Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за каско и гражданска

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Въпрос за каско и гражданска

    Приказвахме си с колегите кротко в периода на физиологичната почивка по въпроса за каското и гражданската отговорност. Излиза, че ако имаш и каско и гражданска в случай на ПТП без твоя вина се плаща два пъти за едно и също нещо-един път застрахователната премия по каското и втори път задължителната по закон гражданска отговорност. Ясно е, че каското не е задължително, така че от правна гледна точка проблеми няма. Обаче от гледна точка на застрахователя (в случая, когато е един и същ по двете застраховки) си е чиста далавера, понеже си е взел предварително сумата за каското и в допълнение изисква да му се покрият разходите от гражданската на виновния водач. Ясно е, че каското дава гаранция, че като се изплющя някъде сам щетите ще ми бъдат покрити, но говорим за случая описан горе. Има нещо гнило тука-излиза, че за една щета се плаща два пъти! Нещо не ми е много ясно, та ако може някой колега застраховател да хвърли светлина по тоя казус.
    Fiat Stilo 1.8 16V

    #2
    Re: Въпрос за каско и гражданска

    Stoyan_68 написа:
    ...Излиза, че ако имаш и каско и гражданска в случай на ПТП без твоя вина се плаща два пъти за едно и също нещо-един път застрахователната премия по каското и втори път задължителната по закон гражданска отговорност.
    Мисля, че за една и съща щета не можеш да вземеш пари по 2 застраховки. Ще вземеш само от каското. Когато се взимат пари по каско, декларираш, че не си взел други пари за същата щета.
    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

    Коментар


      #3
      Не аз, а застрахователя взима! Аз само давам
      Fiat Stilo 1.8 16V

      Коментар

      Working...
      X