Ами подписа ми радва и тия които обичат Фиатите като кажа "синята стрела " и съответно радва и недоволните от Фиат с "голямото разочарование" :D Абе добрички са ни колите .Сега го карам предимно Фиата че е заледено а като изсъхне сядам в Мерца.И двете коли ми харесват но трябва вече с едната да се разделя. Пенсионер съм вече а на пенсионерите не се полага и една кола та ка моли две да имат.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Да си сменям ли CRT монитора ?
Collapse
X
-
Защо тогава препоръчвате на човека да си вземе LCD? Има разни тринитрони 2000г., гледам има и по-нови кинескопи 2005-6г....Ако чакате да ослепеете от старите си монитори - не, няма да ослепеете. LCD-тата работели само на оптималната си резолюция - еми да, CRT-тата не работят ли и те така? Колко от вас си държат 21-цата на 640х480 или 17-ката на 1600х1200??? За доброто изображение под какъвто и да е ъгъл - не познавам човек, който да гледа монитора си под ъгъл.. Защо е важно да се гледа под ъгъл не мога да разбера. А перфектната геометрия на LCD-то? Идеалния фокус във ВСИЧКИ точки на екрана, 2-3 пъти по-ниския разход на енергия, мекотата на образа.. и т.н.Естествено че имат много проблеми - горят пиксели, по-старите размазват движенията, имат проблеми с черното, развалят очите естествено - и книгите ги развалят. Но това са дребни проблеми на фона на излъчването и трептенето (дори и 100хц, то пак изморява) от CRT-тата и оттам - главоболието и дискомфорта.Интересна ми стана темата...Айде със здраве!!FIAT Bravo 1,9 JTD GT
Коментар
-
dobrotic написа:Защо тогава препоръчвате на човека да си вземе LCD? Има разни тринитрони 2000г., гледам има и по-нови кинескопи 2005-6г....Ако чакате да ослепеете от старите си монитори - не, няма да ослепеете. LCD-тата работели само на оптималната си резолюция - еми да, CRT-тата не работят ли и те така? Колко от вас си държат 21-цата на 640х480 или 17-ката на 1600х1200??? За доброто изображение под какъвто и да е ъгъл - не познавам човек, който да гледа монитора си под ъгъл.. Защо е важно да се гледа под ъгъл не мога да разбера. А перфектната геометрия на LCD-то? Идеалния фокус във ВСИЧКИ точки на екрана, 2-3 пъти по-ниския разход на енергия, мекотата на образа.. и т.н.Интересна ми стана темата...Айде със здраве!!
Коментар
-
Прочетох цялата тема, а предполагам че всеки друг който я прочете,би си направил извода че LCD-мониторите са добри,но CRT-тата също са добри и спокойно може да си карате и с тях.А що се касае до предпочитаната марка, темата горе/долу копира тази за предпочитаната марка лаптоп.Кой каквото има,това препоръчва.
Коментар
-
Тука има писатели, но не и читатели Естествено че едните монитори имат едни предимства, а другите - други. И спорът не е кой от тях е по добър.Колегата е питал директно следното:От известно време почна да ме гложди въпроса дали да си сменя най-старата част от компютъра , тъй като малкия гледа филми по около час на ден. Дали LCD мониторите наистина са по-безвредни ?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар