Колеги някои знаели с какво трябва да се внимава при почистване външното тяло на климатика, гледам че питата за 3 години работа е събрала бая прахоляци и боклуци и викам да взема с водоструйката като разглобя преди това тенекийте (корпуса) да я изпръскам едно хубаво та да светне На компресора нищо не може да му стане, не знам за мотора на вентилатора колко е защитен от вода, и остава сигурно блока с електрониката по които не трябва да пръскам , а може би всички тези части са защитени от вода като се има предвид че това тяло работи на открито едва ли като махна корпуса ще цъфнат платки от долу. Хаиде чакам някои които е отварял да каже
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Почистване на климатик-външно тяло (не авто)
Collapse
X
-
А аз едвали ще го залея с вода, това което мисля е да изпръскам питата от вътре на вънка с водоструиката, ама не знам какво ще намеря под тениките да не трябва да увивам в наилони някои неща А това не очаквам да го пише в книжката за това нещо се викат "майсторите" демек профилактика да му направят и да ти земат кинти ама те от змия вълна стрига ли ли саПравило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
В никакъв случай не го мий с водоструйка. Това налягане освен, че ще ти изкриви алуминиевите листове ( ако пръснеш питата под ъгъл ) ами може да влезне и при компресора. Ако е инверторен климатикът ти има платка във външното тяло, ако не е няма. Иди до техномаркет и си купи препарат за почистване на топлообменници. Флаконът представлява един целия исписан в йероглифи и струва към 13-15 лв. Един флакон стига за веднъж почистване на вътрешно и външно тяло. Силно агресивен е към мърсотията и налепите и върши страхотна работа. Прави питите, като че ли туко-що е излезнал от завода климатикът.www.CarProfi-BG.com
Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
Зареждане и ремонт на автоклиматици.
Най-атрактивните цени в София!
Коментар
-
Включваш на охлаждане - и излиза през тръбата с мръсната вода. Пробвал съм тоя препарат - ефекта е поразителен.Технологията е следната. Хубаво е да напръскаш с пръскалка от тея за прозорци питата. Естествено с вода а не с препарат. След това пръскаш щедро с флакона препарат питата, движейки се по ламелите - да влезе вътре. То почва да шупти едно такова. Оставяш го за 10-15 минути, да разтвори хубаво мръсотията. После включваш на охлаждане, влагата се кондензира - и излиза навън през тръбата. Препоръчва се преди всеки сезон.Да не се объркаш с едно дето го продават с едно маркуче, то е друго, за автомобили. Вземай това което си е като дездорант. Аз лично си купих от офиса на Дайкин, цената беше май около 12лв но може и да се бъркам.
Коментар
-
Явор Митев
Е за това го обичам тоя форум.... Жена ми от един месец ме ръчка да го почистим нашия....ето как ставало. Утре хуквам за препарата.Благодаря много, колеги...
Коментар
-
Да точно този! Във фирмата сме ползвали какви ли не препарати, но този специално е най-качественият, който някога съм срещал.www.CarProfi-BG.com
Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
Зареждане и ремонт на автоклиматици.
Най-атрактивните цени в София!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар