Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Глоба за неправилно паркиране от Общината

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Глоба за неправилно паркиране от Общината

Здравейте колеги,искам да попитам и в другите градове ли общината може да глобява за неправилно паркиране или е само в нашият град.Току що бях глобен с оставен фиш на предното стъкло но не от КАТ а от общината.Силно съм възмутен тъй като улицата на която бях спрял,а по-точно на тротоара,не е главна улица и можеби от около половин година доста често си спирам там.Другото което е само на мен бяха сложили фиш,а на главната улица на която излиза тази малка уличка имаше около 10 коли качени на тротоара но никоя нямаше фиш,а аз ги видях когато отивах на работа а и ги знам тези коли ,че винаги там си спират.Въпросът ми е от кога общината реши че има право да глобява за паркиран автомобил на тротоара по малките улички?Ако някой може да напише нещо повечко за тази тема ще съм му благодарен.
    ----------------------------------------------------------------------------
    Fiat Bravo 1.6 97г.(90к.с.), LPG Lovato
    ex.Fiat Punto 1.1 96г.(55к.с.),LPG Lovato
    ex. Fiat Tipo ATG 91г. 1.6(83 к.с.) бензин + газ

Ами при нас може да те глобят от КООРС (специализирано звено),които по принцип работят към общината,но специално за фишовете трябва да ги продружава и полицай.
    Fiat Brava 1.8 16V GT

Коментар

Мисля, че Общината глобява само за паркиране в Синя зона. Може би и тази уличка е влязла в непрекъснато растящата синя зона, което вече прави почти невъзможно паркирането в центъра. Аз най-вече по тази причина спрях да ходя с кола на работа.А защо на една кола е лепната глоба, а на друга не - на този въпрос е трудно да се отговори. Може пък точно в момента, в който хората от Синя зона-Червени бузи (така им викат, защото и бой ядат ) са лепили честитки, другите коли да не са били на улицата.Паркирането в центъра на Пазарджик стана почти невъзможна мисия и вината е основно на Общината, защото с непрекъснатото разширяване на синята зона предизвика проблем без да е имало такъв.
      Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Ами тук не е така,полицията няма нищо общо с това,минават проверяващи които не са полицаи със сигурност.Лепват ти на предното стъкло фиш че си глобен с 15 лв. и си отминават.Дори и снимки не правят.А и другото което е ,там където спирам дори не е и тротоар защото е заприличало на кална градинка точно до един блок и нито един пешеходец не би си и помислил да мине от там.Интересно ми е по какъв начин ще си вземат тази глоба те защото колата не е регистрирана в община Пазарджик а е регистрирана в друга община и там се плаща данакът.

Коментар

snake написа:
          Мисля, че Общината глобява само за паркиране в Синя зона. Може би и тази уличка е влязла в непрекъснато растящата синя зона, което вече прави почти невъзможно паркирането в центъра. Аз най-вече по тази причина спрях да ходя с кола на работа.А защо на една кола е лепната глоба, а на друга не - на този въпрос е трудно да се отговори. Може пък точно в момента, в който хората от Синя зона-Червени бузи (така им викат, защото и бой ядат ) са лепили честитки, другите коли да не са били на улицата.Паркирането в центъра на Пазарджик стана почти невъзможна мисия и вината е основно на Общината, защото с непрекъснатото разширяване на синята зона предизвика проблем без да е имало такъв.
          Ами не,със сигурност не е синя зона.Но каде мога да проверя със сигурност защото на уличката нямаше табела СИНЯ ЗОНА.Ако наистина е така и тази уличка не е синя зона смятам да се разправям с тях сериозно защото това ми прилича на своеволие от тяхна страна,нестига че навсякаде е синя зона ами вече и по малките улички глоби пишат.А паркинги освен платени,и пълни винаги няма.Да направят паркинги поне за нас които работим по центъра за да има каде да си спираме колите.Сега ще потърся някакъв телефон на който мога да се информирам относно уличката на която съм спрял и дали е синя зона.Ще пиша пак какво е станало.

Коментар

Няма право да глобява без полицай, а без снимка вече е направо смешно. В ЗДП никаде не е записано, че общината може да налага подобни глоби. Мъчат се хората да изкарат някой лев премии.Бас хващам, че този фиш няма никаква стойност.
            Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

IvanIanushev написа:
              Интересно ми е по какъв начин ще си вземат тази глоба те защото колата не е регистрирана в община Пазарджик а е регистрирана в друга община и там се плаща данакът.
              Ако нямаш вземане-даване с Община Пазарджик, т.е. да поискаш някаква услуга от общината, може и никога да не я платиш. Но това ще е до време. Несъбраните глоби сега отиват в АДВ, а АДВ практически не стига до това да търси дребни суми. Но много скоро АДВ ще се влее в НАП и тогава нещата ще се променят. Няма да можеш например да получиш никакво удостоверение за липса на задължения, докато не се издължиш. Но дотогава споко, особено ако ти е първа глоба.

Коментар

Е ,и аз така мисля но..... факт.15 лв. глоба на предното стъкло.Няма снимки,няма полиция.Ама аз няма да ходя да го плащам.Да видя как ще си ги вземат тези пари тогава.

Коментар

IvanIanushev написа:
                  Е ,и аз така мисля но..... факт.15 лв. глоба на предното стъкло.Няма снимки,няма полиция.Ама аз няма да ходя да го плащам.Да видя как ще си ги вземат тези пари тогава.
                  я дай снимка на таз листовка с глобата....
                  Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

А иначе,някой имал ли е такъв фиш,и платил ли го е или не?

Коментар

Имах такава глоба - хартийка от Синя зона, лепната на стъклото, само един път преди 3-4 години. Не съм я плащал. А това за полицията изобщо не е вярно, "Синя зона" си е съвсем отделна общинска служба за разлика от полицията, има си някакви правомощия, включително и това да налага глоби и да поставя скоби, а глобите ̀и не се обжалват. Няма такива изисквания за полиция или снимки.

Коментар

Аз имах предупреждение да си преместя колата инъче щели да ми напишат акт.Предупреждението изглеждаше като квитанция от 90 - та година.
                        Fiat Brava 1.8 16V GT

Коментар

В Бургас си глобяват, стой та гледай и то не по 15 а по 30лв. Не са полицаи, едни такива с черни ризки ходят и лепят. Скоро не съм ги мяркал сигурно защото захладня
                          Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Аз имах фиш от КООРС (както каза колегата niko09) ,но ми го написаха без да ги придружава полицай , защото беше издадена заповед от кмета че и те имали право да глобяват .Не съм плащал фиша и няма да го платя ,скоро не съм чувал някои да бъде глобен от КООРС и маи тази заповед отпадна
                            fiat coupe 2.0 16V

Коментар

spark написа:
                              В Бургас си глобяват, стой та гледай и то не по 15 а по 30лв. Не са полицаи, едни такива с черни ризки ходят и лепят. Скоро не съм ги мяркал сигурно защото захладня
                              А в Пазарджик са със сини ризки и както казах с червени бузки, защото народът по нашия край е войнствен и често налита на бой, като види, че му се суетят около колата разни с фишчета, скоби или паяци.

Коментар

Working...
                              X