Днес се замислих за нашите пощи и по-специално за колетните им пратки.Та чудя се,защо в нашите пощи пратката винаги стига само до пощенската станция и получателя отива да си я вземе от там?Не съм забелязал да има опция до станцията или до адреса на получателя да се достави колета,както е примерно при куриерите.Пращал съм колет до друга страна и там им го носят на адреса,ако няма кой да го получи,оставят известие да си го вземат от пощенската станция.Получавал съм колети изпратени пак от друга страна и трябва да ходя да си ги взема от станцията,без значение колко е голям въпросният колет.Та заради това искам да ви попитам и при вас ли е така и защо е така?Също случвало ли ви се е изпратеният от вас или до вас колет да не достигне до съответното място или пък да пристигне повреден?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Българските пощи.
Collapse
X
-
Re: Българските пощи.
peho написа:Днес се замислих за нашите пощи и по-специално за колетните им пратки.Та чудя се,защо в нашите пощи пратката винаги стига само до пощенската станция и получателя отива да си я вземе от там?Не съм забелязал да има опция до станцията или до адреса на получателя да се достави колета,както е примерно при куриерите.Пращал съм колет до друга страна и там им го носят на адреса,ако няма кой да го получи,оставят известие да си го вземат от пощенската станция.Получавал съм колети изпратени пак от друга страна и трябва да ходя да си ги взема от станцията,без значение колко е голям въпросният колет.Та заради това искам да ви попитам и при вас ли е така и защо е така?Също случвало ли ви се е изпратеният от вас или до вас колет да не достигне до съответното място или пък да пристигне повреден?Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
-
Хвани единия утрепи другия са нашите пощи. Колегата беше поръчал нещо от чужбина уж за подарък на детето. Е за около 40 дни успя да си го получи естествено 15 дни след нова година, когато празниците отдавна са свършили. Два пъти е ходил до пощата и там му казват, че няма нищо за него. Пратката е връщана два пъти обратно в чужбина, защото нашите тука са от смотани по-смотани. Пишат в някакви смешни тетрадки и е пълна анархия. Третия път отива в пощата след като от сайта статуса на поръчката е, че е пристигнала. Онази в пощата пак му казва, че за него няма нищо. Но колегата вижда на един рафт зад служителката опаковка с пощенска марка със силуета на кралицата и тъй като пратката е от Великобритания пита служителката а онзи там колет на рафта за кого е... И тогава се почват големите извинения от сорта на "ама тя колежката...". Да ги закриват тея пощи и това е, само разправии с тях!Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
Преди седмица намерих писмо от Испания,предназначено за испанец,който явно живее в Димитровград,доставено на адрес в Хасково,като дори и името на улицата не отговаря.Отидох в пощата и ги попитах защо не е доставено в Димитровград на посоченият адрес.Отговора беше,че може би това писмо е доставено със спидиторска фирма,ама печата приличаше на пощенски и ми предложиха да го оставя,да го пратят в централният клон в Хасково на експертиза.На въпроса какво ще стане с писмото,ако е доставено то частна спедиторска фирма отговорът беше,че ще бъде унищожено!Поисках да закупя марка и да го пусна отново,щом има такъв вариант.Проблемен се оказа плика,че бил с испански надпис!Купих и плик,пъхнах писмото в него,написах си телефона отгоре и описание на случката.След 4 дни ми се обади човека да благодари.Не можел да повярва,че това се случва в България,че някой се е ангажирал да му препрати писмото.Иначе преди месец ме върнаха да опаковам кашона на колета заради лош външен вид!След скандал с искане да ми покажат заповед определяща външният вид на кашона лепнаха един бял лист отгоре и така пуснах колета.Вида на кашона стана естествено по-лош с листа!Само да вметна,че с този кашон съм получил колет в Германия и дори отгоре имаше малко стикерче на немските пощи.Отговорът на въпроса как в Германия този кашон е с добър външен вид,а тук не е беше:"Иди си пусни колета в Германия"!!!Написах възмутителен мейл на Български пощи,но отговор нямам!Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
доставят до врата единствено малките пакети и то само тогава когато не ги мързиполучавал съм над 50 колета (ebay и подобни) - само веднъж са ми го носили до врата1-2 пъти са ги краликакто и един път го върнаха до подателя - уж ми били пращали 2 известия, а аз бях ходил да питам освен това...
Коментар
-
peho написа:ele, искаш да кажеш,че всеки път като си поръчаш нещо през интернет и си получаваш пратката,която е през пощата,до вратата?Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Е на село и в малките градчета контакта е персонален и проблем е по-малко вероятен. Дето се вика после ще се видите и в кръчмата и в магазина ...Аз щях да пращам един колет по пощата и като ми казаха всичките си претенции и цена, и си викнах спедитор!Отделно един месец ни стоя една пратка от Германия на Централна поща. На немците системата казваше, че пратката е отишла в Гърция (и те не са идеални). С много мъка наш спедитор ни направи разследване и на каза "ходете на гишето в Централна поща и настоявайте да Ви намерят колета, там е"! И разбира се го намериха и даже си признаха че са ..... заспали !F31 BMW 320d
Коментар
-
Re: Българските пощи.
peho написа:Днес се замислих за нашите пощи и по-специално за колетните им пратки.Та чудя се,защо в нашите пощи пратката винаги стига само до пощенската станция и получателя отива да си я вземе от там?Не съм забелязал да има опция до станцията или до адреса на получателя да се достави колета,както е примерно при куриерите.Пращал съм колет до друга страна и там им го носят на адреса,ако няма кой да го получи,оставят известие да си го вземат от пощенската станция.Получавал съм колети изпратени пак от друга страна и трябва да ходя да си ги взема от станцията,без значение колко е голям въпросният колет.Та заради това искам да ви попитам и при вас ли е така и защо е така?Също случвало ли ви се е изпратеният от вас или до вас колет да не достигне до съответното място или пък да пристигне повреден?fiat coupe 2.0 16V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар