Интересно ми е, какво мнение имате. Много взеха да въртят темата по медиите тея дни, образуван бил кризисен щаб по въпроса, търсели дипломатично решение на темата...Моето лично мнение е доста раздвоено в случая, но определено натежава в посока на наказанието... Лично аз съм със силно изразено отрицателно мнение за наркотиците и хората които произвеждат/продават, както и съм против употребата на лекарства не по предназначение. Е пуша (вярно напоследък малко) и пия от време на време по някоя чашка (от септември на пръсти се броят), но всеки си има пороци някакви...Първо - ако е вярно, че е трафикант, той сам си е наврял главата в торбата с това което е правел и на никой не му е пукало (най-малко на него), печелел е пари от чуждо нещастие и смърт. Второ, направил го е в страна, дето за изневяра убиват с камъни на публично място, па камоли за друго по-тежко. Следователно знаел е за рисковете и трябва да си ги поеме, а не да скимти кат пале-симулант и да тича при тати да го защитава.Трето - това наказание е нормално в една не малка част от света и няма какво толкова да се дига тупурдия...НО от друга страна е човек като всеки нас и няма как откровенно да кажа - "Нека мре, след като е съгрешил!"...Дали няма да стане поредния медиян процес обаче, както с медиците? И някой пак да налапа милиарди за да спасим задника на трафиканта (пак казвам, ако се окаже виновен!)? Или е по-добре да си го оставим да си понесе последствията, както казах, когато е печелел черни пари е бил сам, защо сега ние като целонаречени българи да го спасяваме заедно?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
За сънародника ни заплашен със смъртна присъда...
Collapse
X
-
Етикети: –
-
Според мен си е трафикант.Иначе не биха си мълчали за случая от фирмата му ако му беше чиста работата.Не мисля че ще стане както медиците.Нека си понесе справедливото наказание.Ако бяха го хванали като трафикант в България щеше да е в затвора тъй че спрямо тамошните закони Смърт !!!Ако и в България беше такова наказанието нямаше да се продава дрога на всеки ъгълhttp://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
-
АКО е виновен, да си получи заслуженото!Обаче АКО, защото винаги има огромна вероятност да не е знаел, че в камиона му има такива неща.Винаги съм си мислел, колко лесно могат да се пренасят наркотици през границите, като се закрепят някъде по колата на нищо неподозиращи хора. След като (ако) минат границата, просто ги проследяваш и си прибираш пакета.А ако ги хванат - те го отнасят , а ти си чист.Затова винаги, бидейки в чужда държава винаги добре си оглеждам колата, преди да тръгна да се прибирам.
Коментар
-
bubachko
Immortal написа:...колко лесно могат да се пренасят наркотици през границите, като се закрепят някъде по колата на нищо неподозиращи хора. След като (ако) минат границата, просто ги проследяваш и си прибираш пакета...
Коментар
-
profit
135кг е количеството, доколкото разбрах Не знам каква е цялата ситуация, първо защото се разиграва в Иран и второ, защото журналистите (да не се обиждат колеги, ако работят това) много често пишат чули-недочули. Та ако наистина е знаел какво прави си заслужава присъдата, независимо дали ми е сънародник или не.
Коментар
-
Аз мисля че не трябва ей така чули недочули да осъждаме човека. Тук става дума за нещо съвсем друго, за спокойствието ни докато пътуваме в чужбина. Според мен държавата трябва да реагира максимално бързо и адекватно да осигури защита на всеки свой гражданин. Аз не казвам да праща барети да го спасяват, а да му наемат адвокат, преводач, да го свържат с близките, да настояват за нормални условия в затвора и изобщо да осветят случая, за да няма мъчения. Па после да се реши виновен ли е - не е ли виновен от съответния съд.Много бързо забравихме либийския случай.Няма друга държава която толкова да не и пука когато сънародник се обърне за съдействие към някое посолство. Общо взето у нас ’посланик’ се приема за сладка работа, давана дори и като отплата към удобни хора, изблъскани по някакъв начин от властта.
Коментар
-
Типично по български, много бързо му лепнахте смъртната присъда.Човек е невинен до доказване на противното. Може и един тон доказателства да има, да сте ги видели? Черпите информация от медиите, в които журналистите са готови до толкова да разкрасят една история, че дори да е вашата история, да не можете да си я познаете след това.Виновен или невинен, всеки човек има право да получи адекватна помощ от държавата, в случая България. А България доказа, че такава не може да предостави. Не искам да споменавам човешките права, правото на адвокат и т.н. - такива неща в държави като Иран няма. Имам познати, които са политически бежанци, със смъртни присъди в Иран и от това, което са ми разказвали, не пожелавам на никой, виновен или невинен, да попада там.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Не съм казал нищо, за това да не получава помощ. Напротив. Трябва да му се окаже всякаква помощ, доколкото е възможно, и ако има и най-малка вероятност да е невинен, да бъде спасен.Но пак казвам, ако е виновен, нека си получи заслуженото. Това все пак са 135 кг. наркотици, от които не се знае колко деца ще се затрият, сред тях може и да е вашето (пази Боже!).Защото ако е "транспортьор", той много добре знае какво прави и какви са рисковете. Против смъртното наказание по принцип съм, но Иран не е България. Той би трябвало да го знае. А и от същата компания други 3 камиона са хванати в БГ с наркотици. То може да се окаже, че цялата фирма се занимава основно с това. И без това ползват чужд лиценз...Пожелавам на човека да не се докаже вината му и да се спаси все пак.
Коментар
-
ls1 написа:Аз мисля че не трябва ей така чули недочули да осъждаме човека. Тук става дума за нещо съвсем друго, за спокойствието ни докато пътуваме в чужбина. Според мен държавата трябва да реагира максимално бързо и адекватно да осигури защита на всеки свой гражданин. Аз не казвам да праща барети да го спасяват, а да му наемат адвокат, преводач, да го свържат с близките, да настояват за нормални условия в затвора и изобщо да осветят случая, за да няма мъчения. Па после да се реши виновен ли е - не е ли виновен от съответния съд.Много бързо забравихме либийския случай.Няма друга държава която толкова да не и пука когато сънародник се обърне за съдействие към някое посолство. Общо взето у нас ’посланик’ се приема за сладка работа, давана дори и като отплата към удобни хора, изблъскани по някакъв начин от властта.http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
infineon написа:Защита ако има съмнения да е невинен.Хванали са го с 135 кг хероин ??? Какво има да се доказва? Че не знае какво е хероин и е мислел че е брашно ??Че не е знаел за тайника ли?Ами да си е проверил камиона.При либийците беше съвсем друг случая.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
ele написа:Явно ти е кеф някой да го утрепят защото си мислят, че е пренасял наркотициТаралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!
Коментар
-
nikki_sixx написа:ele написа:Явно ти е кеф някой да го утрепят защото си мислят, че е пренасял наркотициВсеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар