Притежател съм на такъв талон от 2006г (този е от дата 16.01.2009, защото тогава си смених книжката поради изтичане на валидност на старата).Поради малката му популярност и ГОЛЕМИТЕ врати, които отваря реших да ви го покажа.Талонът не е много популярен, въпреки че голяма част от водачите покриват изискванията за получаването на такъв.За периода на притежаването му са ми опрощавали много дребни нарушения (може би си мислят, че съм нечий син).Като го видят органите на реда се отнасят по друг начин с притежателите му.Той замества синият талон с 39 точки.За получаването му се подава молба в КАТ, правят ти проверка за нарушения, плащаш и след няколко дни ти вземат синия и ти дават този:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Контролен талон "Водач на МПС без наказания"
Collapse
X
-
fihi
Колега Stefanaki, превилегиите на този талон са всъщност - превилегия .Единственото което ти се опрощава с него са точките при първото нарушение след като си го получил(талона), а паричната санкция остава.На мен лично този талон ми спести три точки за неправилно паркиране. Ченгетата(куките) като го видяха директно започнаха да пишат акта. Имах усещането че нарочно го правят, но това е друга бира.Условията за получаването му са 5год. без нарушенияЩо се отнася до точките аз имах 39 и преди да ми го дадат този талон.Поздрави!
Коментар
-
Аз пък от как го има все за коз го ползвам и върши работа е естествено трябва и почерпка иначе ако ще платинен да е ряпа да яде, полицаите и те са хора мерси не ядатПравило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
Аз също съм на мнение, че такъв талон по-скоро би провокирал желанието у някой полицай да ти напише акта за нещо дребно отколкото просто да ти направи забележка... например. Както аз сега в неделя бях забравил да си пусна светлините (беше ярък слънчев ден) и полицая на караулката на Владя ме спря, моля долкументите, погледна ги, попита знаете ли защо ви спрях, а аз се бях сетил, казах да, светлини предполагам, той да, включете ги да проверя дали са наред, добре, заповядайте документите и бъдете по-внимателен, пожела ми приятен път и се разделихме поживо-поздраво.Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
--- в сърцето завинаги... ---
Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp
Коментар
-
fihi
Re: Контролен талон "Водач на МПС без наказания"
Plastex написа:Най-важния въпрос - колко се плаща?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар