Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Литературно-образователна тема...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Абе, моля ти се! Филолози, аптекари...пълно е с умници тука Yellow_Flash_Colorz_PDT_03Като си от Варна, да не би да си от Пещера и да живееш в Овча купел, та ще говориш по такъв начин! Това е филолог-българист човек, като забележи - това е едно от малките неща с които се гордее, ако и да не му е майчин език.Сакън.

Коментар

PASSARELLA написа:
      ..... като забележи - това е едно от малките неща с които се гордее, ако и да не му е майчин език.Сакън.
      На малкият и пръст не можеш да се опреш. С много неща може да се гордее. Най-малкото с това, че е дала един живот и скоро ще дари още един. Освен това я познавам лично, а ти си се скрил като мишка зад клавиатурата и не спираш да се заяждаш, обиждаш, иронизираш.....Нямам думи да изразя възмущението си от теб. Най-близката аналогия, която мога да направя за теб е - ВИРУС. Личното ми търпение се изчерпва. Имай го в предвид.

Коментар

Топли, пресни БАНани, моля - парат, не се барат

Коментар

Темата е хубава, но много загрубя. Превърнете я в нещо полезно.
          SOUND Perceptions House Party [Plovdiv] - 16 may, Total Sport 1st floor

Коментар

EVITA написа:
            Темата е хубава, но много загрубя. Превърнете я в нещо полезно.
            Евита, ако бяхме от един град - със сигурност щях да ти предложа брак! :P
            Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!

Коментар

Toва вече го беше писал във форума на радио Витоша и даже го прочетоха в ефир. Повтаряш се!
              SOUND Perceptions House Party [Plovdiv] - 16 may, Total Sport 1st floor

Коментар

Никога не е късно,да дойдеш да живееш в Пловдив.
                ex. punto elx 1.2i
                Lancia Libra 1.6

Коментар

Аре бе PASSARELLA, на нито една среща не сме те виждали. Надявам се, една такава личност кат тебе да се появи най-накрая. Па и мястото на председател ти предложих...ама ти не та не...P.S. Не претендирам за правилно написан пост.
                  Обичта е по - силна от омразата. Сърцето е по - силно от огорчението. Усмивката на душата е по - силна от мрака. Великодушието надмогва мъстта.
                  Трезвен ТУК не пиша!
                  Un Italiano Vero

Коментар

kilar написа:
                    Аре бе PASSARELLA, на нито една среща не сме те виждали. Надявам се, една такава личност кат тебе да се появи най-накрая. Па и мястото на председател ти предложих...ама ти не та не...P.S. Не претендирам за правилно написан пост.
                    Няма и да се появи! Ти, как си представяш този човек след всичките си дрязги и заяждания да има доблест да седне на една маса с нас? Смелост не е нужна никой няма да го бие! :D В крайна сметка нали сме тук да обменяме идеи, да се забавляваме, да сме приятели?Отностно темата предлагам да се измести в друга посока. Ясно е, че шило в торба на стои и мисля, че повечето от нас са нормално мислещи хора. Едва ли ще се наложи да му се слага бан, че непрекъснато се заяжда и обижда. Просто да си го търпим и толкоз :D Дайде да се съсредоточим в това някои колеги пропуснали важни уроци в училище да имат шанс да четат нещо полезно. Поне да разберат, как се пише думата АКУМУЛАТОР! Между другото... PASSARELLA с думите ти, че искаш да затриеш България ми падна толкова в очите, че за последен път си правя труда да помествам името ти е мой пост.
                    Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Тук нещата вече станаха комични-очевидно част от колегите прочели осемте страници преливане от пусто в празно, са решили да ръгат препинателни знаци където им падне...за всеки случай.P.S.1 Всеки момент очаквам част от темата да бъде отделена към "Срещи и мероприятия" (примерно) :DP.S.2 И аз не претендирам за правилно написан пост.
                      Fiat Stilo 1.8 16V

Коментар

Kuku написа:
                        Многоегаднодачетештаковаслятоведноизречениезаклева мсе!
                        Понякогасеполучавакогатотиепрецаканашпацията, обаче ако_си_истински_юзър_можеш_да_напишеш_изречение_бе з_да_използваш_шпация. yahoo 4

Коментар

Nino написа:
                          Аз пък предлагам, ключаря да бъде модератор на тази тема, САМО ТОЙ да има право да пише в нея!!!
                          Извинявайте, че се връщам назад, но сега го видях. Тук може би неоснователно сте обвинили Nino за неправилна употреба на краткия член. Според мен той е прав, пълен член не се слага, когато думата от мъжки род е прякор, прозвище, име и т.н. Нали нашите никове са именно такива. Може да се приеме, че ключар е употребено в случая като никнейм, не случайно Nino го е написал с "болд". Казвам може би, защото от друга страна пък точният му ник е изписан на латиница - kluchar. Все пак Nino сигурно е вложил смисъла на ник, а не на професия и е прав.
                          FIAT Idea 1.9 Multijet 2004 г.
                          FIAT Tipo 1.4i.e. 1995 г. - предишен. Служи вярно над 9 години!

Коментар

Ей това се казва тема За някои колеги ще поясня: няма термин "запетайка". Думата е "запетая". Запетайка евентуално би била някоя недорасла запетая. Не съм съгласен с отпадането на пълния член, което препоръчват якои колеги. Поне не и преди да стана на 70 В едно самостоятелно изречение той може би изглежда ненужен, но в текстове, при свързани едно с друго изречения, дава възможност за олекотяване на речта и избягване на повторения. Има и други ползи. Книжовният език е нещо доста различно от разговорния, той е нещо като онези стандарти за дължина, тегло и прочее, които се пазят... не помня къде. В Париж?
                            like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Стив, точно това имах предвид и мислех да го обясня на Ели, но нейсе. Колеги, пак Ви приканвам! Няма смисъл да превръщаме нашия форум във филиал на ВПИ Шумен, ако още има такъв.Дразни ме понягока гаврата с езика ни, но все-пак! Няма смисъл елементарната грешка да превръщаме в драма.Не е възможно ние да заменим изгубените години в училище, университета, средата, да компенсираме тотално обърканата ценностна система.Оставете я тази тема и не спорете.Ако се поразровиме из темите ще установим, че прекрасни специалисти от които има много да се научи, които чрез знанията и опита си могат да Ви спестят някой лев.... пишат меко казано НЕГРАМОТНО. Е, и какво ? Лично аз държа ПОВЕЧЕ на СЪДЪРЖАНИЕТО и по-малко на ФОРМАТА.
                              SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Nino написа:
                                Стив, точно това имах предвид и мислех да го обясня на Ели, но нейсе. Колеги, пак Ви приканвам! Няма смисъл да превръщаме нашия форум във филиал на ВПИ Шумен, ако още има такъв.Дразни ме понягока гаврата с езика ни, но все-пак! Няма смисъл елементарната грешка да превръщаме в драма.Не е възможно ние да заменим изгубените години в училище, университета, средата, да компенсираме тотално обърканата ценностна система.Оставете я тази тема и не спорете.Ако се поразровиме из темите ще установим, че прекрасни специалисти от които има много да се научи, които чрез знанията и опита си могат да Ви спестят някой лев.... пишат меко казано НЕГРАМОТНО. Е, и какво ? Лично аз държа ПОВЕЧЕ на СЪДЪРЖАНИЕТО и по-малко на ФОРМАТА.
                                то и аз точно това обяснявам.... обаче станах "АлооууууВарна", придружено с опит за обида, и подобни...по принцип съм против правенето на забележки на потребителите как и с колко грешки пишат.
                                Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Working...
                                X