Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Най-честите нарушения

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

При мен е първото..!!Какво да направя..докато включа 2-ра и вече съм над ограничението за градско..!! Те фиатките са виновни..мноооо са бързи и затова става така Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 Yellow_Flash_Colorz_PDT_07 Поздрави.
    Fiat Bravo 1.2 16v/82 hp....

...E90..incoming..!!

Коментар

ls1 написа:
      gantcho написа:
      ПП. Сега ако кажеш, че извън града винаги караш с НЕ ПОВЕЧЕ от 90 км/ч, направо ще ти светне ореолът
      Това може да се стори на някой смешно, даже да го нарече опасно
      Сигурно не те изненадва, но точно така го наричам. Действително всички караме със 100-110 (аз лично гледам да държа 100, но понякога се качва съвсем малко стрелката - я инерция, я нещо). А щом сам казваш, че всички го правят, а ти го наричаш алогизъм, не е ли редно да се позамислиш?Така или иначе, карай си както ти е удобно, но не съди другите без да знаеш как ТЕ карат. Освен правилник и сляпото съблюдаване на всяка негова точка, се предполага, че всеки седнал зад волана има сиво вещество и право на преценка/оценка на възможностите и обстановката. На английски му казват "exercising discretion". Това, което ти правиш е сляпо буквоядство. Нищо лично, просто това е моето мнение.
      She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

Ям докато карам и заглеждам мадамите по улиците, освен това използвам клаксона в населени места за да се закачам с мацките, карам над ограниченията и понякога минавам на тъмно оранжево, даже съм си хвърлял фаса през прозореца, аз съм един мръсен закононарушител!

Коментар

mnpenchev написа:
          Ям докато карам и заглеждам мадамите по улиците, освен това използвам клаксона в населени места за да се закачам с мацките, карам над ограниченията и понякога минавам на тъмно оранжево, даже съм си хвърлял фаса през прозореца, аз съм един мръсен закононарушител!
          Е, човещинка е баце
          Fiat Stilo 1.8 16V

Коментар

Законите са създадени за да се нарушават.
            Шофирай разумно, на пътя не си сам.
            Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
            Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
            Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird

Коментар

Ганчо, защо да е сляпо буквоядство? Аз дадох обяснение - това е моя начин да се справим с движението по пътищата. Когато повече хора започнат да карат така - ще намалеят и катастрофите. Това че някой е решил да кара не просто бързо, а извън закона - не означава че аз съм длъжен да правя същото. Отказвам да се съглася че ако 90% нарушават един закон то останалите 10% също трябва да го нарушават, даже са виновни че не го нарушават. Както и да го въртим този който кара с 91км/ч е ВИНОВЕН и е НАРУШИТЕЛ и подлежи на САНКЦИИ и е потенциален ПРЕДУМИШЛЕН УБИЕЦ. Тежки думи, но абсолютно верни, особено в държава в която 1500 човека на година мрат от катастрофи. Докато не го приемем лично (и тук не копирам Трифонов) и не започнем промяната от себе си - нищо няма да стане. Аз съм избрал да започна тази промяна.Понеже всичко започна от ’преценката’ аз си зададох въпроса колко ли такива ’преценяващи’ са изтрепали себе си и околните? Затова реагирах.

Коментар

ls1 написа:
                Ганчо, защо да е сляпо буквоядство? Аз дадох обяснение - това е моя начин да се справим с движението по пътищата. Когато повече хора започнат да карат така - ще намалеят и катастрофите. Това че някой е решил да кара не просто бързо, а извън закона - не означава че аз съм длъжен да правя същото. Отказвам да се съглася че ако 90% нарушават един закон то останалите 10% също трябва да го нарушават, даже са виновни че не го нарушават. Както и да го въртим този който кара с 91км/ч е ВИНОВЕН и е НАРУШИТЕЛ и подлежи на САНКЦИИ и е потенциален ПРЕДУМИШЛЕН УБИЕЦ. Тежки думи, но абсолютно верни, особено в държава в която 1500 човека на година мрат от катастрофи. Докато не го приемем лично (и тук не копирам Трифонов) и не започнем промяната от себе си - нищо няма да стане. Аз съм избрал да започна тази промяна.Понеже всичко започна от ’преценката’ аз си зададох въпроса колко ли такива ’преценяващи’ са изтрепали себе си и околните? Затова реагирах.
                Хммм... другаря Коцев не съм го виждал скоро да пише из форума ни... Да не си е сменил ника? :D Шегичка... но сте си партия явно вий двамцата.... Лично аз обаче смятам, че с това прекалено спазване на ограниченията създавате повече предпоставки за катастрофи отколкото решавате някакъв проблем. А да... и също така смятам, че ако се движиш с 10-20км/ч над ограничението и изникне екстремна ситуация в 99% от случаите няма да има кой знае каква разлика в последствията... но пък ако се влачите така, то в 99% от случаите ще изнервите хиляди водачи и ще ги провокирате да предприемат рисковани маневри. А и тежките катастрофи в голямата си част от случаите са предизвикани не от "нарушители" каращи с 10-20км над допустимата скорост, а от такива с 50-100км/ч отгоре или такива, които блеят мислейки си как да измуфтя скъпия довечера да ми даде 20лв да си купя онова червилце като на колежката Иванова... Айде, със здраве и всеки си има глава на раменете... да си кара както знае/може.п.п.А да... и ако ще си казваме каква е зависимостта м/у стила на каране и произшествията... е аз съм с книжка от 1990г, карам активно кола от 1998г, имам навъртяни общо над 200000км 80-90% от които предимно грАдско (софийско) и да не дърпам дявола за опашката дано за сега съм без нито едно регистрирано нарушение, без нито едно произшествие (ако не броиме леко огънат преден рег.номер в теглича стърчащ на 30см зад една волга). Като на фона на това редовно по широките булеварди си карам с 70, по Цариградско с 95-100, извънградско 110... но пък очите и ушите винаги са ми не на 4, а на 6! Жена ми дори казва, че съм най-скучния човек на света когато карам... нито говоря, нито се разсейвам.
                Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
                --- в сърцето завинаги... ---
                Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp

Коментар

Когато 90% от адресатите на един закон го анрушават, това означава, че законът не отговаря на общественото развитие и потребности. На по-прост език, означава, че е неадекватен.
                  Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V - Ex
                  Alfa Romeo 166 2.4 JTD - Ex
                  Volvo S60 Sport 2.4D

Коментар

Sandeto написа:
                    Жена ми дори казва, че съм най-скучния човек на света когато карам... нито говоря, нито се разсейвам.
                    Ето това ме расмя,но трябва да е така не трябва да има разсеивания и разконцентриране от единственото важно нещо в момента ПЪТЯТголяма част от произшествията в градска среда стават по нарушение на един член 23 ал1 които не е обособен точно колко. Този член е Не спазване на дистанция.Но в софия да речем караш с дистанция 8-10метра (знаеш че ше спреш за толко) и те надминава поредният ГОЛФ и се набутва пред теб и дистанцията ти става не 8-10 а 2-3метра,при което се налага да караш отново по бавно за да си възтановиш предишната дистанция.Нооооо отново се намира някои бесен Шофер и ситуацията се повтаря до момента в които не ти писне секи да те прескача и ти не се Лепнеш на 1метър от колата пред теб......Ииии тя земе да спре внезапно и БАМ, виновен си не си спазвал дистанция ....Е колко требва да е в Метри

Коментар

Май правилната анкета е следната:Колко трябва да е ограничението на скоростта, за да го спазвате а) Колкото и да е, длъжен съм да го спазвам, за да предпазя себе си и други невинни участници в движениетоб) 100в) 110г) 120д) 130е) Нема значение колко е, аз съм много специален, пътищата са мои, и винаги карам по-бързо с 10-20, щото радарите така са настроени, и щото преценката ми е супер-мега-точна, а пък и защо да карам с 90, като мога да карам със 150, и ако стане нещо - пак ще умра?Не забравяйте, че ПЪТЯТ НЕ Е КОСМОС !По дефаулт винаги един българин е по-хитър и преценява нещата по-точно от Закона За това сума ти народ измира по улиците...

Коментар

Анкетата е трябвало да бъде с по няколко отговора - да може да се подреждат нарушенията по частота...За съжаление правя всички от изброените нарушения - БЕЗ АЛКОХОЛ (пил никога). Много се старая да не отнемам предимство/засичам и още повече да не минавам на червено. За съжаление градското каране в София понякога не ти оставя избор - мисля че доста хора ще ме разберат. Но най-често нарушавам ограничението на скоростта.P.S. Едно време аз карах доста по безрассъдно и доста време нямах ама абсолютно никакво проишествие - имах много ситуации, имах и моменти когато наистина със самоконтрол и късмет (най-вече) съм избягвал "стопроцентови" удари. Времето минаваше, липсата на проишествия покачваше самоуверенноста ми, все повече отпусках крака на най-левия педал... и така един ден... челно с 80 - колата на боклука, пострадали няма (неискам да се сещам за тази отвратителна случка).Та от тогава дори и да нарушавам правилата съм на нокти - не с ПОвишено а с ЗАвишено внимание (а да се возя при друг човек направо не мога). Така че както каза колегата "пътя не е космос" но пък и реалноста в София (и цяла БГ) е далеч от правилника, та както казват - дозата прави отровата.

Коментар

Извинявам се на всички които мислят че анкетата трябва да е по друг начин.Аз исках да видя дали съм единствен които нарушава закона .Е не съм. това което ме тревожи е че наистина много се кара с превишена Ограничението на скороста 78% Неправилното изпреварване 1%Неправилното паркиране или на забранено място 9% Алкохол 4% Отнемане на предимство 1% Не спазване на дистанция 1% Преминаване на червен светофар 0% Говорене по телефона без устроиство Свободни ръце 5% Статистиката която се получи е Меко казано тревожна а тя вече е от почти 100 човекаПП:и аз не съм светец

Коментар

А има ли някой който да спира НАПЪЛНО на знак STOP? Като на изпит за книжка?
                            Fiat Marea SW 1580 16V ELX 182A4000 10/96
                            Moonsteppers - All over the world and beyond ...

Коментар

Zloben_Kozel написа:
                              все повече отпусках крака на най-левия педал... и така един ден... челно с 80 - колата на боклука, пострадали няма (неискам да се сещам за тази отвратителна случка).
                              Извинявай, колега, разбирам неприятното ти изживяване, но един технически въпрос:Най-левия педал не беше ли т.нар. "долен ляв педал", т.е. абреаж или съединител?
                              null.zero написа:
                              Аз го правя за да има време да се огледам, щото някои са много засилени.
                              She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

null.zero написа:
                                Да , аз спирам така.И последният ми случай който се случи миналата седмица и можеби ми помогна това напълно спиране, беше на един светофар,приближавам светофара но вече брояча беше на 3,и тъй реших да намля и да спра напълно въпреки че ако само бях намалил пак щях да мина на оранжево и докато стигна средата на кръстовището ще е зелено..Но аз намалих, спрях и тъкмо включвам веднага първа да потеглям,светофара светва зелено и един идиот прехвърча с можеби около50-60 км. на червено.Явно си е мислил , че защото току що му е светнало червено а и той се е движел с висока скорост ще мине без проблем.Та това което искам да кажа е, че ако не бях спрял напълно а бях пуснал колата с 20 км. напред и да мина на оранжево можеби този идиот щеше доста добре да ме блъсне странично.
                                ----------------------------------------------------------------------------
                                Fiat Bravo 1.6 97г.(90к.с.), LPG Lovato
                                ex.Fiat Punto 1.1 96г.(55к.с.),LPG Lovato
                                ex. Fiat Tipo ATG 91г. 1.6(83 к.с.) бензин + газ

Коментар

Working...
                                X