Привет на всички!Миналата година мотоциклета на един мой братовчед получи повреда в електрония блок, който оправлява двигателя. В последствие разбрах ,че на тази част й казват CDI( като ECU-то автомобилите). Мотора е YAMAHA FZR250. Дефектиралото CDI e: DENSO 3LN-82305-00 TNDF-07. Въпросното CDI е почти невъзможно да се намери у нас. На едно място във Варна намерих CDI от същия мотор, но имаше разминаване в две от цифрите. В YAMAHA FZR250 е монтиран електронен блок, който има 3-4 модификации и трябва да намериш абсолютно същия блок. Намерих един сайт в Япония, който продава мотоциклетни части втора употреба. Писах им и хората ми отговориха ,че я имат тази част и могат да ми я пратят. За цената на доставката ми писаха,че ще ме информират другата седмица. Имам два въпроса:1. Някой знае ли колко горе-долу струва доставка от Япония? CDI-то е голямо колко мъжки портфейл и тежи неповече от 150-200 гр. 2. Дали ще трябва да плащам някакви такси- мито, ДДС или нещо друго?Ако някой знае нещо по въпросите или място в България, където продават мотоциклетни части втора употреба, моля да сподели!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за внос на части от Япония
Collapse
X
-
emzo написа:Доколкото знам на суми над 22евро с включен шипинг се начисля мито и ДДС.Шипинга ще ти кажат Японците, в зависимост дали искаш обикновен, експресен, застрахован и т.н.Повечето неща пратени от Китай например като GIFT минават без проблеми митницата.SEAT Leon Cupra 300
Triumph Street Triple 765 R
Коментар
-
Kuku написа:Цена+Доставка+10% мито върху тях+20% ДДС върху всичкоИЛИ100$+30$=130$130+10% Мито 13$=143$143+20% ДДС 28.60$=171.60$Цифрите са само примерни - заместваш ги с твоите Сега извън темата, да ти кажа, че на моя мотор ("Хонда Трансалп") CDI-тата ми ги ремонтираха за 50лв. дветеlike a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
VooDoo написа:Lane Staley написа:От 01.01.2009 без мито са стоки до 150 евро - от фирма към частно лице.Обаче митница ще трябва да минеш. Т.е. подаваш митническа декларация.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Виж ето тук,препоръчвам ти да ползваш EMS http://www.post.japanpost.jp/cgi-cha...php?lang=_enи после изчисли тук http://www.xe.com/ucc/convert.cgi
Коментар
-
emzo написа:Доколкото знам на суми над 22евро с включен шипинг се начисля мито и ДДС.Шипинга ще ти кажат Японците, в зависимост дали искаш обикновен, експресен, застрахован и т.н.Повечето неща пратени от Китай например като GIFT минават без проблеми митницата.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар