Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Литературно-образователна тема...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Kuku написа:
    "Ако всички тичат срещу теб, дали ти не тичаш в грешната посока?".
    Всеки има право на свое мнение, дори то да не се поддържа от мнозинството. Това, че моето мнение, примерно, не се харесва на 99% от пишещите тук (пак примерно), това е никакъв случай не значи, че ще го променя.Колкото до правописните и други грешки - това все пак е форум - ако започна да поправям грешките на всеки.... трябва да се пенсионирам тук. От друга страна е крайно грозно някой да каже: Глей къф си тъп, неможеш една дума да напишеш правилно. В други форуми има забрана да се коментира правописа и стила на писане на потребителите точно заради тези дразги, които възникват.Който иска да се научи да пише правилно: http://forums.softvisia.com/index.php?showtopic=451
    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
      Това, че моето мнение, примерно, не се харесва на 99% от пишещите тук (пак примерно), това е никакъв случай не значи, че ще го променя.
      Това, че твоето мнение е ДОКАЗАНО погрешно, не е ли удобен и максимално подходящ повод да го промениш?

Коментар

PASSARELLA написа:
        BolgAryan написа:
        Преспокойно Фиат Форум България може да се прекръсти Спелчекър Форум България. Как пък не ви омръзна непрекъснато да се хващате да проверявате правописни и пунктоациони грешки, но иначе се тръби "пишете по темата"...
        Освен това, забелязвам, че вече е самоцел на сдружението "Фиат Форум България" да убеди мен и публиката за това, какъв низвергнат и досаден тип съм, на всичкото отгоре и неграмотен - повтарям: НЕГРАМОТЕН, който се опитва да дава мнение, без да му е поискано, а както добре знаем - да изразиш мнение и позиция не е позволено без да ти бъде поискано.На помощ дори се е отзовала и Ирка-Фихи, която освен че е съпруга или незнам какво на Фихи е и висшист - филолог! Авео, който е обвързал самоличността си с модел на бившият корейски автомобилен гигант Деу е получил задача да ми говори в женски род, с което да постави под съмнение пола ми, а Кики (прозвище подходящо освен на несъществуващо извънземно отговарящо на 1,2 3 или 4 почуквания - и на малко дете) дирижира смело нещата. Тайфата се запълва от Киро ъф дъ дей, който аз съм решил вече да наричам Петьо Маринкин, а не както досега - Кире Крайненеца и администратора на форума Илкор.Уникално, наистина! П.П. Ирке, когато някой ден си тръгнеш от Овча купел към Пещера, премисли на спокойствие това, дали филолог е титла, която се дава на хората завършили филология и дали да си езиковед е = българист. П.П.П. И какво за Бога, означава "българист"!? Нещо като радиестезист!?
        Първо-на помощ на кого съм се отзовала?!?Хората се бяха справили чудесно и без мен...пък и не "виждам" много беззащитни тук...Второ-призоваваш ни да си спрегнем глагола...е,спрегнах ти го,какво искаш още?Такива хора като теб никога не съм ги разбирала-100 човека да доказват с аргументи и факти правотата си,ама не,котка по гръб пада ли?Трето-не мога да разбера какво намекваш с "тръгването ми от Овча купел...",явно се опитваш да ме обидиш нещо на тема произход,ама ще се направя,че не съм го прочела.Четвърто-аз съм езиковед по призвание,специалността ми е едно от малкото неща,с които се гордея и няма да ти позволя да го принизяваш до нещо незначително."Премисли на спокойствие"...всичко,което написах,беше в абсолютно душевно спокойствие.Какво означава българист ли?Това е човек,който е завършил българска филология,както славист,е човек,завършил славянска филология,а не е фен на ФК Славия (ама защо ли ти го обяснявам,ти тези неща си ги знаеш)И за финал-българският не ми е майчин език,но смея да твърдя,че се справям доста добре с него,което не може да се каже за теб.
        "Не търсете възмездие.Рано или късно всеки плаща."
        Ванга

Коментар

Аз пък да взема да ви напомня,че темата не е за правописа и има ли той почва в България.

Коментар

Лошото е,че тая тема според мен вече е за боклука! Къде по-важни събития има по света!!! Дълбокомислени и вълнуващи...теми ,по които всички сме наясно кое е красиво и хубаво и как да го направим още по-хубаво. Пък и дойде му времето да обсъдим шарките на летните гуми... .п.п. моля модераторите да заключат темичката и да я изхвърлят...няма нужда от палячовщини на тема правопис и правоговор
            Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
            Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
            http://www.keepfighting.ms

Коментар

peho написа:
              Аз пък да взема да ви напомня,че темата не е за правописа и има ли той почва в България.
              Така си е,ама то наш’то стана малко "Империята отвръща на удара"...
              Ванга

Коментар

Ирке абе я ми кажи, защо се пише:Той ще препише , а не - той ще преписа!? И би ли ми казала, в твоя немайчин език, с който се справяш добре - колко вида бъдеще време има!?Или пък - той ще слуша, а не - той ще слуса!?Или пък...абе к’во да ти обяснявам - нали си филолог и това е едно от малките неща с които се гордееш.

Коментар

А? Еле, моите уважения, но тук става въпрос за Български език - истината е една Това, че виждаш грешката си и не искаш да я приемеш, НЕ говори добре за теб!

Коментар

Четох, четох и ще се намеся. Разговарях днес с професор Владко Мурдаров!Това, което е напиша е само едно. Ще спрегна глагола Боядисвам и ще кажа, че както в английски и даже руския език има неправилни глаголи или запазени остарели глаголни форми, както и потъмняване или промени на съгласни понякога извън правилата. Освен това в българсия език има остатъци от падежи това е дателен падеж и винителен. Това са такива форми, които ни звучат налудничаво, но са общоприети за правилни.Аз боядисвамТи боядисвашТой боядисваНие боядисвамеВие боядисватеТе боядисватА иначе по темата не отидох на протеста въпреки, че наистина не виждам защо трябва да сме на това незвидно положение при условие, че работим на две работи и нямаме време за възпитанието на дечицата си.
                    SOUND Perceptions House Party [Plovdiv] - 16 may, Total Sport 1st floor

Коментар

Демек!?Аз в интерес на истината от два дни се опитвам да намеря информация по случая, но не успявам, а съм убеден, че е правилно да се напише и изговори: боядише. Та какво е казал професора - правилно или не!?

Коментар

За професора беше шега, но наистина за тоя казус може да му пишеш. Има едно предаване "език мой", което следя с интерес. Въпреки, че отговорът е това, което аз съм написала.

Коментар

Е ти си го спрегнала в сегашно време...Май верно ще пиша на Безински

Коментар

Най-добре и стига сте се яли! Тука хич не му е мястото.Ще боядиса! Боядише е част от наречие. Което е разговорна част от речта. А не е за писмена реч и е неправилно изговаряне според мен.

Коментар

Kuku написа:
                              А? Еле, моите уважения, но тук става въпрос за Български език - истината е една Това, че виждаш грешката си и не искаш да я приемеш, НЕ говори добре за теб!
                              говоря по принцип - иначе - ти да не би да пишеш без грешки?Що се ядете с човека - ако не му се налага да пише правилно, нека да пише както си искаВсе едно вие сте перфектни в това отношениеСтанете перфектни и тогава правете забележки
                              Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

PASSARELLA написа:
                                Ирке абе я ми кажи, защо се пише:Той ще препише , а не - той ще преписа!? И би ли ми казала, в твоя немайчин език, с който се справяш добре - колко вида бъдеще време има!?Или пък - той ще слуша, а не - той ще слуса!?Или пък...абе к’во да ти обяснявам - нали си филолог и това е едно от малките неща с които се гордееш.
                                Ма ти ся ко,искаш да ти изнеса лекция по морфология ли?Или си мислиш,че ще ме хванеш в крачка?Толкова ли си горд,за да признаеш,че и дори ти понякога грешиш?Знам,че нападението е най-добрата защита,ама тези удари под кръста никак не ти правят чест.Иронията също е излишна и неуместна.Подобно на Кики и аз спирам да ти отговарям,но по въпроса за бъд.времена-ще бъда задоволително изчерпателна-просто бъдеще,бъдеще време в миналото,бъдеще предварително и бъдеще предварително в миналото."Задоволен" ли си?
                                Ванга

Коментар

Working...
                                X