След дълго проучване стигнах до един извод !!! Ние българите като европейци от съвсвем скоро си купуваме автотмобили с разбиранията си от преди 20 години, а именно (тука е и извода) :::всяка събота и неделя аз си поравям колата пред блока а после я мия пак пред блока. Така хем върша работа , хем се хваля!!! От тук следва да изведем правилото на германеца - по лесна за ремонти в полеви условия с налични инструменти кола. Повярвайте ми нито цената , нито годината, нито разхода,........са толкова важни за българина, освен факта ,че може сам да си оправи руското -пардон вече немското инженерно творение. Затова поздрави на всички европейци с италианска страст под капака и средиземноморска красота отвън. Все пак италианките са по-знойни и по-страстни от швабите!!!Колега, във форум обществото, писането с главни букви се възприема като "Викане, крещене...". Ново изречение започва с главна буква.Модерирано. Модераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Защо Фиат, а не "Германец" примерно?
Collapse
X
-
За някои автомобилът е само едно превозно средство. За тях няма значение дали са с Москвич, Трабант или Мерцедес. Важното е да ги превози от т.А до т.Б.Има друг тип хора, за които автомобилът е начин "да се покаже" в обществото. За тях е много важно да са поне с Мерцедес, ако може и да е джип (не че някога ще хукне да кара оф-роуд).Има и трети тип хора, за които колата е като жената. Няма значение дали останалите я харесват. Важното е да има взаимна любов между двамата, да й угаждаш, да й говориш, да я глезиш. Понякога ти прави номера, и то когато най-малко очакваш, но пак я обичаш. И то все повече и повече... Е, в един момент ти писва, мислиш си че вече е стара и почваш да се заглеждаш по нещо по-младо.. и току виж, си изневерил...Аз съм от третия тип. А италианските коли искат да бъдат обичани. Те са красиви, понякога дори леко странни, но чаровни. Имат всичко, което може да си пожелаеш..Ако се разболее, я водиш на доктор. Не може да я лекуваш сам, та ти не си лекар?!?Имам и един "германец" в гаража. Той не е придирчив. Винаги работи, без значение от условията и натоварването. Но е като робот - Няма собствено мнение. Няма чар. Няма дух. Той е просто една машина...Аз лично предпочитам италианките
Коментар
-
Immortal написа:За някои автомобилът е само едно превозно средство. За тях няма значение дали са с Москвич, Трабант или Мерцедес. Важното е да ги превози от т.А до т.Б.Има друг тип хора, за които автомобилът е начин "да се покаже" в обществото. За тях е много важно да са поне с Мерцедес, ако може и да е джип (не че някога ще хукне да кара оф-роуд).Има и трети тип хора, за които колата е като жената. Няма значение дали останалите я харесват. Важното е да има взаимна любов между двамата, да й угаждаш, да й говориш, да я глезиш. Понякога ти прави номера, и то когато най-малко очакваш, но пак я обичаш. И то все повече и повече... Е, в един момент ти писва, мислиш си че вече е стара и почваш да се заглеждаш по нещо по-младо.. и току виж, си изневерил...Аз съм от третия тип. А италианските коли искат да бъдат обичани. Те са красиви, понякога дори леко странни, но чаровни. Имат всичко, което може да си пожелаеш..Ако се разболее, я водиш на доктор. Не може да я лекуваш сам, та ти не си лекар?!?Имам и един "германец" в гаража. Той не е придирчив. Винаги работи, без значение от условията и натоварването. Но е като робот - Няма собствено мнение. Няма чар. Няма дух. Той е просто една машина...Аз лично предпочитам италианкитеRenault Laguna 1,9 dci 2002
Коментар
-
Абре, човекът с най-добри чувства си е пуснал темата, вий ся го модерирахте, го нарекохте мазохист и, че тук не му е мястото, дето се е разписал То е ясно, че италианските коли се притежават и поддържат с особени чувства, това всички си го знаем! Да си ги караме с удоволствие и да им се наслаждаваме, по-рядко с ремонтите пред блокаAlfa Romeo 159 1.9 JTDm 150hp
Alfa Romeo MiTo 1.3 JTDm 95hp
Alfa Romeo ARNA 1.2 63hp
Коментар
-
Immortal написа:За някои автомобилът е само едно превозно средство. За тях няма значение дали са с Москвич, Трабант или Мерцедес. Важното е да ги превози от т.А до т.Б.Има друг тип хора, за които автомобилът е начин "да се покаже" в обществото. За тях е много важно да са поне с Мерцедес, ако може и да е джип (не че някога ще хукне да кара оф-роуд).Има и трети тип хора, за които колата е като жената. Няма значение дали останалите я харесват. Важното е да има взаимна любов между двамата, да й угаждаш, да й говориш, да я глезиш. Понякога ти прави номера, и то когато най-малко очакваш, но пак я обичаш. И то все повече и повече... Е, в един момент ти писва, мислиш си че вече е стара и почваш да се заглеждаш по нещо по-младо.. и току виж, си изневерил...Аз съм от третия тип. А италианските коли искат да бъдат обичани. Те са красиви, понякога дори леко странни, но чаровни. Имат всичко, което може да си пожелаеш..Ако се разболее, я водиш на доктор. Не може да я лекуваш сам, та ти не си лекар?!?Имам и един "германец" в гаража. Той не е придирчив. Винаги работи, без значение от условията и натоварването. Но е като робот - Няма собствено мнение. Няма чар. Няма дух. Той е просто една машина...Аз лично предпочитам италианкитеSubaru B9 tribeca 3.0
Peugeot 307 04
Ex:Alfa Romeo 1,4 T.Spark 103hp 98''
Fiat Brava 1.6 16V 103
Коментар
-
То по принцип най-големите ценители на колите са хората,които нямат възможност да си позволят нов или луксозен автомобил.Показването пред "обществот" или просто превоза от тА до тБ е характерно за повечето заможни,които гледат да си вземат Мерцедес ( както всеки българин,който се види малко в пари,пък било то и 20 годишен кашон) и не знаят дори къде е пръчката за маслото.Лично според мен едно ново Браво е много по-гъзарско от 10 годишен мерджан за същите пари,но фиатите много бързо губят стойност.Повечето хора може би имат негативно мнение за Фиат,защото в България това са най-срещаните коли втора употреба.То като вкарате Фиат от Италия,там шофьори няма,там не знаят какво е сервиз и ръчкат до край,докато един германец може и 300 000 да е направил,но по тези аутобани и качествена поддръжка,едно BMW да е 100 пъти по-запазено от някоя италианкаPunto 1.2 75hp '95
Коментар
-
Хахаха, каква поредна автомобилна драма.Всеки да си кара каквото иска, всеки да си подържа колата както може, всеки да си я вози както намери за добре.Това, че немците правят коли е факт, който за мен не подлежи на съмнение. Но за мен италианците са по-добри.На пролет пак имам пътуване в посока Италия, пак ще се огледам за някоя изстрадала италианка, най-вероятно Kappa coupe, ще я паркирам пред сервиза на батко Радко и докато не изкупи частите на T&N на Ляпчев, няма да си я взема. Да сигурно ще ми се върже колкото 5-6 годишно BMW, но за мен е все тая, ще карам нов автомобил, но отлича цена. И със сигурност ще ме слушка, иначееее ....
Коментар
-
Immortal написа:Има и трети тип хора, за които колата е като жената. Няма значение дали останалите я харесват. Важното е да има взаимна любов между двамата, да й угаждаш, да й говориш, да я глезиш. Понякога ти прави номера, и то когато най-малко очакваш, но пак я обичаш. И то все повече и повече... Е, в един момент ти писва, мислиш си че вече е стара и почваш да се заглеждаш по нещо по-младо.. и току виж, си изневерил...I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
Esper написа:До днес ако някой ми беше казал, че ще препоръчам на някого ФОРД, да не говорим да ми допадне, щях да го обявя за луд.Нека да му е честита БУЛКАТА!Та значи, днес освен чудото да препоръчам ФОРД, видях още две не по-малки чудеса:1. Дизелов ФОРД който РАБОТИ.2. Циганин цепеше дърва в една от борсите. Тоест пак работи.И да отбележа - сега е зима Отивам да си сипя една сливова - още едно чудо на трезво за днес вече ще ми дойде много.На прага на нервен срив съм!Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Esper написа:Форд Мондео ’99 1,8TDI.Бил е на бабичка, която е използвала колата, за да си карал хамстера на ветеринар.Не знам дали е истина, ама колата наистина прилича на инструмент от подобен сценарии
Коментар
-
Tornado написа:Esper написа:До днес ако някой ми беше казал, че ще препоръчам на някого ФОРД, да не говорим да ми допадне, щях да го обявя за луд.Нека да му е честита БУЛКАТА!Та значи, днес освен чудото да препоръчам ФОРД, видях още две не по-малки чудеса:1. Дизелов ФОРД който РАБОТИ.2. Циганин цепеше дърва в една от борсите. Тоест пак работи.И да отбележа - сега е зима Отивам да си сипя една сливова - още едно чудо на трезво за днес вече ще ми дойде много.На прага на нервен срив съм!
Коментар
-
u_bo
Tornado написа:Е за товa става дума FORD = Fix Or Repair DailyИзмислете нещо са FIAT да не сме капо.Има едно и за АЗЛК = Аз Защо Ли те Купих.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар