Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Българските пощи.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Българските пощи.

Днес се замислих за нашите пощи и по-специално за колетните им пратки.Та чудя се,защо в нашите пощи пратката винаги стига само до пощенската станция и получателя отива да си я вземе от там?Не съм забелязал да има опция до станцията или до адреса на получателя да се достави колета,както е примерно при куриерите.Пращал съм колет до друга страна и там им го носят на адреса,ако няма кой да го получи,оставят известие да си го вземат от пощенската станция.Получавал съм колети изпратени пак от друга страна и трябва да ходя да си ги взема от станцията,без значение колко е голям въпросният колет.Та заради това искам да ви попитам и при вас ли е така и защо е така?Също случвало ли ви се е изпратеният от вас или до вас колет да не достигне до съответното място или пък да пристигне повреден?

Re: Българските пощи.

peho написа:
    Днес се замислих за нашите пощи и по-специално за колетните им пратки.Та чудя се,защо в нашите пощи пратката винаги стига само до пощенската станция и получателя отива да си я вземе от там?Не съм забелязал да има опция до станцията или до адреса на получателя да се достави колета,както е примерно при куриерите.Пращал съм колет до друга страна и там им го носят на адреса,ако няма кой да го получи,оставят известие да си го вземат от пощенската станция.Получавал съм колети изпратени пак от друга страна и трябва да ходя да си ги взема от станцията,без значение колко е голям въпросният колет.Та заради това искам да ви попитам и при вас ли е така и защо е така?Също случвало ли ви се е изпратеният от вас или до вас колет да не достигне до съответното място или пък да пристигне повреден?
    При мен никога не е имало проблем. Препочитам български пощи, защото куриерските фирми идват до селото по график, който е веднъж седмично, да не говорим колко пъти пратките са ходили до Обзор, и колко пъти са ме пращали да си ги прибирам.... веднъж даже искаха да им платя за пътя от Обзор до Варна. Става въпрос за Еконт - след този гаф, който им беше и последен, така се ядосах, че написах 7 жалби до различни институции, че чак ме викаха в еконт лично да ми се извиняват. Но приключих с тях. Иначе, много колети съм получавала, купена по интернет или изпратена като подарак - нито един не се е изгубил, нито е бил повреден. Иначе, ако се доплати, може и до вратата да го доставят, иначе - се разкарваш до пощата. Мисля, че в сайта има ценоразпис. Става въпрос за обикновените колетни пратки, не за куриерската услуга ЕМS
    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Хвани единия утрепи другия са нашите пощи. Колегата беше поръчал нещо от чужбина уж за подарък на детето. Е за около 40 дни успя да си го получи естествено 15 дни след нова година, когато празниците отдавна са свършили. Два пъти е ходил до пощата и там му казват, че няма нищо за него. Пратката е връщана два пъти обратно в чужбина, защото нашите тука са от смотани по-смотани. Пишат в някакви смешни тетрадки и е пълна анархия. Третия път отива в пощата след като от сайта статуса на поръчката е, че е пристигнала. Онази в пощата пак му казва, че за него няма нищо. Но колегата вижда на един рафт зад служителката опаковка с пощенска марка със силуета на кралицата и тъй като пратката е от Великобритания пита служителката а онзи там колет на рафта за кого е... И тогава се почват големите извинения от сорта на "ама тя колежката...". Да ги закриват тея пощи и това е, само разправии с тях!
      Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

долу бг пощите уууууу! толкова много ядове съм имал с тях за всичките им "услуги", че ако почна да се оплаквам тук трябва да напиша цял ферман!
        Fiat Marea SW 1580 16V ELX 182A4000 10/96
        Moonsteppers - All over the world and beyond ...

Коментар

ele, искаш да кажеш,че всеки път като си поръчаш нещо през интернет и си получаваш пратката,която е през пощата,до вратата?

Коментар

Преди седмица намерих писмо от Испания,предназначено за испанец,който явно живее в Димитровград,доставено на адрес в Хасково,като дори и името на улицата не отговаря.Отидох в пощата и ги попитах защо не е доставено в Димитровград на посоченият адрес.Отговора беше,че може би това писмо е доставено със спидиторска фирма,ама печата приличаше на пощенски и ми предложиха да го оставя,да го пратят в централният клон в Хасково на експертиза.На въпроса какво ще стане с писмото,ако е доставено то частна спедиторска фирма отговорът беше,че ще бъде унищожено!Поисках да закупя марка и да го пусна отново,щом има такъв вариант.Проблемен се оказа плика,че бил с испански надпис!Купих и плик,пъхнах писмото в него,написах си телефона отгоре и описание на случката.След 4 дни ми се обади човека да благодари.Не можел да повярва,че това се случва в България,че някой се е ангажирал да му препрати писмото.Иначе преди месец ме върнаха да опаковам кашона на колета заради лош външен вид!След скандал с искане да ми покажат заповед определяща външният вид на кашона лепнаха един бял лист отгоре и така пуснах колета.Вида на кашона стана естествено по-лош с листа!Само да вметна,че с този кашон съм получил колет в Германия и дори отгоре имаше малко стикерче на немските пощи.Отговорът на въпроса как в Германия този кашон е с добър външен вид,а тук не е беше:"Иди си пусни колета в Германия"!!!Написах възмутителен мейл на Български пощи,но отговор нямам!
            Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
            Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

доставят до врата единствено малките пакети и то само тогава когато не ги мързиполучавал съм над 50 колета (ebay и подобни) - само веднъж са ми го носили до врата1-2 пъти са ги краликакто и един път го върнаха до подателя - уж ми били пращали 2 известия, а аз бях ходил да питам освен това...
              2015 Renault Megane Expression GT
              2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
              Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

И пак логично стигаме до въпроса - кое в България е наред? Въпроса е риторичен, разбира се.
                The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

peho написа:
                  ele, искаш да кажеш,че всеки път като си поръчаш нещо през интернет и си получаваш пратката,която е през пощата,до вратата?
                  не, предпочитам да си я взема от пощата, от там ми се обаждат. Но все пак е село, а и предпочитам така - иначе я ме намерят - я не - звънецът не хваща винаги, пък и при затворени прозорци, колкото и да викат - не чувам.А пропуснах - имаше и една пратка, която беше отваряна - причината вероятно беше, че беше обявено шал, а вътре са сложили и книга. Беше запечатана, с печат с името и датата на отваряне.
                  Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Е на село и в малките градчета контакта е персонален и проблем е по-малко вероятен. Дето се вика после ще се видите и в кръчмата и в магазина ...Аз щях да пращам един колет по пощата и като ми казаха всичките си претенции и цена, и си викнах спедитор!Отделно един месец ни стоя една пратка от Германия на Централна поща. На немците системата казваше, че пратката е отишла в Гърция (и те не са идеални). С много мъка наш спедитор ни направи разследване и на каза "ходете на гишето в Централна поща и настоявайте да Ви намерят колета, там е"! И разбира се го намериха и даже си признаха че са ..... заспали !
                    F31 BMW 320d

Коментар

Получавам често пратки по пощата - главно дреболии от Ибей.Винаги ми оставят бележка и трябва да ходя на гише в пощата да си ги получа.Клонът е 1113 - до хотел Плиска

Коментар

Re: Българските пощи.

peho написа:
                        Колега ,работил съм в Еконт и отговарях точно за тези пощенски пратки и по принцип всеки оператор на неуниверсални и универсални пощенски услуги си има Общи условия .Там можеш да намериш отговора на въпроса ти дали трябва да ти го донесат или ти да отидеш да си го вземеш. По втория въпрос мога да кажа ,че няма транспортна фирма ,която да е нямала изгубена (открадната от служител) или пък повредена (счупена пратка) затова всеки си има книга за рекламации ,ракламционни протоколи и т.н. .Мога да обяснявам много ,но не ми се пише ,някои път на някое от събиранията ,ако се засечем мога да ти обясна всичко ,което те интересува за пощенските услуги.
                        fiat coupe 2.0 16V

Коментар

Working...
                        X