Lane Staley написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Похвали се, оплачи се!!!
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Tonight's the night and it's going to happen again and again...
-
В английския език има особеност - ако искаш да кажеш "Никога нямам кътсмет" (примерно), което на български звучи нормално, на английски трябва да кажеш "Никога имам късмет" , за да звучи нормално. Това е като офтопик.Оплаквам се - в момента има много интензивна гръмотевична буря над южна София, светкавици падат в/у планината почти всяка секунда, а фотоапаратът ми не е в мен, пък имам доста добър изглед, и не мога да снимам нищо...
Коментар
-
ogi28b написа:В английския език има особеност - ако искаш да кажеш "Никога нямам кътсмет" (примерно), което на български звучи нормално, на английски трябва да кажеш "Никога имам късмет" , за да звучи нормално. Това е като офтопик.Оплаквам се - в момента има много интензивна гръмотевична буря над южна София, светкавици падат в/у планината почти всяка секунда, а фотоапаратът ми не е в мен, пък имам доста добър изглед, и не мога да снимам нищо...Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Давам прост пример, който звучи горе долу като предишният пример:I have never been so lucky. Как звучи буквално преведено, и как звучи смислено преведено ? Но това май се отнася за "никога", сещам се и още 1 пример:I will never drive a golf-three - буквален превод: Никога ще карам гоуф3; смислен превод: Никога няма да карам гоуф3. А ако това последното пък се преведе обратно на английски - звучи така: I will not never drive G3, което е граматически неправилно. Но да не се изкарваме по-големи разбирачи от англичаните... Не ви ли се потят стъклата тия дни ? Кво масло да си сложа? Гумите? Акумулатора?
Коментар
-
ogi28b написа:Не ви ли се потят стъклата тия дни ? Кво масло да си сложа? Гумите? Акумулатора?Настоящата - Ford Focus ST
Бившата - Bravo GT - мъничко, черничко, тук - там стъпва ...
Франкенщайн - R.I.P.
Fiat Ducato Heku Wohnmobill 530 '87 - НАБОРЪТ
Коментар
-
Humppa
Оплаквам се: провали ми се двуседмичната безплата екскурзия из Франция.Хваля се: причината за провала е започване на втора (допълнителна) работа
Коментар
-
Оплаквам се: трябва да дам 800лв. за застраховки, точно преди отпуската ми....Хваля се: ще съм в отпуск цели десет дни от първи Август! О, чудо! Ааа и друго се хваля: днес смених хънтъра на една врата със стъклопакет съвсем самичка! Ех, че хубавоо!Ex'Fiat Uno, Ex'Fiat Bravo GT, Ex'Fiat Punto HGT, Now-Fiat Bravo GT
Коментар
-
SokOtPraskova написа:Оплаквам се: трябва да дам 800лв. за застраховки, точно преди отпуската ми....Хваля се: ще съм в отпуск цели десет дни от първи Август! О, чудо! Ааа и друго се хваля: днес смених хънтъра на една врата със стъклопакет съвсем самичка! Ех, че хубавоо!
Коментар
-
Humppa
Те затова са шефове, а ние за това сме бачкатори - да опъваме каиша Кире, усмихни се, тегли им една майна на ум и ще ти олекне!
Коментар
-
е търсих я таз тема одеве ма не можах да я намера.Здобих се с фанелка на фиат от некакво турне в Дания.http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...844&highlight=
Коментар
-
Humppa написа:Те затова са шефове, а ние за това сме бачкатори - да опъваме каиша Кире, усмихни се, тегли им една майна на ум и ще ти олекне!VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Humppa
Жеги!Мен ме съсипват! Вечер не мога да заспя, сутрин не мога да стана, а зимата съм кукурак още в 06:00!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар