Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пак за джанти 4х100 на Фиат? Help... :)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Пак за джанти 4х100 на Фиат? Help... :)

Колеги добър вечер... Знам, че има и други такива теми, но мненията са 50% на 50% и се чудя... Дали да взема джанти 4х100 15-ски (за Пунто ГТ става въпрос)? Или задължително да са 4х98...? Едни казват, че не стават, други, че стават с ексцентрични болтове? Едни имали вибрации във волана? Други пък казват, че си стават без проблем?Кажете какво да правя? И последно стават ли 4х100 без ексцентрични болтове, а с обикновенните?

Стават.

Коментар

Стават.Само слагането е с финт.Иска да се затягат болтовете като капак на глава.Малко по малко всички.

Коментар

Колега и аз имам същия проблем, но след като питах на няколко места и ми казаха да не се занимавам с глупости реших да си взема джанти 4x98, тоест предстои да си ги взема де :D
        punto HGT

Коментар

Стават аз съм с такива Важното е втулката да е 58,1мм Отворите на джантите са 14мм и има от къде да се обира

Коментар

аз сущо дълго време карах с опелски джанти и нямах проблеми
            uno-1.5i понто 1.2i

Коментар

Няколко колеги от Алфа форума и те бяха правили този номер и става и без болтова , стига джантите да са от Опел или да се смени втулката на централния отвор И внимателно поставяне
              Fiat Punto Mk1 & Alfa Romeo 147 JTD

Коментар

На мен ми се струва, че не е добра идея!Болтовете имат глава с формата на конус нали?Е ако сложите на главина 4х98 джанта 4х100 няма ли като навиете (макар и равномерно и на четирите болта) в крайна сметка болта да контактува само на една малка част от конусовидната си глава с джантата? Целият натиск ще бъде съсредоточен върху много малка площ от джантата?!Разбира се това е теоретично, не съм го правил, но ми се вижда не достатъчно добро решение!
                F31 BMW 320d

Коментар

Тurbodieselcomby написа:
                  На мен ми се струва, че не е добра идея!Болтовете имат глава с формата на конус нали?Е ако сложите на главина 4х98 джанта 4х100 няма ли като навиете (макар и равномерно и на четирите болта) в крайна сметка болта да контактува само на една малка част от конусовидната си глава с джантата? Целият натиск ще бъде съсредоточен върху много малка площ от джантата?!Разбира се това е теоретично, не съм го правил, но ми се вижда не достатъчно добро решение!
                  Няма проблеми. Конусите на болтовете са подвижни и контактуват навсякъде с джантата
                  Прикачени файлове

Коментар

4o4kata написа:
                    Тurbodieselcomby написа:
                    Няма проблеми. Конусите на болтовете са подвижни и контактуват навсякъде с джантата
                    Колега извинявам се за тъпия въпрос, но това ли е т.н "екцентричен болт"?

Коментар

Centorius написа:
                      4o4kata написа:
                      Тurbodieselcomby написа:
                      Колега извинявам се за тъпия въпрос, но това ли е т.н "екцентричен болт"?
                      Да

Коментар

Не бях виждал такива подвижни! Това само на Браво и Пунто ли го слагат?!На 500 не са такива (там е 4х100 без салатка)
                        F31 BMW 320d

Коментар

Тurbodieselcomby написа:
                          Не бях виждал такива подвижни! Това само на Браво и Пунто ли го слагат?!На 500 не са такива (там е 4х100 без салатка)
                          Това не са оригинални болтове на Фиат. Тия се слагат допълнително при слагане на джанта 4х100
                          Прикачени файлове

Коментар

Ето къде бил ключа от бараката! :D
                            F31 BMW 320d

Коментар

Working...
                            X