Аз този талон го имам от 2 години! :D
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Контролен талон "Водач на МПС без наказания"
Collapse
X
-
Ами и аз да си кажа, че притежавам този талон от 1 година. :D А за 10 години стаж зад волана и мнооооого километри (и мили в САЩ) нямам нито един акт Имам само един фиш за неправилно паркиране за 5 лв. в Гоце Делчев п.с. Пу-пу-пу, да не ми е уроки и от утре да се избият да ме спиратSKODA 105L '78
PUNTO 1.2 MPI ELX '94
FIAT 126p '89
TEMPRA 1.6 i.e.SX '91
GRANDE PUNTO 1.2 '06
Коментар
-
fihi
style34 написа:Аз се канех канех и не си направих. 7 години без нарушение и накрая акт и то за какво - неправилно паркиране. За 2 мин на централна автогара, където не преча на никой. Ама майната му, че ме хваща яд на тъпото ченге как дебнеше само.style34 написа:Аз да се похваля. Акта, който ми написаха за неправилно паркиране, поради изчерпателното и обосновано възражение ли що ли ама е за 20 лева и без точки
Коментар
-
Днес се опитах да взема и аз златен талон, но ядец. В КАТ май че не са наясно какво точно гласи закона. Последния ми фиш е от 1983 г. и ми казаха че нямам право. Един тълкува че трябвало да нямам въобще нарушения, друг казва че от датата на влизането на закона трябвало да минат 6 г. без нарушения, ако до тогава съм имал такива.А аз пък мога да го тълкувам че от датата на публикуването като върнеш назад 6 г. да нямам нарушения. Някой може ли да кажа в кой ДВ е побликувано това за да им го размажа на тъпите физиономии.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
fihi
NikMar написа:Днес се опитах да взема и аз златен талон, но ядец. В КАТ май че не са наясно какво точно гласи закона. Последния ми фиш е от 1983 г. и ми казаха че нямам право. Един тълкува че трябвало да нямам въобще нарушения, друг казва че от датата на влизането на закона трябвало да минат 6 г. без нарушения, ако до тогава съм имал такива.А аз пък мога да го тълкувам че от датата на публикуването като върнеш назад 6 г. да нямам нарушения. Някой може ли да кажа в кой ДВ е побликувано това за да им го размажа на тъпите физиономии.
Коментар
-
fihi
МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИНаредба No Iз-1959от 27 декември 2007 г.за определяне на първоначалния максимален размер на контролните точки на водач на моторно превозно средство, условията и реда за отнемането им и списъка на нарушенията на правилата за движение по пътищата, за които се отнемат(обн.,ДВ,бр.4 от 15 януари 2008 г.)Чл.3. (1) Контролни точки се отнемат въз основа на влязло в сила наказателно постановление.(2) При налагане на наказания за нарушенията, посочени в тази наредба, в наказателното постановление се отбелязват броя на отнетите и броя на оставащите контролни точки.(3) Еднократно на водач, който притежава контролен талон "Водач на МПС без наказания", издаден по реда на Наредба No I-157/2002 г. за условията и реда за издаване на свидетелство за управление на моторни превозни средства, отчета на водачите и тяхната дисциплина (ДВ,бр.97 от 2002 г.), не се отнемат контролни точки при налагане на наказание за нарушение, посочено в тази наредба.Контролен талон "Водач на МПС без наказания" се издава на водач, който няма наказания за нарушения на правилата за движение от първоначално придобиване на праводпособност и има стаж не по-малко от 6 г., считано от 15.10.2002 г.http://www.starazagora.mvr.bg/Servic...usluga+4-9.htm
Коментар
-
Черно на бяло - от от придобиване на правоспособност да нямаш нарушения, и да имаш поне 6 г. стаж зад волана. Колегата NikMar има нарушения - не може да получи такъв талон. Имаш наказания за нарушения някога - не получаваш.Нямаш наказания, но нямаш 6 г. стаж - не получаваш.Нямаш наказания и имаш 6 г. стаж - получаваш.
Коментар
-
добре и аз знам за тоз талон и одавна ми идва мислата,,ако жена която е правоспособна и не се е качвала на кола повече от 5-6г./знам такива/,по една или др.причина има ли и тя право на тоз талон и не е ли по-опасна от некой др.шофьри,ма сеа се сещам,че имам и приятел който е земал с мн.зор книжка и никак не се справа с карането,пак не кара вече 2г.,мн.несправедливо го дават тоз талон и само ще го земат при нарушение,ударен човек на някой спирка,да не се случва.Аз пак имам от 3г.правоспособност и с 2фиша,за последния не сам сигорен/залепен стикер на чама,,глоба с фиш,,/на неправилно място за паркирване.
Коментар
-
fihi
BO написа:Колеги, а къде пропускате "ИЛИ в рамките на 6 години не допусне налагане на наказване по ЗДП"Контролен талон "Водач на МПС без наказания" се издава на водач, който няма наказания за нарушения на правилата за движение от първоначално придобиване на праводпособност И има стаж не по-малко от 6 г., считано от 15.10.2002 г.http://www.starazagora.mvr.bg/Servic...usluga+4-9.htm
Коментар
-
ogi28b написа:Черно на бяло - от от придобиване на правоспособност да нямаш нарушения, и да имаш поне 6 г. стаж зад волана. Колегата NikMar има нарушения - не може да получи такъв талон. Имаш наказания за нарушения някога - не получаваш.Нямаш наказания, но нямаш 6 г. стаж - не получаваш.Нямаш наказания и имаш 6 г. стаж - получаваш.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
vin_d написа:добре и аз знам за тоз талон и одавна ми идва мислата,,ако жена която е правоспособна и не се е качвала на кола повече от 5-6г./знам такива/,по една или др.причина има ли и тя право на тоз талон и не е ли по-опасна от некой др.шофьриAlfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
Коментар
-
NikMar написа:Тук въобще не си прав защото:
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар