Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Литературно-образователна тема...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

А кой ти е майчиния език?

Коментар

EVITA написа:
      Четох, четох и ще се намеся. Разговарях днес с професор Владко Мурдаров!Това, което е напиша е само едно. Ще спрегна глагола Боядисвам и ще кажа, че както в английски и даже руския език има неправилни глаголи или запазени остарели глаголни форми, както и потъмняване или промени на съгласни понякога извън правилата. Освен това в българсия език има остатъци от падежи това е дателен падеж и винителен. Това са такива форми, които ни звучат налудничаво, но са общоприети за правилни.Аз боядисвамТи боядисвашТой боядисваНие боядисвамеВие боядисватеТе боядисватА иначе по темата не отидох на протеста въпреки, че наистина не виждам защо трябва да сме на това незвидно положение при условие, че работим на две работи и нямаме време за възпитанието на дечицата си.
      Аз не по темата-права си,мацка,за всяка една дума,която си написала,но изричното желание на младежа беше, да си спрегнем глагола в бъд.време,а не в сегашно.Шшшт,сега ще ме пита и колко сегашни времена има...
      "Не търсете възмездие.Рано или късно всеки плаща."
      Ванга

Коментар

ele написа:
        Kuku написа:
        А? Еле, моите уважения, но тук става въпрос за Български език - истината е една Това, че виждаш грешката си и не искаш да я приемеш, НЕ говори добре за теб!
        говоря по принцип - иначе - ти да не би да пишеш без грешки?Що се ядете с човека - ако не му се налага да пише правилно, нека да пише както си искаВсе едно вие сте перфектни в това отношениеСтанете перфектни и тогава правете забележки
        Еле, аз не говоря по принцип, а де факто, защото по принцип хората правят грешки и после се съгласяват с поправката, а де факто Пасарела има пропуски в граматиката (Вица за "по принцип и де факто" знаеш ли го?), което в никакъв случай не го прави неграмотен, ама той така реши и извъртя думите ни!Аз може да пиша с грешки, но не казвам на черното бяло, не споря за глупости със сто човека и не съм кон с капаци, а приемам градивна критика и се старая Нека да си пише, както си иска - той си се излага.... а ето ТУК пише, как и защо се излага П.П.Да помоля някой да спрегне в бъдеще време, глагола "МЕСЯ"

Коментар

SHB написа:
          E,не е турски или цигански,ако това си мислиш...
          Ванга

Коментар

Irka_fihi написа:
            SHB написа:
            Нищо не си мисля,все още се надявам да ни кажеш.

Коментар

SHB написа:
              Irka_fihi написа:
              SHB написа:
              Нищо не си мисля,все още се надявам да ни кажеш.
              "Да ни...?"-кой освен теб още се интересува?
              Ванга

Коментар

Правилно - никой.

Коментар

PASSARELLA написа:
                  Правилно - никой.
                  Пасарелка, айде стига. Защо се заяждаш. Да не говорим, че обиждаш дама. Сред агресията и пъненето, поне някакво елементарно кавалерско уважение.....

Коментар

Господи! Каква обида видя, какво заяждане, каква агресия!? Ай ай ай ай...

Коментар

PASSARELLA написа:
                      Господи! Каква обида видя, какво заяждане, каква агресия!? Ай ай ай ай...
                      Подхождаш с ирония, какво се правиш на застрелян.

Коментар

Е, що да се прави

Коментар

Правилно - нали заедно с теб достигнахме до заключението, че по начало съм си прос човек...Тука е мястото може би да кажа на Кики, че има изгледи той да се окаже прав, но! аз все пак ще проверя и още по-обстойно казуса Yellow_Flash_Colorz_PDT_34

Коментар

PASSARELLA написа:
                            Правилно - нали заедно с теб достигнахме до заключението, че по начало съм си прос човек...Тука е мястото може би да кажа на Кики, че има изгледи той да се окаже прав, но! аз все пак ще проверя и още по-обстойно казуса Yellow_Flash_Colorz_PDT_34
                            "Прост" се пише! Направихте темата на нищо! Предлагам последните десетина страници да се изтрият!!!
                            Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Отделна тема - литературно-образователна Налице е. Моля колегите да продължат дебата тук. Модераторски екип на fiat-bg.org

Коментар

Панаири, панаири....Боядише си е чиста диалектна форма за тези, които не знаят. Характерна за шопските и северните говори. А сега познайте Пасарелката от къде произхожда.Аз за да го изпреваря съм от долината на кауните - или ’поне в тая час на българиа...’
                                Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                                Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                                ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Working...
                                X