Аз миналата седмица имах проблем. Точно до Орлов мост, като се завие по..../ към НДК /, веднага след спирката има паркинг и бях паркирал там. След час се върнах и колата беше заключена със скоба. Имах бележка на стъклото и след като им звъннах, дойдоха и я отключиха срещу 9.90. Направи ми неприятно впечатление, че имаше около мен още 7-8 коли, но не бяха заключени. Обяснявам това с варненската регистрация. Още си празя бележката.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Глоба за неправилно паркиране от Общината
Collapse
X
-
Явор Митев
-
Ето и как изглежда фиша,а другата снимка сега се сетих да ви я покажа да се посмеете на нашите закони за глоба http://www.snimka.bg/album.php?album...0&pid=10110343----------------------------------------------------------------------------
Fiat Bravo 1.6 97г.(90к.с.), LPG Lovato
ex.Fiat Punto 1.1 96г.(55к.с.),LPG Lovato
ex. Fiat Tipo ATG 91г. 1.6(83 к.с.) бензин + газ
Коментар
-
Явор Митев
IvanIanushev написа:Ето и как изглежда фиша,а другата снимка сега се сетих да ви я покажа да се посмеете на нашите закони за глоба http://www.snimka.bg/album.php?album...0&pid=10110343
Коментар
-
Аз лично не приемам подобни форми на глобяване. Първо - какво значи, че е връчен лично? Ако вали дъжд или някой го гепи и ти никога не разбереш, че ти е връчено такова нещо или никога няма да разчетеш въпросният номер на фиш, и ще осъмнеш някоя сутрин с някой мастит чичка, дошъл, за 15 лева, да ти продаде телевизора. А тоз съставител име няма ли?А вярно е, че общината има право да глобява. Може и снимка на са направили.... Аз лично бих се направила на ударена, бих скъсала фиша на 2 и бих провеха доста груба кореспонденция с долната половина на фиша, препоръчано с обратна разписка.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Точно вчера на един приятел с голф му лепнали фиша на предното стъкло в Пловдив.Направо няма отлепяне и пишеше че е съставен от полицай еди кой си,глобата е 20 лв. , считало се че е връчен личен и се плаща в общината,а и други работи.Естествено момчето с голфа няма книжка и няма намерение да плащаFiat TIPO 1.4 i.e. с газова уредба (BRC)
ZFA16000002608488
ПРОТЕСТИРАЙТЕ!!!
Коментар
-
spark написа:Тея хора не разбраха ли, че това с глобите и паяците не решава НИЩО?! Просто няма места за паркиране, а парите се използват за всичко друго, но не и да се облекчи паркирането.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
ЗДвП, чл.167(2) Служби за контрол, определени от кметовете на общините:1. (доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) контролират в населените места изправността и състоянието на пътната настилка, пътните съоръжения, пътната маркировка, средствата за организация и регулиране спазването на правилата за паркиране от водачите на пътни превозни средства, на правилата за движение от пешеходците и на правилното използване на алармените инсталации, монтирани в пътни превозни средства за тяхната охрана;2. използват техническо средство за принудително задържане на пътното превозно средство, за което не е заплатена дължимата такса за кратковременно паркиране по чл. 99, ал. 3, до заплащане на таксата и на разходите по прилагане на техническото средство;3. (нова - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 61 от 2006 г.) контролират на територията на общината спазването на изискванията на Закона за управление на отпадъците по отношение на изоставените или снетите от отчет моторни превозни средства;4. (нова - ДВ, бр. 85 от 2004 г.) регистрират пътните превозни средства с животинска тяга.(3) (Нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г., доп. - ДВ, бр. 69 от 2008 г.) Службите за контрол, определени от собствениците или администрацията, управляваща пътя извън населените места, контролират състоянието и изправността на пътната настилка, пътните съоръжения, средствата за сигнализация и маркировка. Администрацията, управляваща републиканските пътища извън населените места, контролира общата маса, осовото натоварване и габаритните размери на пътните превозни средства посредством мобилни групи от длъжностни лица на управление "Пътни такси и разрешителни" на Национална агенция "Пътна инфраструктура".(4) (Изм. - ДВ, бр. 1 от 2000 г., предишна ал. 3 - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Глобите, събирани при констатиране на нарушения във връзка с контрола по ал. 2, постъпват в бюджета на общината. В бюджета на общината се предвиждат средства за:1. (доп. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) усъвършенстване на организацията и безопасността на движението;2. подпомагане издръжката на общинските органи, осъществяващи контрол по този закон;3. други дейности, свързани с изпълнението на този закон.Чл. 168. (1) (Предишен текст на чл. 168, изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Определените от министъра на вътрешните работи длъжностни лица от службите за контрол и длъжностни лица, определени от собствениците или администрацията, управляваща пътя, могат да преместват или да нареждат да бъде преместено паркирано пътно превозно средство на отговорно пазене на предварително публично оповестено място без знанието на неговия собственик или на упълномощения от него водач.(2) (Нова - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Органите, които извършват принудително преместване на пътни превозни средства, са длъжни да укажат предварително чрез съответните знаци местонахождението на преместеното пътно превозно средство.Това до някъде изяснява ли кой какво може да прави?
Коментар
-
Immortal написа:ЗДвП, чл.167(2) Служби за контрол, определени от кметовете на общините:1. (доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) контролират в населените места изправността и състоянието на пътната настилка, пътните съоръжения, пътната маркировка, средствата за организация и регулиране спазването на правилата за паркиране от водачите на пътни превозни средства, на правилата за движение от пешеходците и на правилното използване на алармените инсталации, монтирани в пътни превозни средства за тяхната охрана;2. използват техническо средство за принудително задържане на пътното превозно средство, за което не е заплатена дължимата такса за кратковременно паркиране по чл. 99, ал. 3, до заплащане на таксата и на разходите по прилагане на техническото средство;3. (нова - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 61 от 2006 г.) контролират на територията на общината спазването на изискванията на Закона за управление на отпадъците по отношение на изоставените или снетите от отчет моторни превозни средства;4. (нова - ДВ, бр. 85 от 2004 г.) регистрират пътните превозни средства с животинска тяга.(3) (Нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г., доп. - ДВ, бр. 69 от 2008 г.) Службите за контрол, определени от собствениците или администрацията, управляваща пътя извън населените места, контролират състоянието и изправността на пътната настилка, пътните съоръжения, средствата за сигнализация и маркировка. Администрацията, управляваща републиканските пътища извън населените места, контролира общата маса, осовото натоварване и габаритните размери на пътните превозни средства посредством мобилни групи от длъжностни лица на управление "Пътни такси и разрешителни" на Национална агенция "Пътна инфраструктура".(4) (Изм. - ДВ, бр. 1 от 2000 г., предишна ал. 3 - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Глобите, събирани при констатиране на нарушения във връзка с контрола по ал. 2, постъпват в бюджета на общината. В бюджета на общината се предвиждат средства за:1. (доп. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) усъвършенстване на организацията и безопасността на движението;2. подпомагане издръжката на общинските органи, осъществяващи контрол по този закон;3. други дейности, свързани с изпълнението на този закон.Чл. 168. (1) (Предишен текст на чл. 168, изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Определените от министъра на вътрешните работи длъжностни лица от службите за контрол и длъжностни лица, определени от собствениците или администрацията, управляваща пътя, могат да преместват или да нареждат да бъде преместено паркирано пътно превозно средство на отговорно пазене на предварително публично оповестено място без знанието на неговия собственик или на упълномощения от него водач.(2) (Нова - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Органите, които извършват принудително преместване на пътни превозни средства, са длъжни да укажат предварително чрез съответните знаци местонахождението на преместеното пътно превозно средство.Това до някъде изяснява ли кой какво може да прави?----------------------------------------------------------------------------
Fiat Bravo 1.6 97г.(90к.с.), LPG Lovato
ex.Fiat Punto 1.1 96г.(55к.с.),LPG Lovato
ex. Fiat Tipo ATG 91г. 1.6(83 к.с.) бензин + газ
Коментар
-
Лично мое наблюдение е, че в Пазарджик да си намериш място да паркираш около центъра е силно затруднено да не кажа невъзможно, паркингите винаги са пълни, а за да спреш където не е забранено с новите сини зони трябва да ходиш 5-6 мин до крайната си дестинация. Преди 3 години, когато взех книжка ул. "Завоя на черна" беше двупосочна, преди Нова година я направиха еднопосочна и Синя зона, а не съм забелязал някой да спазва това ограничение или момента е кой каква кола кара и на тази база се пишат фишове, актове и тем подобни глупости... Най-тъпото е, че онзи ден един от въпросните господа се опита да ми напише такова фишче, защото съм паркирал върху тротоара пред блока ми и беше крайно възмотен от въпроса ми "Къде точно предлагаш да спра, ако не е тайна при положение, че твойта кола заема паркомясто" ......FIAT BRAVO SX 1.6 16V '96 ex...
FIAT Doblo Cargo 1.9 JTD
Alfa Romeo 147 1.9 JTD '01 now
Коментар
-
Авео написа:Аз миналата седмица имах проблем. Точно до Орлов мост, като се завие по..../ към НДК /, веднага след спирката има паркинг и бях паркирал там. След час се върнах и колата беше заключена със скоба. Имах бележка на стъклото и след като им звъннах, дойдоха и я отключиха срещу 9.90. Направи ми неприятно впечатление, че имаше около мен още 7-8 коли, но не бяха заключени. Обяснявам това с варненската регистрация. Още си празя бележката.
Коментар
-
Re: Глоба за неправилно паркиране от Общината
IvanIanushev написа:Здравейте колеги,искам да попитам и в другите градове ли общината може да глобява за неправилно паркиране или е само в нашият град.Току що бях глобен с оставен фиш на предното стъкло но не от КАТ а от общината.Силно съм възмутен тъй като улицата на която бях спрял,а по-точно на тротоара,не е главна улица и можеби от около половин година доста често си спирам там.Другото което е само на мен бяха сложили фиш,а на главната улица на която излиза тази малка уличка имаше около 10 коли качени на тротоара но никоя нямаше фиш,а аз ги видях когато отивах на работа а и ги знам тези коли ,че винаги там си спират.Въпросът ми е от кога общината реши че има право да глобява за паркиран автомобил на тротоара по малките улички?Ако някой може да напише нещо повечко за тази тема ще съм му благодарен.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар