SokOtPraskova написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Интелектуално държане по време на криза...
Collapse
X
-
Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
-
Колеги , моля ви стига с тези празни приказки колко велики данъклопатци сме ,защото съм сигурен ,че всеки укрива поне малко данъци и съм сигурен ,че всеки един би предпочел да получава по висока заплата кеш отколкото да го осигуряват на сумата ,която получава , а тези от вас пък ,които са работодатели осигуряват работниците си на по малки заплати. Друг е въпроса ,че дори и да си плащаме данъците на 100% държавата ни пак ще е на същия хал. п.п. сори за спамаfiat coupe 2.0 16V
Коментар
-
coupe 2000 написа:Колеги , моля ви стига с тези празни приказки колко велики данъклопатци сме ,защото съм сигурен ,че всеки укрива поне малко данъци и съм сигурен ,че всеки един би предпочел да получава по висока заплата кеш отколкото да го осигуряват на сумата ,която получава , а тези от вас пък ,които са работодатели осигуряват работниците си на по малки заплати.
Коментар
-
ele написа:SokOtPraskova написа:Моят работодател ме обучава в нещо полезно. Това, че държавата обучава хората в безмислени неща не ме интересува много, много. Изобщо не ме бърка за какво си дава държавата парите - ясно е, че не може да се освояват средства само за крайно необходими цели, затова и не се бъркам да не се ядосвам. Не мисля, че има какво да загубят тия хора, като посетят едно такова обучение - това е.Ex'Fiat Uno, Ex'Fiat Bravo GT, Ex'Fiat Punto HGT, Now-Fiat Bravo GT
Коментар
-
ele написа:SokOtPraskova написа:Моят работодател ме обучава в нещо полезно. Това, че държавата обучава хората в безмислени неща не ме интересува много, много. Изобщо не ме бърка за какво си дава държавата парите - ясно е, че не може да се освояват средства само за крайно необходими цели, затова и не се бъркам да не се ядосвам. Не мисля, че има какво да загубят тия хора, като посетят едно такова обучение - това е.Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
coupe 2000 написа:Колеги , моля ви стига с тези празни приказки колко велики данъклопатци сме ,защото съм сигурен ,че всеки укрива поне малко данъци и съм сигурен ,че всеки един би предпочел да получава по висока заплата кеш отколкото да го осигуряват на сумата ,която получава , а тези от вас пък ,които са работодатели осигуряват работниците си на по малки заплати. Друг е въпроса ,че дори и да си плащаме данъците на 100% държавата ни пак ще е на същия хал. п.п. сори за спама
Коментар
-
За тези, които поддържат тезата, че е хубаво да се обучават държ. служители - абе хора - прочетохте ли на какво ще ме обучават!? Интелектуално държане по време на криза! Айде моля ви се ...VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
kiro_of_the_day написа:За тези, които поддържат тезата, че е хубаво да се обучават държ. служители - абе хора - прочетохте ли на какво ще ме обучават!? Интелектуално държане по време на криза! Айде моля ви се ...Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Като изключим подобен род наистина безсмислени обучения, държавната администрация трябва да бъде обучавана. Всички мразят прословутата администрация, но и там работят живи хора, голяма част от които свестни и съвестни. И в повечето случаи вината за неуредиците в административното обслужване не се дължи на хората, с които контактуваме във фронт-офисите и върху които изливаме яда си - това са най-ниско заплатените служители, едни обикновени изпълнители.А хората, които смятат, че с "техните" пари и данъци се хрантути администрацията, нека се замислят, че и работещите в администрацията плащат данъци ( и то до стотинка ) и благодарение на отчисленията и от техните заплати има пари за 13-та пенсия.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Re: Интелектуално държане по време на криза...
Stoyan_68 написа:Боже! Какви ли не малоумни простотии измислят вече! И кои малоумни ръководства им се връзват на акъла!"Интелектуално държане по време на криза"Какво интелектуално видяха тука! Какво значи "държане" в смисъл на поведение (пред клиенти) или изобщо в рейса примерно? Да не би да ви учат да държите (носите) нещо по интелектуален начин? Как може да се държиш "интелектуално"?!? Да не би да искат да кажат "интелигентно"? Оообърках се вече!А да! А кой ще ви светне какво да е "държането" като свърши кризата? То сигурно трябва да е различно! Ами за "държането" когато икономиката е във възход...кой ще ни каже Абе кви са тия интелигентни професори бе...!Тука има някаква скрита лимонка! Киро, на всяка цена на 27-ми да кажеш за какво става дума! Замислил съм да предложа на управата да покани милите професори и в наща фирма!VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
Коментар
-
щом е безплатно обучение, отивай и инджой пп а криза има, може все още да не я чувстваме, но питайте търговците, производителите, вносителите и прочее, просто все още не е стигнала до всички субекти в икономиката и дано не стигне до нас дребните потребителиA big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
e30 forever!
Коментар
-
kiro_of_the_day написа:За тези, които поддържат тезата, че е хубаво да се обучават държ. служители - абе хора - прочетохте ли на какво ще ме обучават!? Интелектуално държане по време на криза! Айде моля ви се ...She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
Инвестирането в държавните служители предпочитам във формата на по-големи заплати, а не в безсмислени обучения. Едно е, да те обучават на това, което трябва да вършиш, а друго - на как "интелектуално да се държиш по време на криза"...Бил съм един вид държавен служител, и никави обучения не помогнаха да ме задържат на работа... Махнах се от там единствено и само заради "сигурната" ниска заплата. Обучен се махнах.И нито минута от тогава не съм съжалявал.Ако вместо в безсмислени глупости бяха инвестирали в заплатата ми, може би още щях да работя за общото благо @Gantcho, всеки път като се сетя че работиш в посолство, мира не ми дава кое е това посолство. Не ми отговаряй ако искаш, просто исках да споделя душевните си терзания
Коментар
-
Аз мился, че изцепки от такъв характер (обучение по такава тема) идват да покажат начина на мислене на държавния мениджмънт на всички нива-голяма част от тези хора са забравили защо са на тези позиции и защо взимат заплата. Стоят си в кабинета и чакат да им се спуснат поредните указания отгоре, за да ги препратят надолу. Отгоре пък седят същите хорица, но там някой амбициозен до болка служител измисля поредната простотия с единствената цел да се открои над останалите и да се поизкачи по стълбата. Или по-вероятно професорите са решили да изкарат някой лев, намерили са въпросния амбициозен служител, който виждайки възможност за изява е прокарал гениалната идея. Да не говорим, че може би и той да получава част от хонорара. А от тези служители се очаква да управляват, да генерират нови идеи, да правят нещата рационално, оптимално и ефективно. В случая това е обучение, но то се прави самоцелно, за да се отчете дейност. Необходимо ли е-не е важно, друг да му мисли-нали всички така правят. Не ги обвинявам, това е въпрос на начин на управление, който се е разпространил отгоре до долу. Или спазваш "правилата" и ставаш част от системата или не си "подходящ" за нея. В общия случай, никоя система не допуска инакомислещи в структурата си-просто няма да оцелеят на тези позиции и ще ги сменят тихичко и безславно. Какво да се прави-това си е колективен начин на мислене. Еденици са хората на ръководни постове в държавния сектор, които са личности, успяват да наложат възгледите си, макар и да са различни от общоприетите. Болшинството си кара в коловоза и предпочита да не си създава проблеми. И така до пенсия.Все пак да изчакаме, може същността на курса да се окаже ,,дълбоко ценностна и изпълнена със съдържаниеFiat Stilo 1.8 16V
Коментар
-
Има развитие по въпроса... Срещу 1 кафе навих секретарката да ходи вмест мен на това "обучение". Първоначалната информация беше, че ще продължи 1 час. Но сутринта се оказа, че цяло да бъде цял ден - от 10.00 до 16.30 с кафе паузи и всичките му салтанати... А аз нямам толкова време за губене... Та мисълта ми е, че няма да мога да кажа в какво се състои то както бях обещал...VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар