А кой ти е майчиния език?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Литературно-образователна тема...
Collapse
X
-
EVITA написа:Четох, четох и ще се намеся. Разговарях днес с професор Владко Мурдаров!Това, което е напиша е само едно. Ще спрегна глагола Боядисвам и ще кажа, че както в английски и даже руския език има неправилни глаголи или запазени остарели глаголни форми, както и потъмняване или промени на съгласни понякога извън правилата. Освен това в българсия език има остатъци от падежи това е дателен падеж и винителен. Това са такива форми, които ни звучат налудничаво, но са общоприети за правилни.Аз боядисвамТи боядисвашТой боядисваНие боядисвамеВие боядисватеТе боядисватА иначе по темата не отидох на протеста въпреки, че наистина не виждам защо трябва да сме на това незвидно положение при условие, че работим на две работи и нямаме време за възпитанието на дечицата си."Не търсете възмездие.Рано или късно всеки плаща."
Ванга
Коментар
-
ele написа:Kuku написа:А? Еле, моите уважения, но тук става въпрос за Български език - истината е една Това, че виждаш грешката си и не искаш да я приемеш, НЕ говори добре за теб!
Коментар
-
Явор Митев
PASSARELLA написа:Правилно - никой.
Коментар
-
Явор Митев
PASSARELLA написа:Господи! Каква обида видя, какво заяждане, каква агресия!? Ай ай ай ай...
Коментар
-
PASSARELLA написа:Правилно - нали заедно с теб достигнахме до заключението, че по начало съм си прос човек...Тука е мястото може би да кажа на Кики, че има изгледи той да се окаже прав, но! аз все пак ще проверя и още по-обстойно казуса Yellow_Flash_Colorz_PDT_34Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Панаири, панаири....Боядише си е чиста диалектна форма за тези, които не знаят. Характерна за шопските и северните говори. А сега познайте Пасарелката от къде произхожда.Аз за да го изпреваря съм от долината на кауните - или ’поне в тая час на българиа...’Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар