Здравейте колеги,намислил съм да си взема едно цифрово апаратче,но до сега не съм имал и за това ви моля за съвет.Аз имам някои "скромни" изисквания към апарата,за това предложете модели,за които знаете,че отговарят на желанията ми Така,какво искам в един апарат: да е до 230лв,да прави чисти и качествени снимки,да прави качествени нощни снимки,да има функция против замазването (стабилизатор май се казваше,не съм сигурен),да прави прилични клипове с ясен звук,да е здрав до толкова,че ако го изпусна 1 път,да не тичам да купувам друг,да е поне 8 MP,марката не е от значение,стига да прави качествени снимки,също така нямам претенции към вида на батериите.Ами това е,ако имате предложения,ще съм ви благодарен за съветите П.П. В Техномаркет има промоция -10% отстъпка,ако купувате онлайн и този апарат излиза 225лв с доставката : http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09041320 - Какво мислите и за него?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Съвет за покупка на цифров фотоапарат
Collapse
X
-
на хубаво нещо си се спрял. някое сони разглеждал ли си че и те са добри. малко по скъпи са но моделите с оптика на карл цайс правят изключително добри снимки. вече за вида на батериите е най-добре ти да си прецениш защото ако е литиево йонна както е в повечето нови модели батерията държи за около 1GB снимки да направиш и трябва да я зареждаш, докато с обикновеннти най-добре е да си вземеш комплект от 4 батерии и зарядно и така винаги ще имаш заредени батерии с теб.Fiat Bravo SX 1.4 12V
Поставянето на предпазен колан отнема 7 секунди от твоят живот - изживей го целия!
Шофирайте внимателно! Нека кажем НЕ НА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА!
-
topuzko написа:на хубаво нещо си се спрял. някое сони разглеждал ли си че и те са добри. малко по скъпи са но моделите с оптика на карл цайс правят изключително добри снимки. вече за вида на батериите е най-добре ти да си прецениш защото ако е литиево йонна както е в повечето нови модели батерията държи за около 1GB снимки да направиш и трябва да я зареждаш, докато с обикновеннти най-добре е да си вземеш комплект от 4 батерии и зарядно и така винаги ще имаш заредени батерии с теб.Punto 1.2 75hp '95
Коментар
-
КОлега,избягвай Олимпусите.Нещо дават проблеми с фокусирането.на двама мои приятели им се получи един и същи проблем след няколко месеца употреба.Aз бях доста очарован от Пентакс М50 http://www.photopavilion.com/?page=c...s-pane-1Има доста добър бял баланс и 5х оптичен зум.Не се хвърляй на много пиксели.Така или иначе няма да ти вършат работа.Гледай да има добра оптика.Относно това,че сони са сложили надпис Карл Цайс,а Панасоник - Лайка,това не значи,че оптиката наистина е на цайс или лайка!При пентакс оптиката твърдо е тяхна и не е никак лоша.Във форума се взеха доста канончета.Питай за мнение колегите.Иначе пентакса ме впечатли с много добър бял баланс,добър фокус и хубаво изображение.Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
Колега MaxSpeed сравняваш несравними неща - телефонът, колкото и добър фотоапарат да е - все пак не е фотоапарат Обратно - фотоапаратът - в никой случай не е телефон. Дори моят PENTAX дето е 3MP прави в пъти по-добри снимки от твоят телефон. Съответно - няма как да ги сравняваш. А тоя Олимпус дето си го харесал няма точно тая опция, дека я искаш - стабилизация на картината, а има само бял баланс... Не изпадай в ступор от чудене, а взимай каквото ти хареса на пипане и лично усещане - пробвай в магазина и тогава купувай. Аз лично съм доволен повече от 3MP фотоапарати отколкото от 8MP от тоя тип - "насочи и снимай", към който си се ориентирал. Правилото при тези машинки е - колкото повече пиксели - толкова по-шумна матрица (некачествено изображение, а нощем - кошмар)... Та за това - отиваш в ТМ - снимаш някоя шарения и сравняваш - дали това което виждаш е това, което е на снимката... Увеличи! Виж снимката как ще се вижда в нормалният и размер... Тестване му е майката.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
jenshen73 написа:Колега MaxSpeed сравняваш несравними неща - телефонът, колкото и добър фотоапарат да е - все пак не е фотоапарат Обратно - фотоапаратът - в никой случай не е телефон. Дори моят PENTAX дето е 3MP прави в пъти по-добри снимки от твоят телефон. Съответно - няма как да ги сравняваш. А тоя Олимпус дето си го харесал няма точно тая опция, дека я искаш - стабилизация на картината, а има само бял баланс... Не изпадай в ступор от чудене, а взимай каквото ти хареса на пипане и лично усещане - пробвай в магазина и тогава купувай. Аз лично съм доволен повече от 3MP фотоапарати отколкото от 8MP от тоя тип - "насочи и снимай", към който си се ориентирал. Правилото при тези машинки е - колкото повече пиксели - толкова по-шумна матрица (некачествено изображение, а нощем - кошмар)... Та за това - отиваш в ТМ - снимаш някоя шарения и сравняваш - дали това което виждаш е това, което е на снимката... Увеличи! Виж снимката как ще се вижда в нормалният и размер... Тестване му е майката.Punto 1.2 75hp '95
Коментар
-
Много неща има изписани в нета за качествени фотоапарати. Ако искаш такъв - трябва да гледаш не колко MP е, а колко е голяма матрицата. Един 8мп апарат с малка матрица ще прави много по-лоши снимки, при един и същ размер на отпечатване, отколкото един 5мп фотоапарат. ето ти една статийка: http://www.pcworld.bg/?call=USE~home...paper&n=6610А до 230 едва ли ще намериш фотоапарат, който да удовлетворява изискванията ти напълно, най-малкото, до тази цена не съм видяла 8мп фотоапарат със стабилизация от реномиран производител. По-добре си преразгледай изискванията, дали цената или качеството са важни, и след това пак потърси Препоръчвам ти и да отидеш не в техномаркет, а в магазин, който е специализиран в продажбата на фотоапарати - там ще ти дадат много повече информация и могат да те насочат по-добре.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Баси - моя НР е 5 мегапиксела, винаги снимам на 3 защото стават прекалено големи на 5.А сега вече под 8 не искат хората.... Ми то на 8 една снимка не само ще е 5мб и повече, ами самите карти памет се забавят от толкова големи файлове. Отделно че повечето матрици са реално с по-малко пиксели от обявените.Мен ако питате - гледайте да е удобен фотоапарата и да действа много бързо, защото от изчакване да запише и да си направи фокус съм изпускал страхотни моменти с какви ли не дигитални фотоапарати.Докато едно време със ’Скина"-та ги хващах винаги...Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
ele написа:Много неща има изписани в нета за качествени фотоапарати. Ако искаш такъв - трябва да гледаш не колко MP е, а колко е голяма матрицата. Един 8мп апарат с малка матрица ще прави много по-лоши снимки, при един и същ размер на отпечатване, отколкото един 5мп фотоапарат. ето ти една статийка: http://www.pcworld.bg/?call=USE~home...paper&n=6610А до 230 едва ли ще намериш фотоапарат, който да удовлетворява изискванията ти напълно, най-малкото, до тази цена не съм видяла 8мп фотоапарат със стабилизация от реномиран производител. По-добре си преразгледай изискванията, дали цената или качеството са важни, и след това пак потърси Препоръчвам ти и да отидеш не в техномаркет, а в магазин, който е специализиран в продажбата на фотоапарати - там ще ти дадат много повече информация и могат да те насочат по-добре.Punto 1.2 75hp '95
Коментар
-
Yavor написа:Баси - моя НР е 5 мегапиксела, винаги снимам на 3 защото стават прекалено големи на 5.А сега вече под 8 не искат хората.... Ми то на 8 една снимка не само ще е 5мб и повече, ами самите карти памет се забавят от толкова големи файлове. Отделно че повечето матрици са реално с по-малко пиксели от обявените.Мен ако питате - гледайте да е удобен фотоапарата и да действа много бързо, защото от изчакване да запише и да си направи фокус съм изпускал страхотни моменти с какви ли не дигитални фотоапарати.Докато едно време със ’Скина"-та ги хващах винаги...
Коментар
-
Marea Bipower написа:Yavor написа:Баси - моя НР е 5 мегапиксела, винаги снимам на 3 защото стават прекалено големи на 5.А сега вече под 8 не искат хората.... Ми то на 8 една снимка не само ще е 5мб и повече, ами самите карти памет се забавят от толкова големи файлове. Отделно че повечето матрици са реално с по-малко пиксели от обявените.Мен ако питате - гледайте да е удобен фотоапарата и да действа много бързо, защото от изчакване да запише и да си направи фокус съм изпускал страхотни моменти с какви ли не дигитални фотоапарати.Докато едно време със ’Скина"-та ги хващах винаги...Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Коментар
-
При мен на 22’ монитор и 5 мегапиксела се забелязва много лошо качество на стария 19’ монитор не се забелязваше. Та затова си мислех, че 5 мпх не е достатъчно вече.EDIT: Аз се бях засилил лятото да купувам ето това: http://www.photo.store.bg/c/p-p/m-90...benq-e800.htmlХаресва ми на дизайн 8.1 мегапиксела е, и съм виждал снимки правени от него и много ми харесаха. Иначе като скорост, и други ТТ данни не знам как е и дали си заслужава.
Коментар
-
BenQ нещо не ми стоят сериозно като марка изобщо, не знам защо.А ако сега трябва да избирам фото - бих търсил нещо с качествена оптика и поне 5 оптичен зуум и голям дисплей, без да пренебрегвам нещата които казах по-горе.Иначе преди време един колега продаваше тука едно чудо ( не помня каква марка), което не беше сапунерка, май Минолта - с яка оптика и много възможности - но 3 мгпх - за снешни пари и се чудя защо не го купих...Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Коментар
-
MaxSpeed написа:ele написа:Много неща има изписани в нета за качествени фотоапарати. Ако искаш такъв - трябва да гледаш не колко MP е, а колко е голяма матрицата. Един 8мп апарат с малка матрица ще прави много по-лоши снимки, при един и същ размер на отпечатване, отколкото един 5мп фотоапарат. ето ти една статийка: http://www.pcworld.bg/?call=USE~home...paper&n=6610А до 230 едва ли ще намериш фотоапарат, който да удовлетворява изискванията ти напълно, най-малкото, до тази цена не съм видяла 8мп фотоапарат със стабилизация от реномиран производител. По-добре си преразгледай изискванията, дали цената или качеството са важни, и след това пак потърси Препоръчвам ти и да отидеш не в техномаркет, а в магазин, който е специализиран в продажбата на фотоапарати - там ще ти дадат много повече информация и могат да те насочат по-добре.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Аз бих ти препоръчал Canon, а твоите изисквания се покриват от този модел: http://www.digicam.bg/models-Canon-P...-A580.htmlАз съм със Canon, но е друг модел и съм доволен.По-добро е качеството на снимките от предишните ми апарати - OLYMPUS и SONY.Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар