тези отсреща тръгват едновременно с вас... Така че или минаваш направо от лентата за надясно, или чинно чакаш в "правилната" лента, и минаваш в най-добрия случай на жълто, след като се изтеглят отсрещните и тези пред теб, които завиват наляво...

Коментар

В случая кръстовището се състои от две ленти. Лявата е за ляв завой, а дясната е само за направо. Съответно над всяка лента има отделен светофар за съответната посока. Първо светва за направо, където минават доста коли, после светва за наляво, където обикновено минават всички коли и свети излишно.

Коментар

Lane Staley написа:
        hwarang написа:
        Тия дето карат с 50км/ч в лява лента , направо ме вбесяват
        А с колко да карат бе, тарикат?
        Абе ти да не искаш да ми кажеш , че караш точно с 50 навсякъде а ? Да карат с 50 в дясната лента. Мене има кой да ме глобява ако ме хванат , че карам с повече от 50.Аз си нося отговорност , ама не неква заспа да ми кара в лява лента и едвам да се крета.Когато е натоварен трафика съм съгласен - да , но като няма коли и някой кара така в лява лента , съм принуден да го изпреваря отдясно... абе несъобразителни са шофьорите.

Коментар

hwarang написа:
          Абе ти да не искаш да ми кажеш , че караш точно с 50 навсякъде а ? Да карат с 50 в дясната лента. Мене има кой да ме глобява ако ме хванат , че карам с повече от 50.Аз си нося отговорност , ама не неква заспа да ми кара в лява лента и едвам да се крета.Когато е натоварен трафика съм съгласен - да , но като няма коли и някой кара така в лява лента , съм принуден да го изпреваря отдясно... абе несъобразителни са шофьорите.
          Точно за такива като теб по-горе писах, че минаване в дясна лента не е изпреварване. Като искаш да караш по-бързо, нищо не ти пречи да минеш вдясно.А в коя лента ще кара водачът си избира сам, стига да не кара "с прекалено ниска скорост". Тогава е длъжен да кара най-вдясно с аварийки. Но пък 50 в града не е прекалено ниска, а максимално допустимата, така че...Аз ВИНАГИ карам в лява лента ако са 2, и в някоя от средните, ако са повече. НАй-вече защото много често в дясната има тук-там спрени автомобили, които постоянно трябва да заобикалям, изчаквайки тези, дето карат в лявата лента. Затова и аз си карам винаги в лявата. А и там има по-малко дупки по принцип.

Коментар

hwarang написа:
            Lane Staley написа:
            hwarang написа:
            Може и кьорава кола да няма, трудно ще ме накараш да карам в дясната лента по Цар Борис III напр. Пък ти като бързаш си търси начин да минеш - отляво, отдясно, отгоре. Ма да няма после "какво да пиша във възражението на акта?"
            Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...

Коментар

Atanas71 написа:
              Дразнят ме шофьорчета които карат много близо зад мен и задържително колата се показала половината на дясното ми огледало , фактически кара с левите гуми по осевата линия. Един път даже шамаросах един такъв екземпляр че щеше да ме блъсне Карлово е малък град и често се срещаме на пътя с този калпазанин но , като ме види и изостава на много почетна :D дистанция. Сега имам предпазна тактика , като ги видя да карат така след мен , аз заемам същата позиция [левите гуми на осевата] и тези мишмороци се изнервят страшно Шарят веднага от дясно и карат отзад на зиг заг много нервни хора има по пътищата
              И мен ме дразнят и съм набелязал двама такива и ще ги лекувам ,но с джипа ,че има здрави брони и як теглич.Направих си копче за изключване на стоповете и ще има ИЗВИНЯВАЙ че се спря в мен
              MULTIPLA 1.6 16V BIPOWER 2005-вече бивша
              "Пари,пари,пари....какво са парите?.Тор, от която никнат КРАСИВИ ЦВЕТЯ !!!
              R.I.P РОНИ: http://vbox7.com/play:79085d12

Коментар

http://vbox7.com/play:64d38995
                фиатче Браво 2.0

Коментар

И мен най-много ме дразни някой да се опита да пререди всички от неправилната лента. Вече два-три пъти такива тарикати ги лекувах като ги оставих да седят в насрещното докато някой зад мене от тяхната посока не се намери да им прости. Много обичам правилото за предимство на дясно стоящия - да има късмет да ми е от ляво, аз да съм дясно стоящия и да ме удари. Жална му е майка. Още повече и съм от дясно и съм пред него.
                  Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
                  http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

tomazo написа:
                    Миналата седмица правихме тестове с колегата iee и гладаме нек’во маце прави ляв завой и си хапва спокойно сандвич! Верно, че е забранено да се говори по телефона, но за сандвичи нищо не се споменава!

Коментар

Нищо не ме дразни, защото в противен случай трябва да ме прибират онези с белите дрешки на 4-ти км...Мудни дядовци зад волана, бусаджии, маршрутки, таксита, блондита, тарикатчета - нищо не ми прави впечетление вече...Дядовците няма да коментирам... трябва да има и горна граница за правоуправление на МПСБус, маршрутка, такси - те все бързат, а и на тях им е писнало много повече от трафика, отколкото на насБлондита/не всички, дамите в нашия форум са изключение / - толкова си могатТарикатчетата ако не пречат на движението и не създават опасни ситуации няма какво да им се дразня... който може по този начин - нека си тарикатее
                      M-Benz E 250 TD 150hp
                      M-Benz 200d 75 hp
                      Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

Коментар

Re: Какво ви дразни в другите шофьори

vaskobravo написа:
                        Интересно ми е какво ви дразни в начина на шофиране на другите
                        Бабешките реакции при тръгване на светофар, говорене по ГСМ и безпилотното шофиране по това време, с една дума бавене на движението във всичките му форми.
                        Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

///// написа:
                          tomazo написа:
                          Миналата седмица правихме тестове с колегата iee и гладаме нек’во маце прави ляв завой и си хапва спокойно сандвич! Верно, че е забранено да се говори по телефона, но за сандвичи нищо не се споменава!
                          Тая забрана за говорене по телефон е поредната пародия в стил "Еш кви сме активни и продуктивни ка’т законодателен орган"Орган, ама не законодателен Пореден инструмент за подпомагане на корупцията и т.н.Да не би писането и гледането на SMS-и да е по-безопасно?Или зяпането в DVD плеъра?Или пък пушенето? Особено като не уцелиш пепелника?Или чопленето в носа и ушите?Ами ровенето по GPS-а?Щото на мен от всички тези дейности, говоренето по телефон ми се струва най-безопасно...Поне не се налага да гледаш другате, докато приказваш!Изобщо не може законово да се обхване всичко - да не сме в 1984 ?!?Дори и там Оруел е въвел понятието "самстоп" Всичко опира до умствен багаж, култура и съзнание.Закона - ДГД
                          I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

Мен ме дразнят тези,които говорят по телефона и пушат едновременно и са в средата на къстовището;тези които карат само в лявата лента щото баща им ги е правил в нея и др което е трагично е някоя жена,понеже на нея всичко от управлението на автомобил и движението по пътищата и е ясно,като почне да се гримира,да пуши slim цигарка,да си оправя баретката и слънчевите очила и т.н.Да не говорим,че е мн трудно да останеш нормален на пътя по простата причина ,че просто останалите те принуждават да бъдеш идиот и ти.И шофирането в BG е като оная игра "Прееби другарче"
                            Fiat Brava 1.8 16V GT

Коментар

hwarang написа:
                              Lane Staley написа:
                              hwarang написа:
                              Прав си - несъобразителни са. Някои изобщо не се съобразяват със закона.
                              like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

В зависимост от това дали съм на кеф, или бързам, или съм ядосана нещо - различни неща ме дразнят. Ама оправия няма, така че и зиме и лете си карам на затворени прозорци, защото все пак съм момиче и малко не върви хората да ме слушат като си "говоря" сама!!!

Коментар

Working...
                                X