Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво ви дразни в другите шофьори

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

BEX---GT написа:
    замислете се, че някои от тях бързат много, случват се неща, които те карат много да бързаш, тези хора ги оправдавам, системните нарушители - не..дразня се и когат ми свирят, с един тираджия щяхме да се биеме по този повод на сточна гара.. ама му избягах (той беше доста внушителен, а аз ако ме познавате съм 75 кг )
    Никой не си слага табела "Моля, много бързам, пуснете ме, жена ми ражда", или пък "Системен нарушител" . Затова всички минават в графата системни нарушители, и ако някой не застане на опашката на лентата за направо, а иска да се престрои от лентата за наляво и да мине направо - не го пускам. А и не знам в нашия град специално някой да не бърза. Всички бързат. А тираджията да не е бил от тези дето "... аз до 27 ги стягам на ръка..."

Коментар

Мен ме дразни единствено и само това, че нямам хеликоптер. За другото просто нямам нерви...

Fiat Bravo T-Jet 120

Коментар

BolgAryan написа:
        Мен ме дразни единствено и само това, че нямам хеликоптер. За другото просто нямам нерви...
        Мен ме дразни това, че нямам фадрома. Що народ бих научил на правилата за предимство...Дразня се и от разни, дето ми светкат да се махна от лявата лента. Въпроса сме го дъвкали, но най-общо в града не съм задължен да ползвам средната или дясната, още повече, че обикновено карам с макс. позволената скорост (80 по Цариградско, 70 по България). Ако някой толкова бърза - да си намери начин да ме изпревари. Ще съдействам ако се налага, но без да си напускам лентата. Веднъж като мина в средната и намаля скоростта, връщането ми обратно в лявата става невъзможно без да засека някого, сори.
        Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...

Коментар

Гледам, че много хора са недоволни от това, че не ги пускали да се престроят. Вярно, че в София колоните са непрекъснати и все някой трябва да те пусне, за да се престроиш, но все пак в закона пише, че ако ще се престрояваш в по-лява лента, трябва да изчакаш движещите се по нея. Така че не се сърдете на хората. Мен ме дразнят най-вече точно такива шофьори - аз си карам в лява лента (винаги, разрешено е и който го дразни да се оплаче на арменския поп), някой кара в дясната. Там обаче много често има паркирали автомобили, които трябва да се заобикалят. Дава мигач и се шмугва пред мен, карайки ме да набивам спирачки екстремно. А по закон трябва да ме изчака. Такива ме дразнят най-много.Дразни ме и когато на светофари шофьор нареден в лява лента тръгва и в другия край на кръстовището се пъха в дясна лента, като по този начин препречва пътя на тръгващите от дясна лента. И такива ги има много по нашите улици.Дразни ме и когато някой кара с 25-30 при разрешени 50, където не мога да го изпреваря, а там където мога - веднага засилва на 50 (че и повече). Общо взето, понякога съм много нервен шофьор и в купето често се чува "Мамата, мамата"...Понякога обаче от нищо не ми пука, карам си спокойно и изобщо не им обръщам внимание...И да, много ме дразни бавното потегляне на зелено по кръстовищата в Пловдив. Това е тамошно явление, другаде не съм го наблюдавал. Гледам и колегите от Пловдив го потвърждават. Там се чака да стане тъмно зелено, чак тогава тръгват, и минават по 3-4 коли на цикъл...

Коментар

Мда, и да ви отговоря на въпроса, който напира във вас. Преминаването по дясна лента покрай по-бавно движещо се МПС в лявата лента НЕ Е изпреварване!!! (Съгласно определението за изпреварване в ЗДвП - изпреварване имаме, когато напускаш своята лента, преминаваш покрай по-бавно движещото се МПС и пак се връщаш в твоята лента. Това е маневра. Когато преминаваш покрай по-бавно движещо се МПС в съседна лента, независимо от коя страна, това НЕ Е изпреварване. ). Така че, ако някой се движи бавно в лявата лента, не се дразнете, а си минете по дясната.

Коментар

Светофарът на Университета. 3 ленти - за десен завой, за направо, за ляв завой. Карам в средната. Но най-отпред е застанал тарикат пуснал ляв мигач и спира всички за направо. Не ме дразни. Не. ВБЕСЯВА МЕ. Това не е шофьор, това е изрод. Асоциален елемент смяташ себе си за най-важен. Безумно дебилна постъпка, модел на поведение, който въпросния идиот следва не само на пътя, а и в другите си постъпки в живота.Изчаквам го, тръгвам и изведнъж в дясното си огледало виждам автомобил. От лентата за десен завой той продължава направо. Дали ме дразни? Не. ВБЕСЯВА МЕ. Същият е като дебилът от предния абзац.На Военния клуб - лента за ляв завой, лента за направо и на дясно. Карам направо. От лентата за ляв завой някой тарикат продължава направо. И очаква да го пусна. Дали ме дразни? Не. ВБЕСЯВА МЕ.Дразни ме нетолерантността, дразни ме неумението да се съобразяваш с останалите. Дразни ме това, че хората не осъзнават, че Законът за Движение по Пътищата, в качеството си на закон задава правила, а не отправя пожелания.
              like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Immortal написа:
                И да, много ме дразни бавното потегляне на зелено по кръстовищата в Пловдив. Това е тамошно явление, другаде не съм го наблюдавал. Гледам и колегите от Пловдив го потвърждават. Там се чака да стане тъмно зелено, чак тогава тръгват, и минават по 3-4 коли на цикъл...
                това е небезизвестния"Синдромът Пловдив"
                Renault Laguna 1,9 dci 2002

Коментар

Адмирации за ogi28b ,аз също се опитвам да "подпирам тълпата" зад мене,но е мнооооого трудно! Проблема е ,че много хора си мислят че са сами на пътя и си каркат...ей така без грам да се замислят, какво се случва около тях на улицата.Вчера една гургулица и подадох сигнал че ще се пристроя вдясно точно пред нея и едно камионче...е разбира се тя натисна газта и ми затвори празното пространство...много се удосах на гургулицата!!!
                  Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
                  Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
                  http://www.keepfighting.ms

Коментар

Тия дето карат с 50км/ч в лява лента , направо ме вбесяват

Коментар

hwarang написа:
                      Тия дето карат с 50км/ч в лява лента , направо ме вбесяват
                      А с колко да карат бе, тарикат?
                      like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

От утре - всички в лявата лента - с 51 Да не бавим трафика.

Коментар

Immortal написа:
                          Мда, и да ви отговоря на въпроса, който напира във вас. Преминаването по дясна лента покрай по-бавно движещо се МПС в лявата лента НЕ Е изпреварване!!! (Съгласно определението за изпреварване в ЗДвП - изпреварване имаме, когато напускаш своята лента, преминаваш покрай по-бавно движещото се МПС и пак се връщаш в твоята лента. Това е маневра. Когато преминаваш покрай по-бавно движещо се МПС в съседна лента, независимо от коя страна, това НЕ Е изпреварване. ). Така че, ако някой се движи бавно в лявата лента, не се дразнете, а си минете по дясната.
                          А ти колега си много прав и точно на място Някакъв чичо така преди време, си дреме в средната лента, и започва да бави целия поток след светофара. В един момент, тъй като дясната лента беше абсолютно свободна, реших да карам в нея...незнайно защо, чичото точно тогава се пробуди и между прозявката и изтягането на ръцете, реши да мине вдясно, въпреки че аз съм точно до него удря ми огледалото, при което спирам до него на следващи светофар и свалям стъклото -"Добър вечер, КВО ПРАИШ???" (аз)- "Ми тиии момчеее, що ма задминаваш отдясно?"Кзвам му че се движа просто в дясната лента, защото е свободна, без въобще да претендирам да минавам пред него... послее вие младите тва, вие онова махна с ръка, кимна ми...и пак задряма Yellow_Flash_Colorz_PDT_37
                          Умолявам всички собственици на Audi между 1980-1995 да спрат незабавно с тия коледни маркучи под фаровете!!!

Коментар

Дразнят ме тарикатите, дразнят ме наглеците, дразнят ме олигофрените и заспите, дразни ме карането на халогени когато няма мъгла, нерегулираните фарове, неподаването на мигачи или подаването им там където няма смисъл да се подават, дразни ме това, че хората масово не могат да паркират, това че не могат да карат и че не знаят правилника, тези нахалните с големите коли в малките улички, тези дето мислят че всички са им длъдни и че са нещо повече от другите, тези дето си хвърлят боклуците през прозореца, тези който надуват мръсни чалгии и отварят прозорците та простотията им да залее всички, говненцата дето пререждат всички на светофара или карат на зиг-заг през всички ленти. Общо взето всичко ме дразни, доста пъти се ядосвам и на себе си като направя някоя глупост. Всички сме виновни за това което се случва по пътищата.

Коментар

Много ме дразни когато някой чака на светофар за ляв завой и не е дал предварително мигач. Аз заставам зад него , защото си мисля , че ще продължи направо(както правят повечето които не са дали мигач), обаче той дава мигача чак като светне зелено. А аз съм за направо и почва едно престрояване , а още повече ме дразнят и тия които след това не ме пускат да се престроя. Мисълта ми е , че ако се дава предварително мигач, аз ще си правя сметката къде да застана, а не в последния момент да се престоявам. Знам , че леко нарушавам правилника , но трябва да има колегиалност. Пример давам с Константин Величков. Там на никой не преча ако от секция за наляво , продължа направо
                              Fiat Bravo 99г.(Goodbye) ,Citroen Xsara VTS 99г., Mercedes C 220 CDI 2000г.

Коментар

westdogg написа:
                                Много ме дразни когато някой чака на светофар за ляв завой и не е дал предварително мигач. Аз заставам зад него , защото си мисля , че ще продължи направо(както правят повечето които не са дали мигач), обаче той дава мигача чак като светне зелено. ...... Пример давам с Константин Величков. Там на никой не преча ако от секция за наляво , продължа направо
                                Колега това си е твой проблем. Защо заставаш в секция за завой, а искаш да продължиш направо? Много хора правят като теб и най-лошото е че си мислят че са с предимство, и си мислят че не пречат на никой, особено ако посоката "направо" не е буквално направо, а е леко встрани, (т.е. съвсем направо е за този който идва от секцията за ляв завой примерно, а ти леко трябва да се изнесеш вляво, ако си от секцията за направо. )Плюс това мигач се дава преди започване на маневрата, а не докато чакаш на светофар => Никой не е длъжен да ти дава мигач докато стои на място, за да те предупреди че смята да отиде натам, закъдето се е наредил. М/у другото ако говориш за кръстовището на Величков и Стамболийски в посока центъра, знам за какво иде реч. В този момент ти минаваш в графата на системните нарушители и тарикатите, защото искаш от лената за завой да минеш направо, да се изтарикатиш и да не чакаш на опашката. Ама както виждаш - повечето колеги мразят такива като теб

Коментар

Working...
                                X