Добре де, колега Kuku, какво значи реално обезщетение в този случай? Колата самите ТЕ са я оценили на 5050 лева. Колежката е платила премия по утвърдените от самите тях тарифни числа и те СА процент от точно тази тяхна застрахователна стойност. Става тотална щета. Плащат и 2600 лева. От колата могат да се вземат още 400-500 лева. Докарахме ги до 3000 и ти казваш, че те и без това струват толкова. Това е вярвно - такава е горе-долу пазарната цена. Само че застраховката НЕ Е платена в процент от пазарната цена, а в процент от застрахователната стойност. Какво излиза? За да вземат по-висока премия, застрахователите налагат стойност по Шваке, която е (по мои наблюдения) винаги с около 30-40% над пазарната. Когато, обаче, дойде време за плащане, обезщетяват по пазарната стойност Ами вбесява ме този ментърджилък.Споменаваш (съвсем основателно) и процент на овехтяване. От 5000 на 3000 ли е овехтяла колата за няколко месеца от сключването на полицата??? Обикновено загубата на стойност е от порядъка на 10% на година.Мразя застрахователи...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Аман от застрахователи!
Collapse
X
-
Е какво е това овехтяване, не разбирам. Каското си го направих два месеца преди злополуката. Не съм имала други щети. Вчера говорих със застрахователя си, и той ме препрати към човек отговарящ за такива жалби. Увери ме, че плащат за тоталка от 60 до 80 % от застрахователната сума. Мойта и 60% няма Но след като колата ми е била ’96 година, била стара и не се разправяли...Ex'Fiat Uno, Ex'Fiat Bravo GT, Ex'Fiat Punto HGT, Now-Fiat Bravo GT
Коментар
-
И 80% не е справедливо, при положение, че застраховката е сключена преди 2 месеца. Да ти изплатят 90-95%, даваш им колата да си я блъскат в тиквите и не се занимаваш повече. Ето това е справедливо, при положение, че си я застраховала на 5050 лева по ТЯХНА оценка, за да вземат по-висока премия. Предполагам премията си им я платила? Да не се окаже, че им дължиш някакви пари за премията, щото тогава те си приспадат дължимите премии от обезщетението...She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
Представете си следното нещо:Колата по Шваке е оценена на 4500лв., застрахователя я застрахова за 5000лв. (ето ги първите ~500лв. разлика) за да вземе по-висока премия, т.е. повече пари.След като е застрахована с 500лв. повече от оценката, то значи е НАДзастрахована - това мисля всеки го знае.При щета се взима под внимание първата сума, защото другите 500лв. сааа.... балон Значи, взимайки реалната стойност от 4500лв., върху нея се налагат 10% овехтяване на година, НИЩО, че тази година не е изтекла.Стаха 4500-450=4050лв.От 4050лв. при тотална щета се изплащат 70-80% (според застрахователната компания) и като умножиш процентите по парите се получава това: 4050лв.х70%=2835лв. платени на собственика.ДА, знам, че е прецакване и то умишлено, НО какво можем да направим - математиката е точна наука, а в ръцете на застрахователите става целенасочено-точна наука
Коментар
-
u_bo
SokOtPraskova написа:Прецакана съм пък...а теб те заплашвам с физическа саморазправа :D Вече го забравих това, пак взех пари поне. Но не преставам да обвинявам господина, който ме блъсна!
Коментар
-
Kuku написа:Представете си следното нещо:Колата по Шваке е оценена на 4500лв., застрахователя я застрахова за 5000лв. (ето ги първите ~500лв. разлика) за да вземе по-висока премия, т.е. повече пари.След като е застрахована с 500лв. повече от оценката, то значи е НАДзастрахована - това мисля всеки го знае.При щета се взима под внимание първата сума, защото другите 500лв. сааа.... балон Значи, взимайки реалната стойност от 4500лв., върху нея се налагат 10% овехтяване на година, НИЩО, че тази година не е изтекла.Стаха 4500-450=4050лв.От 4050лв. при тотална щета се изплащат 70-80% (според застрахователната компания) и като умножиш процентите по парите се получава това: 4050лв.х70%=2835лв. платени на собственика.ДА, знам, че е прецакване и то умишлено, НО какво можем да направим - математиката е точна наука, а в ръцете на застрахователите става целенасочено-точна наукаShe was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
ls1 написа:Аз предлагам съветващите колежката че ще вземе на колата в тоя вид още 1000-1500лв да и дадат 1000 и да си направят печалбата отгоре от препродажбата . Тя доволна че не се занимава, вие че сте инвестирали с 50% възвращаемост за няколко месеца.фиатче Браво 2.0
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар