Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Защо Фиат, а не "Германец" примерно?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Immortal написа:
    Има и трети тип хора, за които колата е като жената. Няма значение дали останалите я харесват. Важното е да има взаимна любов между двамата, да й угаждаш, да й говориш, да я глезиш. Понякога ти прави номера, и то когато най-малко очакваш, но пак я обичаш. И то все повече и повече... Е, в един момент ти писва, мислиш си че вече е стара и почваш да се заглеждаш по нещо по-младо.. и току виж, си изневерил...Аз съм от третия тип. А италианските коли искат да бъдат обичани. Те са красиви, понякога дори леко странни, но чаровни. Имат всичко, което може да си пожелаеш..
    Аз пък тебе за т’ва та обичам и ко беше до мене сега, щях да те цункам братски по челцето и да ти туря една шотландска ракия, от тая дето се тормозя с нея!А иначе - септември 2008 полу-случайно благодарение на Слави продадох на жената Пунтото.И се почна:-Искам Тигра!-Мани ги тия курвенски мечти ръждоносци...-Искам Мазда!-Отде да ти намеря Мазда на малко години за тия пари...-Искам А-класа!-Аз да не съм Рокфелер, бегай...-Искам Пунто2!-А, ся позна вече - борим се!-Искам Меган Коуч!-Бегай, немада зема кола дето емблемата и е като женски....-Добре де, намери ми Пунто!-Е го на - нафта е, трака, тропа, нему работи сервото, ама като го погледна и направо ми пее душата. Ха честито!Сега не иска да ми остави Пунтака за 2 часа да му видя маслата.Толкоз.
    Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Tornado написа:
      Измислете нещо са FIAT да не сме капо.Има едно и за АЗЛК = Аз Защо Ли те Купих.
      FIAT - Fix It Again Tomorrow :D
      Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

Коментар

Е и при мен бяха подобни ситуации с избора на нова кола за жена ми (имаше Клио 1.4еС преди това).Искаше Мини Уан или Алфа 147 (ама 2005 след фейслифта). Е не си даваха много пари за коли с неясно минало и скъпо за ремонт бъдеще и реших да звънна в АИ да питам кога ще го има Фиат 500 и в БГ (това беше Декември 2007). И хоп на цената на 8-10 годишно Мини с не много екстри - 500 от първите в БГ с много екстри! Най ми хареса, че когато после излезе Мито и жена ми го видя паркирано до 500, пак предпочете Фиата!А че за същите пари може да се вземе 207, Корса и т.н. (дори новата Мазда 2 дето искат 30 000лж. за да има бордови компютър) дори не подлежеше на обсъждане - няма тръпка в тях в сравнение с 500!
        F31 BMW 320d

Коментар

Immortal написа:
          За някои автомобилът е само едно превозно средство. За тях няма значение дали са с Москвич, Трабант или Мерцедес. Важното е да ги превози от т.А до т.Б.Има друг тип хора, за които автомобилът е начин "да се покаже" в обществото. За тях е много важно да са поне с Мерцедес, ако може и да е джип (не че някога ще хукне да кара оф-роуд).Има и трети тип хора, за които колата е като жената. Няма значение дали останалите я харесват. Важното е да има взаимна любов между двамата, да й угаждаш, да й говориш, да я глезиш. Понякога ти прави номера, и то когато най-малко очакваш, но пак я обичаш. И то все повече и повече... Е, в един момент ти писва, мислиш си че вече е стара и почваш да се заглеждаш по нещо по-младо.. и току виж, си изневерил...Аз съм от третия тип. А италианските коли искат да бъдат обичани. Те са красиви, понякога дори леко странни, но чаровни. Имат всичко, което може да си пожелаеш..Ако се разболее, я водиш на доктор. Не може да я лекуваш сам, та ти не си лекар?!?Имам и един "германец" в гаража. Той не е придирчив. Винаги работи, без значение от условията и натоварването. Но е като робот - Няма собствено мнение. Няма чар. Няма дух. Той е просто една машина...Аз лично предпочитам италианките
          Колега, мисля беше казал някъде, че си инженер, но определено имаш литертурна дарба :D By the way, имаш късмет, че германката ти, която стои в гаража, не се поврежда. Но така е с повечето стари автомобили - по надеждни са защото са по-прости. И причината едва ли се крие в немската й кръв. То и нашата жигула навремето никога, нито веднъж за 30 години, не ни е оставяла на пътя. А пък си беше руско-италианско произведение, на всеки болт пишеше Fiat.И аз съм от третия тип хора, за които си писал :D
          She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

Yavor написа:
            Аз пък тебе за т’ва та обичам и ко беше до мене сега, щях да те цункам братски по челцето и да ти туря една шотландска ракия, от тая дето се тормозя с нея!А иначе - септември 2008 полу-случайно благодарение на Слави продадох на жената Пунтото.И се почна:-Искам Тигър!-колега излагаш се-Мани ги тия курвенски мечти ръждоносци...-Искам Мазна!-колега недеи има опасност от ...-Отде да ти намеря Мазна на малко години за тия пари...-Искам А-класа!-в Б класата е по евтино-Аз да не съм Рокфелер, бегай...-Искам Пунди2!-А, ся позна вече - борим се!-Искам Меган Коч!- още в завода написали що за стока е-Бегай, немада зема кола дето емблемата и е като женски....-Добре де, намери ми Пунди!-Е го на - нафта е, трака, тропа, нему работи сервото, ама като го погледна и направо ми пее душата. Ха честито!Сега не иска да ми остави Пунтака за 2 часа да му видя маслата.Толкоз.
            Да и е честит пундака и да си го кара с много здраве и да изскаш да ти го изплаща
            Subaru B9 tribeca 3.0
            Peugeot 307 04
            Ex:Alfa Romeo 1,4 T.Spark 103hp 98''
            Fiat Brava 1.6 16V 103

Коментар

Geraka написа:
              Tornado написа:
              Измислете нещо са FIAT да не сме капо.Има едно и за АЗЛК = Аз Защо Ли те Купих.
              FIAT - Fix It Again Tomorrow :D
              FIAT - Fehler In Alle Teilen :D
              Fiat Coupe 20V Turbo & Audi A4 2.5TDI Quattro & Fiat Punto Evo
              Сутрин вечер моторизъм,здрав и бодър организъм!

Коментар

[quote="Dikata_BG"]
                Immortal написа:
                Аз пък тебе за т’ва та обичам и ко беше до мене сега, щях да те цункам братски по челцето и да ти туря една шотландска ракия, от тая дето се тормозя с нея!А иначе - септември 2008 полу-случайно благодарение на Слави продадох на жената Пунтото.И се почна:-Искам Тигър!-колега излагаш се-Мани ги тия курвенски мечти ръждоносци...-Искам Мазна!-колега недеи има опасност от ...-Отде да ти намеря Мазна на малко години за тия пари...-Искам А-класа!-в Б класата е по евтино-Аз да не съм Рокфелер, бегай...-Искам Пунди2!-А, ся позна вече - борим се!-Искам Меган Коч!- още в завода написали що за стока е-Бегай, немада зема кола дето емблемата и е като женски....-Добре де, намери ми Пунди!-Е го на - нафта е, трака, тропа, нему работи сервото, ама като го погледна и направо ми пее душата. Ха честито!Сега не иска да ми остави Пунтака за 2 часа да му видя маслата.Толкоз.
                Immortal написа:
                Да и е честит пундака и да си го кара с много здраве и да изскаш да ти го изплаща
                Колега, това пък защо го приписваш на Immortal??? Внимавай с цитатите
                FIAT Idea 1.9 Multijet 2004 г.
                FIAT Tipo 1.4i.e. 1995 г. - предишен. Служи вярно над 9 години!

Коментар

На екипа sorry не съм викал, просто съм средиземноморски тип и съм малко експресивен. може би затова карам италианка- на едини парарлели сме!!!а на засегналите се - красив автомобил среден клас като bravo,brava,marea ,от не италиански произход е може би само seat или някои "американец", моделиран от италиански емигрант.това е ,който не е съгласен да заминава на север по аутобана :D .ние сме красиви и отвън , а не с ръката на прозореца.имената Джуджаро и Пинифарина говорят ли нещо.аз или съм прост , което не е далеч от истината ,или не съм чувал за дизайнера Шмид, Ханс,Гюнтер.............. и още нещо , за ремонтите пред блока, на тези които това им е хоби - да пият повече бензин и успех, на останалите извинете една автомивка е 15лв(вътрешно и външно)хванете се на работа,изкарайте пари и бъдете взискателни към персонала на автомивката.айде и със здраве.
                  FIAT_MAREA_103HP
                  бивш UNO 1.3
                  бивш TIPO D

Коментар

еее и аз имах подобен проблем кат си зимах моито Пинто МК2 бащата ме навива за голф 3/4 - аз му викам не у голф се не качвам ако ще и да ми го подарявашсмени автомобила вика земи си Фабиа - аз му викам абе тея се деляни с Тесла нема и такова да е после ми предлага Ибиза - е тука се зачудих ама проблема беше че не ми влизаше в бюджетаа иначе за Форд,Рено,Пежо- не е и споменавал знае че тва не са автомобилиза фиат не ми беше казвал аз отук оттам почнах да се загфлеждам по старото пунто ,на лево на десно (вижда ми се старо) и веднъж попаднат на пунто 2 и тази кола ми наля душата влюбих се , и казах Пунто 2 тва ше ееи ме на са съм с Пунто 2 ,обичам си го то си ме обича абе напраоо взаим на обич
                    Шофирай разумно, на пътя не си сам.
                    Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
                    Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
                    Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird

Коментар

Eх,големи хвалби на италианките.Аз бих карал с удоволствие Ауди,Мерцедес,БМВ и защо не марката носеща името на позабравеният от колегата makulatura Фердинанд Порше.Искрено се надявам някой ден да мога да си позволя такава кола.Просто за момента италианските коли предлагат съвременен дизайн и доста екстри на ниска цена.Иначе веднага бих заменил италианката за някоя от споменатите марки ,на същите години и километри(даже не държа да има същите екстри),но балами няма!
                      Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                      Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

dudulia написа:
                        Eх,големи хвалби на италианките.Аз бих карал с удоволствие Ауди,Мерцедес,БМВ .....
                        аз така направих, продадох Темпрата и си взех БМВ и честно казано не съжелявам ама ХИЧ
                        TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
                        UNO 1.0 FIRE

Коментар

Аз пък, когато тръгнах да си копувам кола още в начало казах, че ще бъде Fiat Bravo и така се и случи след много обикаляне по автокъщи и разглеждане на различни видове автомобили само тази успя да ме грабне от пръв поглед
                          Fiat Bravo, 1.6 SX, 16V, 76 kW

Коментар

колеги тия сме ги чували!Например:не си купувай кола започваща с буквата "Ф", форд, фиат и фсички франски.Ха-Ха!ето ви последни новини фиат искат да купят опел покрай кризата.и са купили вече 20 или 30 процента(не помня точно колко)от крайслер.било благодарение на Камората!...................това ако не е Българска/Италянска , разбирай "циганска" работа!(много накъсано съ го написал) затова-Извод:както казват най-добрите търговци най-важното е цената!евтини, красиви и смело мога да кажа не по-различни като качество от останалите - FIAT
                            FIAT_MAREA_103HP
                            бивш UNO 1.3
                            бивш TIPO D

Коментар

Аз пък си купих FIAT на инат, а и щото имах пари като за FIAT. Ако имах пари за AUDI A8 2.5TDi - щях да взема него. Но пък за толкова пари - толкоз - за 2 години съм минал 42000км и нямам НИКАКВИ рекламации. ФИАТ излезе достатъчно надежден автомобил да му поверя превозването на детето си, достатъчно приятен за шофиране и поносим от към поддръжка. За вече 9 годишна кола - толкова. Форумът и колегите са готини и се получава чудна комбинация. Не съжалявам. Тъста ми има TIPO 1.6i и освен еди фабричен според мен дефект - не му е правило други номера
                              Steliyan's Life!
                              FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Аз също навремето си купих Фиат щото за това имах пари. Сега мисля да си купя Фиат защото му знам предимствата, и недостатъците.На баща ми му препоръчах Форд, щото искаше немска кола. Сега писка що не бил си взил Фиат, но щото гледа моя. Инак количката му ми се вижда адски сносна. И то като му поискаха 2000лв за съединител, а този на фиата го смени за 400, и двата на лоша цена даже.... Брат ми писна що не си е взел Алфа, като гледаше, че двата фиата вървят а неговия голф седи още в сервиза. Сега работи де...и си го харесва. Но тези месеци на ядове...Мислех да си взема някоя японка по едно време. Проблема е че за тези пари съм на 2000 година, и на мнооого скъпи части, и консумативи. Не се трошали викат. Да, възможно е. Проблема става ако се строшат...пък и не ги познавам. Освен това най-грозните са най-евтини.И бронетранспортьор да си вземеш, може да му се счупи нещо. Имам приятелче с мицубиши колт, което никога не се строши. Но той му откачи ауспуси, удари го отвсякъде и тн. Оплакваше се като търсеше фарове...пластмаси...Ми що да не си взема пак Фиатче?
                                Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
                                Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

Working...
                                X