nikki_sixx написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Литературно-образователна тема...
Collapse
X
-
Защо да е тъпо да правиш забележки за правописа, а да е умно постоянно да морализаторстваш и да поучаваш хората как да шофират, да правят едно или друго? Да не правим забележки за правопис, но можем "да размахваме пръст" задето някой карал така или иначе?Може би защото правописът е едно от малкото неща, познанията за които не можеш да скриеш когато пишеш във форум? Всеки допуска грешки и няма нищо лошо в забележките, стига да бъдат направени по правилен начин.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Lane Staley написа:Защо да е тъпо да правиш забележки за правописа, а да е умно постоянно да морализаторстваш и да поучаваш хората как да шофират, да правят едно или друго? Да не правим забележки за правопис, но можем "да размахваме пръст" задето някой карал така или иначе?Може би защото правописът е едно от малкото неща, познанията за които не можеш да скриеш когато пишеш във форум? Всеки допуска грешки и няма нищо лошо в забележките, стига да бъдат направени по правилен начин.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Да, но проблема е, когато забележките не се правят, просто заради самата забележка - с цел да превъзпитат и насърчат повишаването на езиковата култура, а се правят само с цел да злепоставят някой и да извадят от контекста същинската грешка с цел да се направи опит за назидание на някой, който не ти е симпатичен по ред причини.
Коментар
-
Да се обеси, не да се помилва.Да се обеси - не, да се помилва.Примерът е изтъркан, но е добър. Думите убиват. Също колкото и шофирането. Дори повече. Правописът е част от лицето ни тук, неволните грешки ( акнето ) всеки ги прощава, но кой обича вечно грозните лица?like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Явор Митев
PASSARELLA написа:Да, но проблема е, когато забележките не се правят, просто заради самата забележка - с цел да превъзпитат и насърчат повишаването на езиковата култура, а се правят само с цел да злепоставят някой и да извадят от контекста същинската грешка с цел да се направи опит за назидание на някой, който не ти е симпатичен по ред причини.
Коментар
-
ele написа:Irka_fihi написа:Алооууууу,Варна,айде ако обичаш , да не ме цитираш точно мен за неправилен изказ, щото явно не си наясно,че в българския език съществуват книжовен такъв и разговорна реч.И изразът "сичкото туй "е точно такъв,което не го прави грешен.Времето,прекарано в ровене по читанките май не е било ползотворно за теб,защото нищо не си разбрала,а си преписвала механично и ще си останеш с жалкия опит да ни натриеш носовете.Следващият път се изказвай подготвена."Не търсете възмездие.Рано или късно всеки плаща."
Ванга
Коментар
-
радвайте се на живота бе хора...къде не били сложили пълен член, къде трябвало запетайка... къде написали България с малка буква... ами толкоз можали, толкоз написали...туй да не е форум на "Литературная газета"...аз какво да кажа, че познах от първи пост мой приятел от детинство, без да знам, че е той и влиза във форумаFiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
Irka_fihi написа:Мила ми девойко,(така по-добре ли е?),прави ми впечатление,че много стриктно следиш всеки мой пост,под лупа,едва ли не...На какво се дължи този интерес към моята особа?!?Тъпото е, че цитираш само това,което ти изнася,(почвам да си мисля,че се опитваш да ме злепоставиш )Мда,казах,че влизам във форума,за да се забавлявам (снощи дори се смях със сълзи на един пост,ама от душа и сърце се смях),но също така казах,че когато ме нападат - се защитавам.Нося на критика,когато тази критика е основателна! Имаш ли някакво обяснение,защо българинът (и в частност ти ) се дразниш,когато някой има самочувствие,че е добър в дадена област и не се притеснява да го демонстрира? Защо на теб това ти "боде очите"? Не се обаждам за неща,от които хал-хабер си нямам,затова няма и да ме "видиш" в теми с техническа насоченост.А,забравих да те попитам- ти защо влизаш в този форум??? Вечно си "на нож" с всички,вечно си "контра"...Защо си толкова озлобена на целия свят?П.П -И не бъди голословна,когато твърдиш,че пропускам запетаи и пълен член.Давай конкретни примери-и баба знае да говори наизуст!Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Колежке, не си блъскай главата в стената. Ето едно мое прозрение : http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...68Просто премини на следващия пост.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
http://dnes.dir.bg/news1.phpВече ще спя спокойно - оправиха и последния проблем в тая "държава"...VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Не ми излиза нищо с/у линка на Киро, ама разбрах че е починал човек след детектор на лъжата.Извинете за отклонението от темата. http://dnes.dir.bg/2009/01/22/news3888581.html
Коментар
-
Неправилно: фият, фят Правилно: фиатНеправилно: италянски, италиянски Правилно: италиански Неправилно: из/под/над/на/в предвид Правилно: предвидНеправилно: обеснявам Правилно: обяснявамНеправилно: разглабям (просто няма такъв глагол) Правилно: разглобявамTonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар