Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Контролен талон "Водач на МПС без наказания"

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Аз този талон го имам от 2 години! :D
    Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16V 97г.с АГУ
    Fiat Bravo SX 80 16V 99г. с ГИ АС

Коментар

И аз исках, но ми писаха акт и няма да се сдобия скоро с такъв
      НАМАЛЕТЕ СКОРОСТТА - СПАСЕТЕ ЖИВОТ!!!

Коментар

BEAUTY написа:
        И аз исках, но ми писаха акт и няма да се сдобия скоро с такъв
        Като имаш желание, ще се сдобиеш Днес взех моя- за 5 мин, 1.50 и това е.
        Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

Ами и аз да си кажа, че притежавам този талон от 1 година. :D А за 10 години стаж зад волана и мнооооого километри (и мили в САЩ) нямам нито един акт Имам само един фиш за неправилно паркиране за 5 лв. в Гоце Делчев п.с. Пу-пу-пу, да не ми е уроки и от утре да се избият да ме спират
          SKODA 105L '78
          PUNTO 1.2 MPI ELX '94
          FIAT 126p '89
          TEMPRA 1.6 i.e.SX '91
          GRANDE PUNTO 1.2 '06

Коментар

style34 написа:
            Аз се канех канех и не си направих. 7 години без нарушение и накрая акт и то за какво - неправилно паркиране. За 2 мин на централна автогара, където не преча на никой. Ама майната му, че ме хваща яд на тъпото ченге как дебнеше само.
            style34 написа:
            Аз да се похваля. Акта, който ми написаха за неправилно паркиране, поради изчерпателното и обосновано възражение ли що ли ама е за 20 лева и без точки
            Батка, бягай до КАТ. Мисля че имаш право на "златния" талон, щом не са ти взели точки.П.С. Шегичка - И после веднага на централна гара да паркираш, за да ти го вземат

Коментар

Днес се опитах да взема и аз златен талон, но ядец. В КАТ май че не са наясно какво точно гласи закона. Последния ми фиш е от 1983 г. и ми казаха че нямам право. Един тълкува че трябвало да нямам въобще нарушения, друг казва че от датата на влизането на закона трябвало да минат 6 г. без нарушения, ако до тогава съм имал такива.А аз пък мога да го тълкувам че от датата на публикуването като върнеш назад 6 г. да нямам нарушения. Някой може ли да кажа в кой ДВ е побликувано това за да им го размажа на тъпите физиономии.
              FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
              Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

NikMar написа:
                Днес се опитах да взема и аз златен талон, но ядец. В КАТ май че не са наясно какво точно гласи закона. Последния ми фиш е от 1983 г. и ми казаха че нямам право. Един тълкува че трябвало да нямам въобще нарушения, друг казва че от датата на влизането на закона трябвало да минат 6 г. без нарушения, ако до тогава съм имал такива.А аз пък мога да го тълкувам че от датата на публикуването като върнеш назад 6 г. да нямам нарушения. Някой може ли да кажа в кой ДВ е побликувано това за да им го размажа на тъпите физиономии.
                Когато аз си вадих талона, жената на гишето изрично ми каза, че трябват 6год. Така че моя съвет е да отидеш когато е на смяна тя, а не при тази която не и се е занимавало и те е отсвирила. Не мисля че за половин година са сменили персонала в КАТ-Габрово. Иначе ще се поинтересувам къде го пише това.

Коментар

МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИНаредба No Iз-1959от 27 декември 2007 г.за определяне на първоначалния максимален размер на контролните точки на водач на моторно превозно средство, условията и реда за отнемането им и списъка на нарушенията на правилата за движение по пътищата, за които се отнемат(обн.,ДВ,бр.4 от 15 януари 2008 г.)Чл.3. (1) Контролни точки се отнемат въз основа на влязло в сила наказателно постановление.(2) При налагане на наказания за нарушенията, посочени в тази наредба, в наказателното постановление се отбелязват броя на отнетите и броя на оставащите контролни точки.(3) Еднократно на водач, който притежава контролен талон "Водач на МПС без наказания", издаден по реда на Наредба No I-157/2002 г. за условията и реда за издаване на свидетелство за управление на моторни превозни средства, отчета на водачите и тяхната дисциплина (ДВ,бр.97 от 2002 г.), не се отнемат контролни точки при налагане на наказание за нарушение, посочено в тази наредба.Контролен талон "Водач на МПС без наказания" се издава на водач, който няма наказания за нарушения на правилата за движение от първоначално придобиване на праводпособност и има стаж не по-малко от 6 г., считано от 15.10.2002 г.http://www.starazagora.mvr.bg/Servic...usluga+4-9.htm

Коментар

Черно на бяло - от от придобиване на правоспособност да нямаш нарушения, и да имаш поне 6 г. стаж зад волана. Колегата NikMar има нарушения - не може да получи такъв талон. Имаш наказания за нарушения някога - не получаваш.Нямаш наказания, но нямаш 6 г. стаж - не получаваш.Нямаш наказания и имаш 6 г. стаж - получаваш.

Коментар

Колеги, а къде пропускате "ИЛИ в рамките на 6 години не допусне налагане на наказване по ЗДП"
                      A20DTH ЖТД ама не баш
                      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

добре и аз знам за тоз талон и одавна ми идва мислата,,ако жена която е правоспособна и не се е качвала на кола повече от 5-6г./знам такива/,по една или др.причина има ли и тя право на тоз талон и не е ли по-опасна от некой др.шофьри,ма сеа се сещам,че имам и приятел който е земал с мн.зор книжка и никак не се справа с карането,пак не кара вече 2г.,мн.несправедливо го дават тоз талон и само ще го земат при нарушение,ударен човек на някой спирка,да не се случва.Аз пак имам от 3г.правоспособност и с 2фиша,за последния не сам сигорен/залепен стикер на чама,,глоба с фиш,,/на неправилно място за паркирване.

Коментар

BO написа:
                          Колеги, а къде пропускате "ИЛИ в рамките на 6 години не допусне налагане на наказване по ЗДП"
                          Контролен талон "Водач на МПС без наказания" се издава на водач, който няма наказания за нарушения на правилата за движение от първоначално придобиване на праводпособност И има стаж не по-малко от 6 г., считано от 15.10.2002 г.http://www.starazagora.mvr.bg/Servic...usluga+4-9.htm

Коментар

ogi28b написа:
                            Черно на бяло - от от придобиване на правоспособност да нямаш нарушения, и да имаш поне 6 г. стаж зад волана. Колегата NikMar има нарушения - не може да получи такъв талон. Имаш наказания за нарушения някога - не получаваш.Нямаш наказания, но нямаш 6 г. стаж - не получаваш.Нямаш наказания и имаш 6 г. стаж - получаваш.
                            Тук въобще не си прав защото:ДВ,бр.66 от 25.07.2003 г.)НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № I-157 ОТ 2002 Г. ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ИЗДАВАНЕ НА СВИДЕТЕЛСТВО ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА МОТОРНИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА, ОТЧЕТА НА ВОДАЧИТЕ И ТЯХНАТА ДИСЦИПЛИНА (ДВ, БР. 97 ОТ 2002 Г.)ИЗДАДЕНА ОТ МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ Обн. ДВ. бр.66 от 25 Юли 2003г.§ 1. В чл. 8 се създава ал. 3:"(3) Контролният талон "Водач на МПС без наказания" отговаря на изискванията по ал. 1 и 2, без да се посочва първоначалният максимален размер на контролните точки за отчет на извършваните нарушения."§ 2. В чл. 25 се създават ал. 4 и 5:"(4) Контролен талон "Водач на МПС без наказания" се издава при поискване от водача:1. когато няма наказания за нарушение на правилата за движение по пътищата от първоначалното придобиване на правоспособност и има стаж не по-малко от 6 години;2. когато няма наказания за нарушение на правилата за движение по пътищата за период 6 години след влизане в сила на тази наредба.(5) Контролен талон "Водач на МПС без наказания" се издава въз основа на подадено заявление по образец (приложение № 5) и документ за платена такса."§ 3. В чл. 26 се създава ал. 4:"(4) На водач, на който при съставяне на акт за нарушение по Закона за движението по пътищата е отнет контролен талон "Водач на МПС без наказания", при връчване на наказателното постановление се издава обикновен контролен талон въз основа на платена такса."Значи старши лейтената и мацката са били прави, ако устискам до юли може да получа талон, за собствено удовлетворение.
                            FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                            Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

vin_d написа:
                              добре и аз знам за тоз талон и одавна ми идва мислата,,ако жена която е правоспособна и не се е качвала на кола повече от 5-6г./знам такива/,по една или др.причина има ли и тя право на тоз талон и не е ли по-опасна от некой др.шофьри
                              Талона не означава , че е безопасна, а че няма нарушения в продължения на 6 години.
                              Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

NikMar написа:
                                Тук въобще не си прав защото:
                                Възможно е , просто колегата е дал непълен цитат, и аз без да отворя документа, драснах с 3 думи какво пише в онзи текст. Той пък се оказа непълен... Фишове за превишена скорост се броят като наказния , нали ? Иначе да хода и аз да си взема? Ама се плащат някакви такси....

Коментар

Working...
                                X