Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Съвет за покупка на цифров фотоапарат

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Съвет за покупка на цифров фотоапарат

Здравейте колеги,намислил съм да си взема едно цифрово апаратче,но до сега не съм имал и за това ви моля за съвет.Аз имам някои "скромни" изисквания към апарата,за това предложете модели,за които знаете,че отговарят на желанията ми Така,какво искам в един апарат: да е до 230лв,да прави чисти и качествени снимки,да прави качествени нощни снимки,да има функция против замазването (стабилизатор май се казваше,не съм сигурен),да прави прилични клипове с ясен звук,да е здрав до толкова,че ако го изпусна 1 път,да не тичам да купувам друг,да е поне 8 MP,марката не е от значение,стига да прави качествени снимки,също така нямам претенции към вида на батериите.Ами това е,ако имате предложения,ще съм ви благодарен за съветите П.П. В Техномаркет има промоция -10% отстъпка,ако купувате онлайн и този апарат излиза 225лв с доставката : http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09041320 - Какво мислите и за него?
    Punto 1.2 75hp '95

на хубаво нещо си се спрял. някое сони разглеждал ли си че и те са добри. малко по скъпи са но моделите с оптика на карл цайс правят изключително добри снимки. вече за вида на батериите е най-добре ти да си прецениш защото ако е литиево йонна както е в повечето нови модели батерията държи за около 1GB снимки да направиш и трябва да я зареждаш, докато с обикновеннти най-добре е да си вземеш комплект от 4 батерии и зарядно и така винаги ще имаш заредени батерии с теб.
    Fiat Bravo SX 1.4 12V

Поставянето на предпазен колан отнема 7 секунди от твоят живот - изживей го целия!
    Шофирайте внимателно! Нека кажем НЕ НА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА!

Коментар

topuzko написа:
      на хубаво нещо си се спрял. някое сони разглеждал ли си че и те са добри. малко по скъпи са но моделите с оптика на карл цайс правят изключително добри снимки. вече за вида на батериите е най-добре ти да си прецениш защото ако е литиево йонна както е в повечето нови модели батерията държи за около 1GB снимки да направиш и трябва да я зареждаш, докато с обикновеннти най-добре е да си вземеш комплект от 4 батерии и зарядно и така винаги ще имаш заредени батерии с теб.
      колега,имам телефон sony ericsson k800i,който е с камера 3.2MP CyberShot и от дневните снимки съм доволен,до нощните и клиповете са много лоши,други хора също са ми казвали,че сонито не прави хубави нощни.Просто много не ги разбирам апаратите,за това се допитвам до колкото се може повече хора
      Punto 1.2 75hp '95

Коментар

КОлега,избягвай Олимпусите.Нещо дават проблеми с фокусирането.на двама мои приятели им се получи един и същи проблем след няколко месеца употреба.Aз бях доста очарован от Пентакс М50 http://www.photopavilion.com/?page=c...s-pane-1Има доста добър бял баланс и 5х оптичен зум.Не се хвърляй на много пиксели.Така или иначе няма да ти вършат работа.Гледай да има добра оптика.Относно това,че сони са сложили надпис Карл Цайс,а Панасоник - Лайка,това не значи,че оптиката наистина е на цайс или лайка!При пентакс оптиката твърдо е тяхна и не е никак лоша.Във форума се взеха доста канончета.Питай за мнение колегите.Иначе пентакса ме впечатли с много добър бял баланс,добър фокус и хубаво изображение.
        Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
        Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Колега MaxSpeed сравняваш несравними неща - телефонът, колкото и добър фотоапарат да е - все пак не е фотоапарат Обратно - фотоапаратът - в никой случай не е телефон. Дори моят PENTAX дето е 3MP прави в пъти по-добри снимки от твоят телефон. Съответно - няма как да ги сравняваш. А тоя Олимпус дето си го харесал няма точно тая опция, дека я искаш - стабилизация на картината, а има само бял баланс... Не изпадай в ступор от чудене, а взимай каквото ти хареса на пипане и лично усещане - пробвай в магазина и тогава купувай. Аз лично съм доволен повече от 3MP фотоапарати отколкото от 8MP от тоя тип - "насочи и снимай", към който си се ориентирал. Правилото при тези машинки е - колкото повече пиксели - толкова по-шумна матрица (некачествено изображение, а нощем - кошмар)... Та за това - отиваш в ТМ - снимаш някоя шарения и сравняваш - дали това което виждаш е това, което е на снимката... Увеличи! Виж снимката как ще се вижда в нормалният и размер... Тестване му е майката.
          Steliyan's Life!
          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
            Колега MaxSpeed сравняваш несравними неща - телефонът, колкото и добър фотоапарат да е - все пак не е фотоапарат Обратно - фотоапаратът - в никой случай не е телефон. Дори моят PENTAX дето е 3MP прави в пъти по-добри снимки от твоят телефон. Съответно - няма как да ги сравняваш. А тоя Олимпус дето си го харесал няма точно тая опция, дека я искаш - стабилизация на картината, а има само бял баланс... Не изпадай в ступор от чудене, а взимай каквото ти хареса на пипане и лично усещане - пробвай в магазина и тогава купувай. Аз лично съм доволен повече от 3MP фотоапарати отколкото от 8MP от тоя тип - "насочи и снимай", към който си се ориентирал. Правилото при тези машинки е - колкото повече пиксели - толкова по-шумна матрица (некачествено изображение, а нощем - кошмар)... Та за това - отиваш в ТМ - снимаш някоя шарения и сравняваш - дали това което виждаш е това, което е на снимката... Увеличи! Виж снимката как ще се вижда в нормалният и размер... Тестване му е майката.
            То теста е лесен,ще снимам хубавата продавачка,но за нощните снимки няма как да тествам,също така не всеки апарат го имат на склад в Благорвград П.П. Значи олимпуса отпада от надпреварата.
            Punto 1.2 75hp '95

Коментар

Много неща има изписани в нета за качествени фотоапарати. Ако искаш такъв - трябва да гледаш не колко MP е, а колко е голяма матрицата. Един 8мп апарат с малка матрица ще прави много по-лоши снимки, при един и същ размер на отпечатване, отколкото един 5мп фотоапарат. ето ти една статийка: http://www.pcworld.bg/?call=USE~home...paper&n=6610А до 230 едва ли ще намериш фотоапарат, който да удовлетворява изискванията ти напълно, най-малкото, до тази цена не съм видяла 8мп фотоапарат със стабилизация от реномиран производител. По-добре си преразгледай изискванията, дали цената или качеството са важни, и след това пак потърси Препоръчвам ти и да отидеш не в техномаркет, а в магазин, който е специализиран в продажбата на фотоапарати - там ще ти дадат много повече информация и могат да те насочат по-добре.
              Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Баси - моя НР е 5 мегапиксела, винаги снимам на 3 защото стават прекалено големи на 5.А сега вече под 8 не искат хората.... Ми то на 8 една снимка не само ще е 5мб и повече, ами самите карти памет се забавят от толкова големи файлове. Отделно че повечето матрици са реално с по-малко пиксели от обявените.Мен ако питате - гледайте да е удобен фотоапарата и да действа много бързо, защото от изчакване да запише и да си направи фокус съм изпускал страхотни моменти с какви ли не дигитални фотоапарати.Докато едно време със ’Скина"-та ги хващах винаги...
                Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

ele написа:
                  Много неща има изписани в нета за качествени фотоапарати. Ако искаш такъв - трябва да гледаш не колко MP е, а колко е голяма матрицата. Един 8мп апарат с малка матрица ще прави много по-лоши снимки, при един и същ размер на отпечатване, отколкото един 5мп фотоапарат. ето ти една статийка: http://www.pcworld.bg/?call=USE~home...paper&n=6610А до 230 едва ли ще намериш фотоапарат, който да удовлетворява изискванията ти напълно, най-малкото, до тази цена не съм видяла 8мп фотоапарат със стабилизация от реномиран производител. По-добре си преразгледай изискванията, дали цената или качеството са важни, и след това пак потърси Препоръчвам ти и да отидеш не в техномаркет, а в магазин, който е специализиран в продажбата на фотоапарати - там ще ти дадат много повече информация и могат да те насочат по-добре.
                  Добре колежке(ако не се бъркам ?),аз не разбирам много,за това се допитвам до вас.Били ми препоръчала някой конкретен модел с добра матрица,дори и да не е 8МП ?
                  Punto 1.2 75hp '95

Коментар

Yavor написа:
                    Баси - моя НР е 5 мегапиксела, винаги снимам на 3 защото стават прекалено големи на 5.А сега вече под 8 не искат хората.... Ми то на 8 една снимка не само ще е 5мб и повече, ами самите карти памет се забавят от толкова големи файлове. Отделно че повечето матрици са реално с по-малко пиксели от обявените.Мен ако питате - гледайте да е удобен фотоапарата и да действа много бързо, защото от изчакване да запише и да си направи фокус съм изпускал страхотни моменти с какви ли не дигитални фотоапарати.Докато едно време със ’Скина"-та ги хващах винаги...
                    Добре колега, а на колко голям монитор ги гледаш?

Коментар

Marea Bipower написа:
                      Yavor написа:
                      Добре колега, а на колко голям монитор ги гледаш?
                      Ами в момента в офиса на 22’, а в къщи лаптопа ми е с стандартен - 15,4’.Ама кой гледа снимките по 1000 пъти на монитор?Аз традиционно 2 пъти годишно си подбирам по 50-60 снимки - най-добрите - и ги нося на флашка във фотото. Наречете ме консервативен, но отпечатаната снимка си е най-добра - можеш и в рамка да я сложиш и на бабите да я подариш. А за стандартния размер печат - май 9Х16 беше, 3 мегапиксела са си пре-достъчно.Като се замислиш ето- във форума можем да качваме снимки не по-големи от 800Х600, което си отговаря на 1/2 мегапиксел...Вече самото качество на снимането - шум от матрица, цветоулавяне, светлочуствителност, фокус и т.н. за мен са по-важни. Като си купувах сапунерката преди години 5 мегапиксела си беше върха на сладоледа.

Коментар

При мен на 22’ монитор и 5 мегапиксела се забелязва много лошо качество на стария 19’ монитор не се забелязваше. Та затова си мислех, че 5 мпх не е достатъчно вече.EDIT: Аз се бях засилил лятото да купувам ето това: http://www.photo.store.bg/c/p-p/m-90...benq-e800.htmlХаресва ми на дизайн 8.1 мегапиксела е, и съм виждал снимки правени от него и много ми харесаха. Иначе като скорост, и други ТТ данни не знам как е и дали си заслужава.

Коментар

BenQ нещо не ми стоят сериозно като марка изобщо, не знам защо.А ако сега трябва да избирам фото - бих търсил нещо с качествена оптика и поне 5 оптичен зуум и голям дисплей, без да пренебрегвам нещата които казах по-горе.Иначе преди време един колега продаваше тука едно чудо ( не помня каква марка), което не беше сапунерка, май Минолта - с яка оптика и много възможности - но 3 мгпх - за снешни пари и се чудя защо не го купих...

Коментар

MaxSpeed написа:
                            ele написа:
                            Добре колежке(ако не се бъркам ?),аз не разбирам много,за това се допитвам до вас.Били ми препоръчала някой конкретен модел с добра матрица,дори и да не е 8МП ?
                            За цена до 230 лева бих ти препоръчала панасоник-имат чудесен обектив, може би най-добрият при компактните фотоапарати. Повечето имат стабилизация, матрицата е 2.5 (мисля при всички, но не съм сигурна), обикновено са пълни с екстри на значително по-ниска цена от конкуренцията. Но.... ниска светочувствителност, много шум... За мен това е най-добрият избор за нискобюджетен апарат.Не ти препоръчвам Никон или Канон - те са много добри в производството на висок клас фотоапарати, обаче са кръгла нула при компактните - снимките им, дори на дневна светлина, са далеч от доброто качество, а цените са доста високи. Кодак са американски, а аз лично съм много резервирана към американските продукти. Въпреки това купих на вуйчо ми Кодак за 170лв от технополис, 6 мп, със стабилизация - според вуйчо ми прави перфектни снимки за семейния албум. Според мен също са добри, ако не си претенциозен.Олимпус - мой познат имаше от по-старите модели - 3.1 мп. Апаратът правеше добри снимки, едно лято се напълни с пясък, но въпреки това снимаше без проблем и без промяна в качеството на снимките. Но го откраднаха...аз лично ти препоръчвам PanasonicDMC-LS80. Има стабилизация, Авто ИСО 1600-6400 - което е добре при нощни снимки, 8.1MPx, 3х дигитален зум, прави видеоклипове, но без звук (клиповете, които фотоапаратите правят, не са нито с добра резолюция, нито с добро качество - ако ще правиш компромиси - това е една екстра, която спокойно можеш да отрежеш). ето и линк: http://www.digicam.bg/models-Panasonic-dmc-ls80.htmlВсе пак, за 230 не можеш да имаш всичко, което искаш - трябва да направиш компромис или с качеството, или с някои екстри, или с цената. А ако снимките ще са за личния албум - всеки ще ти свърши работа.
                            Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Аз бих ти препоръчал Canon, а твоите изисквания се покриват от този модел: http://www.digicam.bg/models-Canon-P...-A580.htmlАз съм със Canon, но е друг модел и съм доволен.По-добро е качеството на снимките от предишните ми апарати - OLYMPUS и SONY.
                              Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Working...
                              X