Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Аман от застрахователи!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Добре де, колега Kuku, какво значи реално обезщетение в този случай? Колата самите ТЕ са я оценили на 5050 лева. Колежката е платила премия по утвърдените от самите тях тарифни числа и те СА процент от точно тази тяхна застрахователна стойност. Става тотална щета. Плащат и 2600 лева. От колата могат да се вземат още 400-500 лева. Докарахме ги до 3000 и ти казваш, че те и без това струват толкова. Това е вярвно - такава е горе-долу пазарната цена. Само че застраховката НЕ Е платена в процент от пазарната цена, а в процент от застрахователната стойност. Какво излиза? За да вземат по-висока премия, застрахователите налагат стойност по Шваке, която е (по мои наблюдения) винаги с около 30-40% над пазарната. Когато, обаче, дойде време за плащане, обезщетяват по пазарната стойност Ами вбесява ме този ментърджилък.Споменаваш (съвсем основателно) и процент на овехтяване. От 5000 на 3000 ли е овехтяла колата за няколко месеца от сключването на полицата??? Обикновено загубата на стойност е от порядъка на 10% на година.Мразя застрахователи...
    She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

Е какво е това овехтяване, не разбирам. Каското си го направих два месеца преди злополуката. Не съм имала други щети. Вчера говорих със застрахователя си, и той ме препрати към човек отговарящ за такива жалби. Увери ме, че плащат за тоталка от 60 до 80 % от застрахователната сума. Мойта и 60% няма Но след като колата ми е била ’96 година, била стара и не се разправяли...
      Ex'Fiat Uno, Ex'Fiat Bravo GT, Ex'Fiat Punto HGT, Now-Fiat Bravo GT

Коментар

И 80% не е справедливо, при положение, че застраховката е сключена преди 2 месеца. Да ти изплатят 90-95%, даваш им колата да си я блъскат в тиквите и не се занимаваш повече. Ето това е справедливо, при положение, че си я застраховала на 5050 лева по ТЯХНА оценка, за да вземат по-висока премия. Предполагам премията си им я платила? Да не се окаже, че им дължиш някакви пари за премията, щото тогава те си приспадат дължимите премии от обезщетението...

Коментар

Не им дължа нищо.

Коментар

Представете си следното нещо:Колата по Шваке е оценена на 4500лв., застрахователя я застрахова за 5000лв. (ето ги първите ~500лв. разлика) за да вземе по-висока премия, т.е. повече пари.След като е застрахована с 500лв. повече от оценката, то значи е НАДзастрахована - това мисля всеки го знае.При щета се взима под внимание първата сума, защото другите 500лв. сааа.... балон Значи, взимайки реалната стойност от 4500лв., върху нея се налагат 10% овехтяване на година, НИЩО, че тази година не е изтекла.Стаха 4500-450=4050лв.От 4050лв. при тотална щета се изплащат 70-80% (според застрахователната компания) и като умножиш процентите по парите се получава това: 4050лв.х70%=2835лв. платени на собственика.ДА, знам, че е прецакване и то умишлено, НО какво можем да направим - математиката е точна наука, а в ръцете на застрахователите става целенасочено-точна наука

Коментар

Прецакана съм пък...а теб те заплашвам с физическа саморазправа :D Вече го забравих това, пак взех пари поне. Но не преставам да обвинявам господина, който ме блъсна!

Коментар

Ху? Ми? Уай?

Коментар

SokOtPraskova написа:
                  Прецакана съм пък...а теб те заплашвам с физическа саморазправа :D Вече го забравих това, пак взех пари поне. Но не преставам да обвинявам господина, който ме блъсна!
                  е чак пък , господин ли беше мислех,че други епитети ще използваш

Коментар

Kuku написа:
                    Представете си следното нещо:Колата по Шваке е оценена на 4500лв., застрахователя я застрахова за 5000лв. (ето ги първите ~500лв. разлика) за да вземе по-висока премия, т.е. повече пари.След като е застрахована с 500лв. повече от оценката, то значи е НАДзастрахована - това мисля всеки го знае.При щета се взима под внимание първата сума, защото другите 500лв. сааа.... балон Значи, взимайки реалната стойност от 4500лв., върху нея се налагат 10% овехтяване на година, НИЩО, че тази година не е изтекла.Стаха 4500-450=4050лв.От 4050лв. при тотална щета се изплащат 70-80% (според застрахователната компания) и като умножиш процентите по парите се получава това: 4050лв.х70%=2835лв. платени на собственика.ДА, знам, че е прецакване и то умишлено, НО какво можем да направим - математиката е точна наука, а в ръцете на застрахователите става целенасочено-точна наука
                    Логиката ти е много стройна, всичко е вярно, само че се къса там, където съм го направил червено (не твоята логика, а практиката на застрахователите, всъщност). За това могат да бъдат осъдени. Дано не ми се налага, но ако ми се наложи наистина ще ги съдя. Би ми било интересно да се направи анкета "Какво е мнението ви за българския застраховател?" Какъв ли би бил процента на народна омраза към тях Сигурен съм, че само 1-2 работещи в застрахователни компании ще са по-умерени.

Коментар

Тия пари тъй или иначе няма да ти стигнат за нищо дай поне да ги изпиеме из зимните курорти
                      фиатче Браво 2.0

Коментар

Напротив, логиката не се къса, защото в общите условия на полицата са заложени клаузи за изплащането на тотална щета - например: "70% застрахователна сума + останките от автомобила" или "100% застрахователната сума"

Коментар

tomazo Ти къде се буташ? :D Аз не разчитах на тях, зятова все пак ми дойдоха добре. Иначе колата ми беше оценена на 4 600лв или на 5050лв. по мой избор. Сега обаче излиза, че все тая на каква сума ще застраховаш...

Коментар

Аз предлагам съветващите колежката че ще вземе на колата в тоя вид още 1000-1500лв да и дадат 1000 и да си направят печалбата отгоре от препродажбата . Тя доволна че не се занимава, вие че сте инвестирали с 50% възвращаемост за няколко месеца.

Коментар

SokOtPraskova написа:
                              tomazo Ти къде се буташ? :D Аз не разчитах на тях, зятова все пак ми дойдоха добре. Иначе колата ми беше оценена на 4 600лв или на 5050лв. по мой избор. Сега обаче излиза, че все тая на каква сума ще застраховаш...
                              помагам просто :D
                              фиатче Браво 2.0

Коментар

ls1 написа:
                                Аз предлагам съветващите колежката че ще вземе на колата в тоя вид още 1000-1500лв да и дадат 1000 и да си направят печалбата отгоре от препродажбата . Тя доволна че не се занимава, вие че сте инвестирали с 50% възвращаемост за няколко месеца.
                                аааа мани ти тая работа ,аз така продавах една А4-ка 2 години накрая я подари квото беше останало
                                фиатче Браво 2.0

Коментар

Working...
                                X