Колеги добър вечер... Знам, че има и други такива теми, но мненията са 50% на 50% и се чудя... Дали да взема джанти 4х100 15-ски (за Пунто ГТ става въпрос)? Или задължително да са 4х98...? Едни казват, че не стават, други, че стават с ексцентрични болтове? Едни имали вибрации във волана? Други пък казват, че си стават без проблем?Кажете какво да правя? И последно стават ли 4х100 без ексцентрични болтове, а с обикновенните?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пак за джанти 4х100 на Фиат? Help... :)
Collapse
X
-
На мен ми се струва, че не е добра идея!Болтовете имат глава с формата на конус нали?Е ако сложите на главина 4х98 джанта 4х100 няма ли като навиете (макар и равномерно и на четирите болта) в крайна сметка болта да контактува само на една малка част от конусовидната си глава с джантата? Целият натиск ще бъде съсредоточен върху много малка площ от джантата?!Разбира се това е теоретично, не съм го правил, но ми се вижда не достатъчно добро решение!F31 BMW 320d
Коментар
-
Тurbodieselcomby написа:На мен ми се струва, че не е добра идея!Болтовете имат глава с формата на конус нали?Е ако сложите на главина 4х98 джанта 4х100 няма ли като навиете (макар и равномерно и на четирите болта) в крайна сметка болта да контактува само на една малка част от конусовидната си глава с джантата? Целият натиск ще бъде съсредоточен върху много малка площ от джантата?!Разбира се това е теоретично, не съм го правил, но ми се вижда не достатъчно добро решение!
Коментар
-
4o4kata написа:Тurbodieselcomby написа:На мен ми се струва, че не е добра идея!Болтовете имат глава с формата на конус нали?Е ако сложите на главина 4х98 джанта 4х100 няма ли като навиете (макар и равномерно и на четирите болта) в крайна сметка болта да контактува само на една малка част от конусовидната си глава с джантата? Целият натиск ще бъде съсредоточен върху много малка площ от джантата?!Разбира се това е теоретично, не съм го правил, но ми се вижда не достатъчно добро решение!
Коментар
-
Centorius написа:4o4kata написа:Тurbodieselcomby написа:На мен ми се струва, че не е добра идея!Болтовете имат глава с формата на конус нали?Е ако сложите на главина 4х98 джанта 4х100 няма ли като навиете (макар и равномерно и на четирите болта) в крайна сметка болта да контактува само на една малка част от конусовидната си глава с джантата? Целият натиск ще бъде съсредоточен върху много малка площ от джантата?!Разбира се това е теоретично, не съм го правил, но ми се вижда не достатъчно добро решение!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар