ogi28b написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво да пиша в обжалване на акт?
Collapse
X
-
Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
-
ogi28b написа:А сега даже си спомням, че онзи намекваше да почерпи полицаите...--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
Коментар
-
Ако правилно съм разбрал, действително твоя приятел не вижда колата, която го изпреварва, навлиза му в лентата и го удря. Онзи ден един по абсолютно същия начин навлезе в моята лента на Вапцаров и добре че набих яко спирачки, защото просто виждах вече как ставаме на компот. Така че колега, вярно е, че другия също е нарушил закона, ако е имало знак забраняващ изпреварването, но това НЕ оневинява твоя човек. Той също има вина и това е точно положението с маневрата, създаваща опасност за участниците в движението. Относно дупката - и това не го оправдава, за нея може да съди общината.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
style34 написа:Той също има вина и това е точно положението с маневрата, създаваща опасност за участниците в движението. Относно дупката - и това не го оправдава, за нея може да съди общината.Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
Коментар
-
Според мен не си разбрал правилно, защото лента няма. Пътят е еднопосочен без маркировка, и броя на лентите се определя от водачите съобразно обстановката. В случая - в дясната част на платното е пълно с дупки, кофи, и други препятствия, кучета, майки с колички, примерно... шахти без капаци... и неговия човек се изнася по-вляво на единствената възможна в случая лента. В този момент някакъв камикадзе решил че колата му е по-тясна от очевидно недостатъчното място (сигурно се е доверил на това че тръба два цола влиза в муфа цол и половина), и е предприел забранена със знак маневра, която по презумпция създава опасност за всички без изключение. Пък и това че някой се движи някъде, не значи че това е лента за движение. Ето ви казус - ако завивате наляво от лентата си, и някой е решил да ви изпревари направо по трамвайната линия, кой е виновен, като стане ПТП? Има отделен светофар за завиващи наляво, който свети зелено Завиващия, че е навлязъл в "лентата" на другия, или другия че изпреварва по забранен начин? "Е, гу’син съдия, аз пътя ли да гледам, че да не попадна в някоя шахта, или да не сгазя някое куче или по-лошо - човек, или да дебна кой кога ще реши да ме изпревари при наличие на забраняващ знак и очевидно недостатъчно място за безопасно извършване на маневрата... Кажете ми ? "
Коментар
-
ogi28b написа:Според мен е станало следното: Карайки по еднопосочен път без маркировка или знак, определящ броя на лентите, си преценил че пътят не е достатъчно широк за две ленти, (които водачите сами определят според обстоятелствата) и при наличие на знак за забранено изпреварване, си карал с допустимата от закона скорост, съобразено с обстановката, така че да има достатъчно странично разстояние от дясно. В този момент другият водач без да се съобрази с обстановката, и при явно незачитане на пътния знак, създава опасност за ТЕБ, като предприема изпреварване, което означава че със сигурност е карал с превишена скорост, а дори и не подава сигнал, поне със светлинен или какъвто и да е клаксон, че ще създаде опасност, и без да осигури необходимото странично разстояние, в резултат на което причинява ПТП. Освен това другият водач е карал с изгоряла светлина на десния фар, поради което ти не си успял да видиш колата, когато си погледнал в огледалото, и да се опиташ да избегнеш удара. Освен това другият водач изглеждаше много уморен, и изглеждаше неадекватно, след като успя да спре след около 150-170 метра от мястото на ПТП....А сега даже си спомням, че онзи намекваше да почерпи полицаите...http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
Колега полицай изобщо не съм съгласен, че трябва да не се занимава! Откъде накъде, при положение че очевидно не е виновен, ще плаща 100 лева човека за акта, щото някой си баровец много бърза и го е изпреварвал на забранен участък? А това че е бил уморен означава че не е могъл правилно да прецени ситуацията, и е предприел рискована маневра, в следствие на което е предизвикал ПТП. Да не говорим че умората му е повлияла и не е обърнал внимание на знака.Представи си само какво кривване трябва да направи човека при избягване на дупка, за да се забършат ? Това означава че или наистина е кривнал мнооооооооогооо (поне една ширина ), което не ми се вярва, или просто другият е бил твърде близо - с други думи не е осигурил безопасно странично разстояние. Аз като изпреварвам се опитвам да мина поне на метър, метър и половина встрани, за да се предпазя от възможна рязка маневра на другия автомобил. Да не говорим че не смея да изпреварвам когато има забрана за изпреварване.
Коментар
-
В интерес на истината пътя е доста широк 2 коли се събират без проблем, няма маркирани две платна, а колегата направил маневра в ляво не повече от 0,5 м. ако онзи е карал с нормална скорост без проблем е щял да предвиди ситуацията и реално наистина не е бил в кондиция, не ебил пиян или нещо от сорта, но е проявил страхотно грубо отношение, вие как бихте реагирали на израза "от всички коли днес защо избра да се удариш в моята", а и е бързал страхотно, защото после идва друг човек и той му предава пратка и онзи отпрашва светкавично.--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
Коментар
-
Я да се изсекна и аз по темата: Някъде из закона регламентиращ движението по пътищата на РБ бях чел, че преминаването във вече заета лента си е нарушение и предпоставка за ПТП. В нашият случай, колегата колкото и да се има за невинен си е баш виновен. Добре де, давам ви казусът: Шофирате си по еднопосочен двулентов път, карате в крайна дясна лента. Пред вас внезапно спира автобус, все пак осигурената дистанция ви помага да не се надъните отзаде му. Имате два възможни сценария - веднага да свиете в ляво и да ви отнесе някой каращ в неговата си лента или да спрете изчаквайки лявата лента да се освободи...Както аз виждам нещата - колегата на колегата е извършил първият сценарий при който дори не си е поел отговорността за безопасно извършване на предприетата маневра. Аз викам да обжалвате, а после пак да обжалвате и накрая пак да обжалвате... Мааа, как ревете тука като гладни котки...Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
jenshen73 написа:Я да се изсекна и аз по темата: Някъде из закона регламентиращ движението по пътищата на РБ бях чел, че преминаването във вече заета лента си е нарушение и предпоставка за ПТП. В нашият случай, колегата колкото и да се има за невинен си е баш виновен. Добре де, давам ви казусът: Шофирате си по еднопосочен двулентов път, карате в крайна дясна лента. Пред вас внезапно спира автобус, все пак осигурената дистанция ви помага да не се надъните отзаде му. Имате два възможни сценария - веднага да свиете в ляво и да ви отнесе някой каращ в неговата си лента или да спрете изчаквайки лявата лента да се освободи...Както аз виждам нещата - колегата на колегата е извършил първият сценарий при който дори не си е поел отговорността за безопасно извършване на предприетата маневра. Аз викам да обжалвате, а после пак да обжалвате и накрая пак да обжалвате... Мааа, как ревете тука като гладни котки...The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
Колеги , правите ли сметка, че при висока скорост, на м/уградско, когато изпреварвате, страничната дистанция която оставяте колко е? Не знам дали знаете, но обикновено остава място почти за цял автомобил, понякога си имаширина за цяла кола, че и остава И стига с тия ленти - ленти няма. Липсва маркировка, липсва знак. Има знак за забранено изпреварване. При заобикаляне на препяствие от едното МПС, настъпва ПТП, поради това че бързаков кидс е решил да изпреварва на 1 боя разстояние при забранено изпреварване. jenshen73 - това твоето не е казус, защото оня е длъжен да спре зад рейса, и да изчака движещите се в другата лента. Защото има 2 ленти. А тук като няма ленти ? Някой да каже нещо за това, от хората които смятат че изпреварващия е невинен ?Ето ви казус - ако завивате наляво от лентата си, и някой е решил да ви изпревари направо по трамвайната линия, кой е виновен, като стане ПТП? Има отделен светофар за завиващи наляво, който свети зелено. Завиващия, че е навлязъл в "лентата" на другия, или другия че изпреварва по забранен начин?Или ако блъснеш човек който пресича на червено, но го блъснеш със 130, и има 30 метра спирачен път? Човекът ли е виновен, или тоя със 130?Ако стане леко ПТП, и някой ви удари отзад, но вие сте с проба за алкохол 0.6 промила, кой е виновен?Който наруши закона - ВИНОВЕН! В случая - изпреварване при наличие на знак забранено изпреварване, и недостатъчно странично разстояние. Честно ви казвам писнало ми е от глупаци които се мислят за безсмъртни, и изпреварват при забранено изпреварване, на всичкото отгоре с превишена скорост, и накрая се оказва че не са виновни, защото примерно е костюмиран лизач, а другия изглежда невзрачно, обикновено, и милицаите естествено се хващат за него... айде че се афектирах.. много здраве. Даже ако има възможност, нека тоя пич се консултира с адвокат и да го осъди оня да му плати щетите.
Коментар
-
Оги, приятелю, не ми се спори с теб, но мястото за движение в Република България е регламентирано - крайно дясно. Ако нямаш маркировка за автобуси, трамваи и тролейбяси - си караш плътно в дясно. А това, че някой те "разминава" (различава се от изпреварване) не ти пречи да му дадеш път вместо да го блъскаш. Всяка маневра свързана с промяна на посоката е лична отговорност на водача на МПС-то, а не на околните. Виж сега, в БГ има един закон и един правилник, които регламентират движението по пътищата на държавата. Според теб пешеходците участници ли са в движението по пътната мрежа???Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Закона и правилника са толкова неясни, че няма накъде. Особено любимо ми е понятието "несъобразена скорост". То е подобно на понятието "криминално проявен". Разбира се че всеки е длъжен да кара в крайно дясно, но в случая там има дупки. То и всеки е длъжен да спазва знаците и да не изпреварва когато е забранено, ама какво от това... велцоме то Булгариа ( на латиница )
Коментар
-
Първо - вещи лица за такива дела не се назначават.Второ - няма как да намесите другия водач - имате право само да обжалвате наказателното постановление, ако нещо в него не е редовно - в случая - мястото на удара, описано в наказателното постановление.Трето - при така описаната ситуация, нашия човек си е виновен и никой, ама никой съдия няма да му отмени наказанието.Сигурен съм, че при заобикалянето на препятствието той НЕ Е подал мигач. Сигурен съм, че го е направил внезапно, в момента в който е видял дупката.Това че другият шофьор е изпреварвал на забранено няма нищо общо със случая - евентуалното дело е между нашия човек и КАТ. Ударът не е в следствие изпреварването, а в следствие рязката смяна на посоката на нашия човек. Ако нямаше дупка, или не я беше видял, или беше решил да мине през нея, или беше погледнал в огледалото, щеше ли да има удар?!?!?Защо още при определянето на това кой е виновен на място, не са показали знака на КАТаджията?!?!? Защото и те не са го видели. Видели са го после, най-вероятно.Защото ако съм с приятел, и някой ме изпреварва на забранено, и се ударим, като дойде КАТ няма как да ме изкарат мен виновен...Според мен единственото нещо, за което можете да се хванете, е че в акта е сбъркано мястото на ПТП. Евентуално може да пледирате, как не сте допускали, че на забранено някой може да ви изпревари.Но шансът е супер малък. Пробвайте все пак. Успех!
Коментар
-
ogi28b написа:Колега полицай изобщо не съм съгласен, че трябва да не се занимава! Откъде накъде, при положение че очевидно не е виновен, ще плаща 100 лева човека за акта, щото някой си баровец много бърза и го е изпреварвал на забранен участък? А това че е бил уморен означава че не е могъл правилно да прецени ситуацията, и е предприел рискована маневра, в следствие на което е предизвикал ПТП. Да не говорим че умората му е повлияла и не е обърнал внимание на знака.Представи си само какво кривване трябва да направи човека при избягване на дупка, за да се забършат ? Това означава че или наистина е кривнал мнооооооооогооо (поне една ширина ), което не ми се вярва, или просто другият е бил твърде близо - с други думи не е осигурил безопасно странично разстояние. Аз като изпреварвам се опитвам да мина поне на метър, метър и половина встрани, за да се предпазя от възможна рязка маневра на другия автомобил. Да не говорим че не смея да изпреварвам когато има забрана за изпреварване.http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар