Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Защо Фиат, а не "Германец" примерно?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Защо Фиат, а не "Германец" примерно?

След дълго проучване стигнах до един извод !!! Ние българите като европейци от съвсвем скоро си купуваме автотмобили с разбиранията си от преди 20 години, а именно (тука е и извода) :::всяка събота и неделя аз си поравям колата пред блока а после я мия пак пред блока. Така хем върша работа , хем се хваля!!! От тук следва да изведем правилото на германеца - по лесна за ремонти в полеви условия с налични инструменти кола. Повярвайте ми нито цената , нито годината, нито разхода,........са толкова важни за българина, освен факта ,че може сам да си оправи руското -пардон вече немското инженерно творение. Затова поздрави на всички европейци с италианска страст под капака и средиземноморска красота отвън. Все пак италианките са по-знойни и по-страстни от швабите!!!Колега, във форум обществото, писането с главни букви се възприема като "Викане, крещене...". Ново изречение започва с главна буква.Модерирано. Модераторски екип на fiat-bg.org
    FIAT_MAREA_103HP
    бивш UNO 1.3
    бивш TIPO D

колега има си тема за хвалби и оплаквания :D
    фиатче Браво 2.0

Коментар

А драги колега не е ли наистина най-важното в една кола да е максимално да върши работа за минимални разходи? Значи немското е добро щом може да си направиш ремонта сам.Не знам ти мазохист ли си та обичаш да ходиш по сервизи?

Коментар

За някои автомобилът е само едно превозно средство. За тях няма значение дали са с Москвич, Трабант или Мерцедес. Важното е да ги превози от т.А до т.Б.Има друг тип хора, за които автомобилът е начин "да се покаже" в обществото. За тях е много важно да са поне с Мерцедес, ако може и да е джип (не че някога ще хукне да кара оф-роуд).Има и трети тип хора, за които колата е като жената. Няма значение дали останалите я харесват. Важното е да има взаимна любов между двамата, да й угаждаш, да й говориш, да я глезиш. Понякога ти прави номера, и то когато най-малко очакваш, но пак я обичаш. И то все повече и повече... Е, в един момент ти писва, мислиш си че вече е стара и почваш да се заглеждаш по нещо по-младо.. и току виж, си изневерил...Аз съм от третия тип. А италианските коли искат да бъдат обичани. Те са красиви, понякога дори леко странни, но чаровни. Имат всичко, което може да си пожелаеш..Ако се разболее, я водиш на доктор. Не може да я лекуваш сам, та ти не си лекар?!?Имам и един "германец" в гаража. Той не е придирчив. Винаги работи, без значение от условията и натоварването. Но е като робот - Няма собствено мнение. Няма чар. Няма дух. Той е просто една машина...Аз лично предпочитам италианките

Коментар

Immortal написа:
          За някои автомобилът е само едно превозно средство. За тях няма значение дали са с Москвич, Трабант или Мерцедес. Важното е да ги превози от т.А до т.Б.Има друг тип хора, за които автомобилът е начин "да се покаже" в обществото. За тях е много важно да са поне с Мерцедес, ако може и да е джип (не че някога ще хукне да кара оф-роуд).Има и трети тип хора, за които колата е като жената. Няма значение дали останалите я харесват. Важното е да има взаимна любов между двамата, да й угаждаш, да й говориш, да я глезиш. Понякога ти прави номера, и то когато най-малко очакваш, но пак я обичаш. И то все повече и повече... Е, в един момент ти писва, мислиш си че вече е стара и почваш да се заглеждаш по нещо по-младо.. и току виж, си изневерил...Аз съм от третия тип. А италианските коли искат да бъдат обичани. Те са красиви, понякога дори леко странни, но чаровни. Имат всичко, което може да си пожелаеш..Ако се разболее, я водиш на доктор. Не може да я лекуваш сам, та ти не си лекар?!?Имам и един "германец" в гаража. Той не е придирчив. Винаги работи, без значение от условията и натоварването. Но е като робот - Няма собствено мнение. Няма чар. Няма дух. Той е просто една машина...Аз лично предпочитам италианките
          перфектно казано
          Renault Laguna 1,9 dci 2002

Коментар

Абре, човекът с най-добри чувства си е пуснал темата, вий ся го модерирахте, го нарекохте мазохист и, че тук не му е мястото, дето се е разписал То е ясно, че италианските коли се притежават и поддържат с особени чувства, това всички си го знаем! Да си ги караме с удоволствие и да им се наслаждаваме, по-рядко с ремонтите пред блока
            Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150hp
            Alfa Romeo MiTo 1.3 JTDm 95hp
            Alfa Romeo ARNA 1.2 63hp

Коментар

Immortal написа:
              И аз съм от третия тип хора кой каквото изска да си мили и да говори, че Фиатките са ги задраскали с пет черти в завода за мен си е най-най-най-добрата/красива кола Да се допалня с лафа на маистора: Когати ти праат колата и ти е**т жената не се гледа.Аз за туи като пря фиатката сам с затворени очи.
              Subaru B9 tribeca 3.0
              Peugeot 307 04
              Ex:Alfa Romeo 1,4 T.Spark 103hp 98''
              Fiat Brava 1.6 16V 103

Коментар

То по принцип най-големите ценители на колите са хората,които нямат възможност да си позволят нов или луксозен автомобил.Показването пред "обществот" или просто превоза от тА до тБ е характерно за повечето заможни,които гледат да си вземат Мерцедес ( както всеки българин,който се види малко в пари,пък било то и 20 годишен кашон) и не знаят дори къде е пръчката за маслото.Лично според мен едно ново Браво е много по-гъзарско от 10 годишен мерджан за същите пари,но фиатите много бързо губят стойност.Повечето хора може би имат негативно мнение за Фиат,защото в България това са най-срещаните коли втора употреба.То като вкарате Фиат от Италия,там шофьори няма,там не знаят какво е сервиз и ръчкат до край,докато един германец може и 300 000 да е направил,но по тези аутобани и качествена поддръжка,едно BMW да е 100 пъти по-запазено от някоя италианка
                Punto 1.2 75hp '95

Коментар

Аха... то понеже 80% от колите втора ръка не се вкарват именно от Италия :D

Fiat Bravo T-Jet 120

Коментар

Хахаха, каква поредна автомобилна драма.Всеки да си кара каквото иска, всеки да си подържа колата както може, всеки да си я вози както намери за добре.Това, че немците правят коли е факт, който за мен не подлежи на съмнение. Но за мен италианците са по-добри.На пролет пак имам пътуване в посока Италия, пак ще се огледам за някоя изстрадала италианка, най-вероятно Kappa coupe, ще я паркирам пред сервиза на батко Радко и докато не изкупи частите на T&N на Ляпчев, няма да си я взема. Да сигурно ще ми се върже колкото 5-6 годишно BMW, но за мен е все тая, ще карам нов автомобил, но отлича цена. И със сигурност ще ме слушка, иначееее ....

Коментар

Immortal написа:
                      Има и трети тип хора, за които колата е като жената. Няма значение дали останалите я харесват. Важното е да има взаимна любов между двамата, да й угаждаш, да й говориш, да я глезиш. Понякога ти прави номера, и то когато най-малко очакваш, но пак я обичаш. И то все повече и повече... Е, в един момент ти писва, мислиш си че вече е стара и почваш да се заглеждаш по нещо по-младо.. и току виж, си изневерил...
                      Днес се убедих в горното...Цял ден обикалях джамбазите в Дупница в ролята на консултант - шурея рече: Искам кола!Бах се отчаял - как пък една не ме грабна... Е... Нямам предвид купета - търсехме дизелово комби За бюджета с който разполагахме ми писна да гледам пасатори, астри-ръждоноски, ла..а сценици и разни други оръфляци.Нямам предвид марките а състоянието.Оглозгани.Сдъвкани.Обругани всичките на по 120000км максимум.Изобщо няма да спомена, че човека си беше навил на пръста дизелова Омега, каквато не видяхме изобщоКъм 15 часа намерихме автомобила, който ни грабна и двамата.Буквално. Моментално разбрахме, че това е нашия автомобил.Убихме обаче още 1 час в консултации по телефона и двоумене.Не успя да ни разубеди дори факта, мотора е с 3 ролки на ангренажния ремък и разхода за това е м/у 180 и 200лв.Все едно пък за Баба Темпра ми излиза много по-евтино Двоуменето беше само от моя страна - колата има фабричен и непоправим дефект.Нарича се ФОРДКак по дяволите да го агитирам за мареа?Поддръжката на ФИАТ ли е по-евтина?Или е по-надежден автомобил? А ако се окаже, че му трябва термостат?Какво общо има една мареа като клас с Мондео?Купихме го и го докарахме.Форд Мондео ’99 1,8TDI.Бил е на бабичка, която е използвала колата, за да си карал хамстера на ветеринар.Не знам дали е истина, ама колата наистина прилича на инструмент от подобен сценарии До днес ако някой ми беше казал, че ще препоръчам на някого ФОРД, да не говорим да ми допадне, щях да го обявя за луд.Нека да му е честита БУЛКАТА!Та значи, днес освен чудото да препоръчам ФОРД, видях още две не по-малки чудеса:1. Дизелов ФОРД който РАБОТИ.2. Циганин цепеше дърва в една от борсите. Тоест пак работи.И да отбележа - сега е зима Отивам да си сипя една сливова - още едно чудо на трезво за днес вече ще ми дойде много.На прага на нервен срив съм!
                      I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

Esper написа:
                        До днес ако някой ми беше казал, че ще препоръчам на някого ФОРД, да не говорим да ми допадне, щях да го обявя за луд.Нека да му е честита БУЛКАТА!Та значи, днес освен чудото да препоръчам ФОРД, видях още две не по-малки чудеса:1. Дизелов ФОРД който РАБОТИ.2. Циганин цепеше дърва в една от борсите. Тоест пак работи.И да отбележа - сега е зима Отивам да си сипя една сливова - още едно чудо на трезво за днес вече ще ми дойде много.На прага на нервен срив съм!
                        Е за товa става дума FORD = Fix Or Repair DailyИзмислете нещо са FIAT да не сме капо.Има едно и за АЗЛК = Аз Защо Ли те Купих.
                        Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                        Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Esper написа:
                          Форд Мондео ’99 1,8TDI.Бил е на бабичка, която е използвала колата, за да си карал хамстера на ветеринар.Не знам дали е истина, ама колата наистина прилича на инструмент от подобен сценарии
                          Не намерихте ли цвички (бивша балерина) и забрадка в багажника?Обикновено търговците ги запазват, като доказателство Аз си купих ФИАТ заради остъпката.... това го пиша, само за да кажа и нещо по темата

Коментар

Tornado написа:
                            Esper написа:
                            До днес ако някой ми беше казал, че ще препоръчам на някого ФОРД, да не говорим да ми допадне, щях да го обявя за луд.Нека да му е честита БУЛКАТА!Та значи, днес освен чудото да препоръчам ФОРД, видях още две не по-малки чудеса:1. Дизелов ФОРД който РАБОТИ.2. Циганин цепеше дърва в една от борсите. Тоест пак работи.И да отбележа - сега е зима Отивам да си сипя една сливова - още едно чудо на трезво за днес вече ще ми дойде много.На прага на нервен срив съм!
                            Е за товa става дума FORD = Fix Or Repair DailyИзмислете нещо са FIAT да не сме капо.Има едно и за АЗЛК = Аз Защо Ли те Купих.
                            Ами фиат си е по дефолт съкращение!

Коментар

Tornado написа:
                              F I A T = Fehler In Allen Teilen (дефекти във всички части)Fällt in alle Teile

Коментар

Working...
                              X