При мен е първото..!!Какво да направя..докато включа 2-ра и вече съм над ограничението за градско..!! Те фиатките са виновни..мноооо са бързи и затова става така Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 Yellow_Flash_Colorz_PDT_07 Поздрави.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Най-честите нарушения
Collapse
X
-
ls1 написа:gantcho написа:ПП. Сега ако кажеш, че извън града винаги караш с НЕ ПОВЕЧЕ от 90 км/ч, направо ще ти светне ореолътShe was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
mnpenchev
Ям докато карам и заглеждам мадамите по улиците, освен това използвам клаксона в населени места за да се закачам с мацките, карам над ограниченията и понякога минавам на тъмно оранжево, даже съм си хвърлял фаса през прозореца, аз съм един мръсен закононарушител!
Коментар
-
mnpenchev написа:Ям докато карам и заглеждам мадамите по улиците, освен това използвам клаксона в населени места за да се закачам с мацките, карам над ограниченията и понякога минавам на тъмно оранжево, даже съм си хвърлял фаса през прозореца, аз съм един мръсен закононарушител!Fiat Stilo 1.8 16V
Коментар
-
Законите са създадени за да се нарушават.Шофирай разумно, на пътя не си сам.
Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird
Коментар
-
Ганчо, защо да е сляпо буквоядство? Аз дадох обяснение - това е моя начин да се справим с движението по пътищата. Когато повече хора започнат да карат така - ще намалеят и катастрофите. Това че някой е решил да кара не просто бързо, а извън закона - не означава че аз съм длъжен да правя същото. Отказвам да се съглася че ако 90% нарушават един закон то останалите 10% също трябва да го нарушават, даже са виновни че не го нарушават. Както и да го въртим този който кара с 91км/ч е ВИНОВЕН и е НАРУШИТЕЛ и подлежи на САНКЦИИ и е потенциален ПРЕДУМИШЛЕН УБИЕЦ. Тежки думи, но абсолютно верни, особено в държава в която 1500 човека на година мрат от катастрофи. Докато не го приемем лично (и тук не копирам Трифонов) и не започнем промяната от себе си - нищо няма да стане. Аз съм избрал да започна тази промяна.Понеже всичко започна от ’преценката’ аз си зададох въпроса колко ли такива ’преценяващи’ са изтрепали себе си и околните? Затова реагирах.
Коментар
-
ls1 написа:Ганчо, защо да е сляпо буквоядство? Аз дадох обяснение - това е моя начин да се справим с движението по пътищата. Когато повече хора започнат да карат така - ще намалеят и катастрофите. Това че някой е решил да кара не просто бързо, а извън закона - не означава че аз съм длъжен да правя същото. Отказвам да се съглася че ако 90% нарушават един закон то останалите 10% също трябва да го нарушават, даже са виновни че не го нарушават. Както и да го въртим този който кара с 91км/ч е ВИНОВЕН и е НАРУШИТЕЛ и подлежи на САНКЦИИ и е потенциален ПРЕДУМИШЛЕН УБИЕЦ. Тежки думи, но абсолютно верни, особено в държава в която 1500 човека на година мрат от катастрофи. Докато не го приемем лично (и тук не копирам Трифонов) и не започнем промяната от себе си - нищо няма да стане. Аз съм избрал да започна тази промяна.Понеже всичко започна от ’преценката’ аз си зададох въпроса колко ли такива ’преценяващи’ са изтрепали себе си и околните? Затова реагирах.Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
--- в сърцето завинаги... ---
Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp
Коментар
-
Sandeto написа:Жена ми дори казва, че съм най-скучния човек на света когато карам... нито говоря, нито се разсейвам.Шофирай разумно, на пътя не си сам.
Коментар
-
Май правилната анкета е следната:Колко трябва да е ограничението на скоростта, за да го спазвате а) Колкото и да е, длъжен съм да го спазвам, за да предпазя себе си и други невинни участници в движениетоб) 100в) 110г) 120д) 130е) Нема значение колко е, аз съм много специален, пътищата са мои, и винаги карам по-бързо с 10-20, щото радарите така са настроени, и щото преценката ми е супер-мега-точна, а пък и защо да карам с 90, като мога да карам със 150, и ако стане нещо - пак ще умра?Не забравяйте, че ПЪТЯТ НЕ Е КОСМОС !По дефаулт винаги един българин е по-хитър и преценява нещата по-точно от Закона За това сума ти народ измира по улиците...
Коментар
-
Анкетата е трябвало да бъде с по няколко отговора - да може да се подреждат нарушенията по частота...За съжаление правя всички от изброените нарушения - БЕЗ АЛКОХОЛ (пил никога). Много се старая да не отнемам предимство/засичам и още повече да не минавам на червено. За съжаление градското каране в София понякога не ти оставя избор - мисля че доста хора ще ме разберат. Но най-често нарушавам ограничението на скоростта.P.S. Едно време аз карах доста по безрассъдно и доста време нямах ама абсолютно никакво проишествие - имах много ситуации, имах и моменти когато наистина със самоконтрол и късмет (най-вече) съм избягвал "стопроцентови" удари. Времето минаваше, липсата на проишествия покачваше самоуверенноста ми, все повече отпусках крака на най-левия педал... и така един ден... челно с 80 - колата на боклука, пострадали няма (неискам да се сещам за тази отвратителна случка).Та от тогава дори и да нарушавам правилата съм на нокти - не с ПОвишено а с ЗАвишено внимание (а да се возя при друг човек направо не мога). Така че както каза колегата "пътя не е космос" но пък и реалноста в София (и цяла БГ) е далеч от правилника, та както казват - дозата прави отровата.
Коментар
-
Извинявам се на всички които мислят че анкетата трябва да е по друг начин.Аз исках да видя дали съм единствен които нарушава закона .Е не съм. това което ме тревожи е че наистина много се кара с превишена Ограничението на скороста 78% Неправилното изпреварване 1%Неправилното паркиране или на забранено място 9% Алкохол 4% Отнемане на предимство 1% Не спазване на дистанция 1% Преминаване на червен светофар 0% Говорене по телефона без устроиство Свободни ръце 5% Статистиката която се получи е Меко казано тревожна а тя вече е от почти 100 човекаПП:и аз не съм светецШофирай разумно, на пътя не си сам.
Коментар
-
Zloben_Kozel написа:все повече отпусках крака на най-левия педал... и така един ден... челно с 80 - колата на боклука, пострадали няма (неискам да се сещам за тази отвратителна случка).null.zero написа:А има ли някой който да спира НАПЪЛНО на знак STOP? Като на изпит за книжка?She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
null.zero написа:А има ли някой който да спира НАПЪЛНО на знак STOP? Като на изпит за книжка?----------------------------------------------------------------------------
Fiat Bravo 1.6 97г.(90к.с.), LPG Lovato
ex.Fiat Punto 1.1 96г.(55к.с.),LPG Lovato
ex. Fiat Tipo ATG 91г. 1.6(83 к.с.) бензин + газ
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар