Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Похвали се, оплачи се!!!

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Lane Staley написа:
    ele написа:
    winter_sun написа:
    А, да приема ли, че е прав и когато ме обижда?! Сигурно изисква голямо усилие да кажеш едно "Добър ден" поне!...а за кървищата по терасата-знам какво е! и аз имах котка (преди съседът ми да реши, че трябва да я отрови)
    Не мисля, че не те обижда, просто не е учтив. А и дори да те обиди - пука ли ти? Това не е причина да нарушиш душевното си равновеие - усмихвай се и си свиркай.
    Ele, не приемай следното като заяждане, само искам да ти обясня:Не мисля, че не те обижда - означава, че смяташ, че я обижда...
    Много хора, включително и аз, понякога се затрудняват да разберат смисъла, когато има отрицание на отрицанието в едно изречение. А това се обяснява най-лесно със средствата на програмирането :D . В подредения свят на нулите и единиците, два пъти НЕ означава отрицание на отрицанието, т.е. ДА . "Не мисля, че не те обижда." = "Мисля, че те обижда."
    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

В английския език има особеност - ако искаш да кажеш "Никога нямам кътсмет" (примерно), което на български звучи нормално, на английски трябва да кажеш "Никога имам късмет" , за да звучи нормално. Това е като офтопик.Оплаквам се - в момента има много интензивна гръмотевична буря над южна София, светкавици падат в/у планината почти всяка секунда, а фотоапаратът ми не е в мен, пък имам доста добър изглед, и не мога да снимам нищо...

Коментар

ogi28b написа:
        В английския език има особеност - ако искаш да кажеш "Никога нямам кътсмет" (примерно), което на български звучи нормално, на английски трябва да кажеш "Никога имам късмет" , за да звучи нормално. Това е като офтопик.Оплаквам се - в момента има много интензивна гръмотевична буря над южна София, светкавици падат в/у планината почти всяка секунда, а фотоапаратът ми не е в мен, пък имам доста добър изглед, и не мога да снимам нищо...
        За английския бъркаш - I have + past participle е форма (present perfect) и не може да бъде разделяна и анализирана дума по дума. За светкавиците - много жалко - прати малко насам, аз имам фото. Хваля се - вече имам лампа над компютъра, преди тънех в тъма :D даже сама я сложих.
        Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Давам прост пример, който звучи горе долу като предишният пример:I have never been so lucky. Как звучи буквално преведено, и как звучи смислено преведено ? Но това май се отнася за "никога", сещам се и още 1 пример:I will never drive a golf-three - буквален превод: Никога ще карам гоуф3; смислен превод: Никога няма да карам гоуф3. А ако това последното пък се преведе обратно на английски - звучи така: I will not never drive G3, което е граматически неправилно. Но да не се изкарваме по-големи разбирачи от англичаните... Не ви ли се потят стъклата тия дни ? Кво масло да си сложа? Гумите? Акумулатора?

Коментар

ogi28b написа:
            Не ви ли се потят стъклата тия дни ? Кво масло да си сложа? Гумите? Акумулатора?
            От този цитат се присетих, антената ми няколко дни стоеше неестествено изправена. Та днес я нагласих - хваля се! + Нов десен носач и кормилен накрайник, бендикс и намотка.......абе Бравото се подмлади с 4-5 години
            Настоящата - Ford Focus ST
            Бившата - Bravo GT - мъничко, черничко, тук - там стъпва ...
            Франкенщайн - R.I.P.
            Fiat Ducato Heku Wohnmobill 530 '87 - НАБОРЪТ

Коментар

МЪКА

Днес един малоумник вместо да спре на знак стоп се спря в колата ми. Търся преден ляв калник , преден ляв фар , преден ляв мигач , предна броня , преден капак , предната решетка за фиат крома 1987год.
              ПОДКУПИ ПРИЕМАМ САМО В ПЕТЪК !!!

FIAT CROMA 2000ie 8V 1987год.

Коментар

Оплаквам се: провали ми се двуседмичната безплата екскурзия из Франция.Хваля се: причината за провала е започване на втора (допълнителна) работа

Коментар

Оплаквам се: трябва да дам 800лв. за застраховки, точно преди отпуската ми....Хваля се: ще съм в отпуск цели десет дни от първи Август! О, чудо! Ааа и друго се хваля: днес смених хънтъра на една врата със стъклопакет съвсем самичка! Ех, че хубавоо!
                  Ex'Fiat Uno, Ex'Fiat Bravo GT, Ex'Fiat Punto HGT, Now-Fiat Bravo GT

Коментар

SokOtPraskova написа:
                    Оплаквам се: трябва да дам 800лв. за застраховки, точно преди отпуската ми....Хваля се: ще съм в отпуск цели десет дни от първи Август! О, чудо! Ааа и друго се хваля: днес смених хънтъра на една врата със стъклопакет съвсем самичка! Ех, че хубавоо!
                    Браво на теб.От опит знам че за дама не е много лесна процедура смяната.И да те попитам -заками ли си пакета или само го намести на мястото на хънтъра.Ако не си го закамила и е по-големичък очаквай да ти провисне вратата.Не ти ги пожелавам,повече от 5 години си вадих насъщният с дограма и те съветвам да си повикаш някой който разбира от тези работи.
                    FIAT FORUM BULGARIA
                    Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

И аз да се оплача, днес ми свършва едномесечната отпуска
                      now. BMW E39 523i '98 170hp
                      ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
                      ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp

Коментар

Шефовете ми тотално абдикираха и не мога да си свърша работата!
                        VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                        VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                        VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                        VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                        Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Те затова са шефове, а ние за това сме бачкатори - да опъваме каиша Кире, усмихни се, тегли им една майна на ум и ще ти олекне!

Коментар

е търсих я таз тема одеве ма не можах да я намера.Здобих се с фанелка на фиат от некакво турне в Дания.http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...844&highlight=

Коментар

Humppa написа:
                              Те затова са шефове, а ние за това сме бачкатори - да опъваме каиша Кире, усмихни се, тегли им една майна на ум и ще ти олекне!
                              Ба... една... Освен това е началото на юли а морето е вече далечен спомен и пак ми се ходи! :D А от две седмици едвам се мъкна - като пребит съм без да има причина.
                              VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                              VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                              VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                              VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                              Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Жеги!Мен ме съсипват! Вечер не мога да заспя, сутрин не мога да стана, а зимата съм кукурак още в 06:00!

Коментар

Working...
                                X